Avatarul digital Samsung Sam, lansează primul ei videoclip muzical

261
Avatarul digital Samsung Sam
Sursa foto: via sammobile.com

În ultimii ani au fost informații despre un asistent virtual feminin, un avatar Samsung Girl. Recent compania Samsung a lansat o campanie de promovare pentru Galaxy Z Flip 5 în Brazilia, iar Samsung Sam (fata Samsung) este în centrul tuturor.

În cazul în care nu știi cine, sau mai degrabă ce, este Samsung Sam, este un avatar digital creat de Samsung cu scopul final de a promova gama de dispozitive Galaxy. Sam nu este un AI sau ChatGPT cu o fată digitală, potrivit SamMobile. Fata Sam este un avatar digital animat cu o echipă de oameni reali care lucrează în culise pentru a-i da viață.

Samsung Sam a avut cel mai mare succes în Brazilia, unde obișnuia să-și scrie propriul blog pe site-ul Samsung. Sau, mai exact, o echipă de oameni fără nume a scris sub paternitatea lui Sam, dar să nu intrăm în detalii. Acum, fata Samsung Sam (Samsung Girl) a debutat în „cariera” muzicală cu primul său videoclip muzical pe YouTube și Spotify.

Spotify avea 515 milioane de utilizatori activi în întreaga lume și 210 milioane de abonați premium la nivel global (iunie 2023). Veniturile Spotify în Q3 2023 au fost de 3,654 miliarde USD. Compania avea 9.241 de angajați (septembrie 2023).

Prima melodie a lui Sam – intitulată Flip Your Way – poartă un mesaj pozitiv și reflectă modul de gândire Samsung # DoWhatYouCan’t – Fă ce nu poți. Flip Your Way îi încurajează pe fani să viseze și să-și urmeze visele. Și, bineînțeles, videoclipul prezintă superbul telefon pliabil Samsung Galaxy Z Flip 5.

Sam ajută Samsung să vândă telefoane

Potrivit companiei Samsung, Sam se inspiră din mișcările K Pop și din Pop. Cu toate acestea, Samsung nu a dezvăluit identitatea adevăratului cântăreț din spatele avatarului digital. Încă o dată, Sam nu este bazat pe AI, cântecul fetei nu a fost creat de un generator de voce. În orice caz, obiectivul Samsung este ca Sam să atragă mai mulți clienți pentru vânzările lui Galaxy Z Flip 5. Ce va face Sam în continuare sau ce va face compania cu Samsung Sam, încă nu știm.

Gigantul tech coreean și-a dat seama că Sam are o mare influență asupra clienților din America Latină. Samsung a susținut că avatarul său a avut un rol determinant în vânzările de Flip 5, Fold 5, seria Galaxy Watch 6 și seria Galaxy Tab S9 în regiune.