Armata SUA ar putea fi echipată în curând cu Microsoft HoloLens

302
Armata SUA ar putea fi echipata in curand cu Microsoft Hololens
Sursă foto: US Army

Armata SUA a primit noile căști de realitate augmentată Microsoft HoloLens special concepute pentru dotarea US Army. O comandă de 5.000 de căști, despre care se crede că valorează aproximativ 373 de milioane de dolari, a fost aprobată de secretarul adjunct pentru achiziții, Douglas Bush, în urma testelor de teren, potrivit Blomberg. Dar, ce legătură are această știre cu Samsung? Are.

Noile unități Integrated Visual Augmentation System (IVAS) au fost puternic adaptate căștilor Microsoft Hololens 2 existente. Noile căști de realitate augumentată Microsoft au un afișaj heads-up capabil să ofere date termice de înaltă rezoluție pe timp de noapte ale senzorilor transportați de soldați – toate alimentate de serviciile cloud Microsoft Azure.

Căștile Microsoft Hololens întră în dotarea US Army

Microsoft a dat prima dată informații despre înțelegerea sa cu armata americană în noiembrie 2018. Atunci când compania și-a asigurat un contract de 480 de milioane USD pentru producerea a 100.000 de dispozitive Microsoft HoloLens specializate. Acesta a fost completat în martie 2021 cu un nou parteneriat pentru aproximativ 120.000 de unități. Potrivit TechRadar, acest contract ar putea valora până la 21,9 miliarde USD.

La momentul respectiv, compania a spus că dispozitivele IVAS vor oferi „o platformă care îi va menține pe soldați în siguranță și îi va face mai eficienți. Programul oferă o conștientizare a situației îmbunătățită, permițând schimbul de informații și luarea deciziilor într-o varietate de scenarii”.

United States Army (US Army) este denumirea oficială a forțelor armate terestre ale SUA. Cheltuielile SUA pentru apărare sunt mai mari decât cele ale Chinei, Indiei, Rusiei și ale următoarelor opt țări mari cheltuitoare în apărare la un loc.

Și aici intervine referința la Samsung. La sfârșitul anului 2021 Samsung și Microsoft au semnat un parteneriat pentru producerea căștilor Microsoft HoloLens 3. Achiziționarea de către Samsung a companiei americane DigiLens și afișajele Samsung Display, probabil au determinat colaborarea dintre cele două companii pentru căștile Microsoft HoloLens 3. Nu știm în ce proporție va participa Samsung la aceste căști, dar cel puțin afișajele vor veni de la Samsung. Sigur este doar o supoziție, dar probabil așa va fi.

Cu toate acestea, înțelegerea dintre Microsoft și US Army a fost criticată. Criticile au venit atât din interiorul Microsoft, cât și din întreaga lume în general. CEO-ul companiei, Satya Nadella, a fost forțat să apere colaborarea Microsoft cu armata SUA încă din februarie 2019.

Un raport final de testare a căștilor Microsoft HoloLens va fi publicat în octombrie 2022. Apoi US Army va decide dacă va continua achiziția.