Apple Music Spatial Audio cu Dolby Atmos va veni pe Samsung Galaxy

397
Apple Music Spatial Audio cu Dolby Atmos ar putea veni pe Samsung Galaxy
Sursa Foto: via SamMobile.com

În 7 iunie 2021 Apple a lansat la Worldwide Developers Conference (WWDC) două caracteristici importante pentru Apple Music: Lossless Audio și Apple Music Spatial Audio. Cu toate acestea, caracteristicile sunt în prezent compatibile numai cu produsele proprii Apple, inclusiv Apple TV, iPad-uri, iPhone și Mac. Utilizatorii Android vor trebui să mai aștepte puțin, deoarece compania a confirmat că funcția va fi lansată și pe dispozitivele Android.

Dacă sunteți un utilizator de smartphone sau tabletă Galaxy, va trebui să mai așteptați câteva zile înainte de a vă putea bucura de spațiul audio cu Dolby Atmos prin Apple Music. Deși Apple nu a detaliat ce dispozitive vor avea acces la funcția Audio Spațial, este posibil ca aceasta să fie disponibilă numai pe dispozitivele care au Dolby Atmos.

Apple Music Spatial Audio pe Samsung Galaxy

Multe smartphone-uri și tablete Galaxy lansate recent au Dolby Audio. Amintim aici seria Glaxy S8, Galaxy S9, seria Galaxy S10, seria Galaxy S20 și Galaxy S21. Modelele emblematice Galaxy Note, începând cu Note 8 până la Galaxy S20 au Dolby Atmos. Mai amintim aici și seria Galaxy Tab S7 sau Galaxy A71, printre altele cu Dolby Atmos. Deci Apple Music Spatial Audio va fi disponibil pe toate acestea. Nu există informații dacă Music Spatial Audio va fi disponibil pe televizoarele inteligente Samsung care au aplicația Apple Music. Nu știm nimic nici dacă această caracteristică ajunge pe barele de sunet Samsung.

Conform SamMobile, Apple nu a dezvăluit încă dacă va aduce caracteristica Lossless Audio pe dispozitivele Android. Majoritatea smartphone-urilor și tabletelor moderne sunt capabile să gestioneze sunetul fără pierderi, deci pare logic să aducă această caracteristică pe cât mai multe dispozitive, oferind utilizatorilor un sunet de înaltă calitate. Cu toate acestea se știe că de obicei Apple limitează unele caracteristici la propriile dispozitive.

Dolby Atmos este o tehnologie de sunet anunțată de Dolby Laboratories în 2012. Cu Dolby Atmos se creează o experiență audio tridimensională, care te înconjoară din toate părțile. Samsung a introdus sistemul Dolby Atmos cu seria Galaxy S9.

Amazon Prime Music și Tidal oferă, de asemenea, o parte din muzică la o calitate fără pierderi. Dar aici numărul de piese este mult mai mic în comparație cu Apple Music, cu o bibliotecă uriașă de muzică. Catalogul Apple de peste 75 de milioane de melodii va fi disponibil într-un format audio fără pierderi utilizând Lossless Audio. Inițial vor fi disponibile 20 de melodii apoi întregul catalog până la sfârșitul anului 2021. Pentru a asculta sunetul fără pierderi, utilizatorii trebuie să utilizeze căști wireless sau căști cu fir.