AR Canavas – o nouă aplicație Samsung pentru smartphone-urile Galaxy

432
AR Canavas aplicatie Samsung pentru smartphone Galaxy
Sursa Foto: via mobile-ar.reality.news

După ce a integrat Snapchat în cele mai recente smartphone-uri din seria Galaxy A, Samsung încearcă o nouă aplicație de cameră AR pentru armata sa de dispozitive mobile. Compania a lansat recent o versiune beta pentru AR Canavas, o aplicație experimentală pentru smartphone-urile Galaxy. Aceasta oferă utilizatorilor posibilitatea de a crea scene AR semi-persistente cu o varietate de imagini.

Folosind camera orientată spre spate, utilizatorii pot tasta și plasa text 3D, doodle, încorpora GIF-uri și fotografii din galeria foto în mediul lor fizic. AR Canvas include posibilitatea de a copia imagini recunoscute de cameră și de a le lipi în scenă. Este o abilitate văzută anterior în aplicații precum Weird Cuts și DoodleLens. Cu toate acestea pregătite, utilizatorii pot apoi salva scena pentru ca ceilalți să o vizualizeze în acea locație în termen de 30 de zile.

AR Canavas o nouă aplicație Samsung de realitate augmentată

AR Canvas oferă funcții distractive pentru a decora spațiul din jurul tău cu conținut AR. Dacă doriți să lăsați un mesaj secret în casă, clasă sau locul de muncă, vă puteți crea propriul spațiu special„. A scris un oficial Samsung pe forumul companiei, conform Reality.news.

Aplicația este disponibilă prin Galaxy Store pentru dispozitivele Samsung eligibile cu minimum Android 11 și One UI 3.0. Acestea sunt modelele din seria Galaxy A, cu Galaxy A51 5G, Galaxy A71 5G și Galaxy A80; Din seria Galaxy S cu seria Galaxy S10, seria Galaxy S20 și seria Galaxy S21; Modelele din seria Galaxy Note cu seria Note 10 și Note 20; și seria Galaxy Z cu Samsung Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Flip. Cu toate acestea, Samsung lucrează pentru a extinde dispozitivele compatibile dincolo de această listă.

AR – Augmented reality este un live direct sau indirect, de vedere fizică în lumea reală, ale cărei elemente sunt completate de către calculator, generate de intrări senzoriale, cum ar fi de sunet, video, grafice sau date GPS.

Ideea de a face artă AR, o proprietate a conceptului de cloud AR, nu este nouă. Samsung a tachinat capabilitățile cloud AR cu propria platformă Project Whare. Deși conceptul nu a fost încă pus în practică, rămâne un obiectiv interesant pentru conținutul AR. Acest lucru ar putea deveni realitate în epoca ochelarilor inteligenți.

Samsung are o istorie de a introduce noi experimente AR în telefoanele Galaxy. Compania a scos recent caracteristicile AR ale Bixby Vision și a lăsat afară camerele de adâncime de pe unele dispozitive mai recente. Având în vedere că aplicația AR Canavas este un experiment, este posibil să nu ajungă mai departe de programul beta. Dar astfel avem o idee despre ce vrea Samsung în viitor, în special cu viitorii ochelari inteligenți.