Auracast ajunge pe telefoanele și tabletele care primesc One UI 6.1

168
Auracast support One UI 6.1
Sursa foto: androidauthority.com

Auracast vă permite să difuzați sunet de pe telefoane către mai multe dispozitive prin Bluetooth LE Audio. Caracteristica permite utilizatorilor cu dispozitive compatibile să înceapă o transmisie sonoră către alte dispozitive echipate cu tehnologie. Mai multe telefoane și tablete emblematice Samsung vor primi în scurt timp Auracast cu actualizarea la interfața One UI 6.1.

Samsung Galaxy S23, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra, Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5 și alte dispozitive sunt pe listă pentru a primi suport Auracast. Într-un comunicat de presă care anunță o actualizare pentru Galaxy Buds, Samsung a confirmat, de asemenea, că Auracast va fi compatibil cu seria Galaxy S23, Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5 și seria Galaxy Tab S9 după viitoarea actualizare One UI 6.1.

Auracast a fost introdus anul trecut pentru televizoarele Samsung și setul Samsung Galaxy Buds 2 Pro. Le permite utilizatorilor să-și transforme dispozitivul într-o stație de radio capabilă să transmită pe dispozitivele conectate, utilizând Bluetooth LE Audio. Samsung a introdus funcția pe seria Galaxy S24 anul acesta. Potrivit AndroidAuthority, telefonul poate difuza sunet la mai multe căști Bluetooth cu suport LE Audio și Auracast.

Auracast este o caracteristică Bluetooth care permite, în esență, unui dispozitiv sursă, cum ar fi un televizor, telefon sau alt dispozitiv, să transmită unul sau mai multe fluxuri audio către un număr nelimitat de receptoare audio.

Deocamdată, doar seria Galaxy S24 are această caracteristică audio, deoarece One UI 6.1 rulează doar pe seria Galaxy S24. Așadar, atunci când actualizarea One UI 6.1 va fi lansată pe telefoanele și tabletele Galaxy menționate mai sus, și acestea vor putea transmite audio la mai multe căști compatibile cu această caracteristică Bluetooth.

Sursă foto: Bluetooth SIG

După viitoarea actualizare mai multe căști Bluetooth cu LE Audio și Bluetooth Auracast au posibilitatea de a se alătura unei singure transmisii audio. Un transmițător poate difuza un semnal audio prin Bluetooth și orice dispozitiv compatibil îl poate prelua. Trebuie doar să fie în raza de acțiune. Nu contează dacă este vorba despre o persoană sau sute de persoane, calitatea și latența semnalului nu vor fi afectate. Semnalul Auracast poate fi transmis pe o suprafață de 30.000 m² de la un singur transmițător cu putere suficientă.

Când funcția va fi lansată o puteți accesa din Setări -> Bluetooth -> Meniul cu trei puncte -> Transmiteți sunet folosind Auracast.