Baterie mult mai mare pe Galaxy Z Flip 6 decât pe Flip 5

207
Baterie mult mai mare pe Galaxy Z Flip 6
Sursa foto: galaxyclub.nl

Una dintre puținele plângeri ale utilizatorilor de Fold și Flip au fost bateriile prea mici în aceste telefoane. Se pare că Samsung a ținut cont de cererile utilizatorilor. Acum compania testează noi baterii pentru Galaxy Z Flip 6, mult mai mari decât cele ale predecesorului său. Dispozitivul poate avea aceeași capacitate a bateriei ca modelul Galaxy S24.

Deși Samsung va lansa abia vara viitoare pe Galaxy Z Flip 6 și Galaxy Z Fold 6, unele detalii ies deja la iveală. Am scris anterior că viitorul Flip 6 va avea cel mai probabil o cameră de 50 de megapixeli. Aceasta înseamnă că, pentru prima dată, un Flip ar putea fi „la egalitate” cu telefoanele din seria Galaxy S în ceea ce privește camera principală. Cel puțin pe hârtie. Acum am aflat, via GalaxyClub, un alt detaliu tehnic interesant despre Flip 6. Sau două detalii, mai exact. Samsung testează în prezent baterii care sunt în mod clar mai mari decât bateriile din telefoanele anterioare Flip.

Actualul Samsung Galaxy Z Flip 5 are două baterii. Una are o capacitate nominală de 971 mAh, cealaltă de 2.620 mAh. Împreună au o capacitate nominală de 3.591 mAh. În practică, această baterie echivalează cu o capacitate anunțată de 3.700 mAh.

Dacă Samsung decide într-adevăr să folosească bateriile testate în prezent pentru Galaxy Z Flip 6, creșterea ar fi semnificativă. O baterie are o capacitate nominală de 1.097 mAh, cealaltă de 2.790 mAh. Împreună, aceasta face o capacitate nominală de 3.887 mAh. Pentru comparație, Galaxy S24 are o capacitate nominală de 3.880 miliamperi și o capacitate tipică anunțată de 4.000 mAh. Prin urmare, s-ar putea ca Galaxy Z Flip 6 să fie anunțat o capacitate a bateriei de 4.000 mAh. Cu o baterie mai mare și o cameră mai bună pe Flip 6 va fi un upgrade semnificativ în comparație cu Z Flip 5.

Amperul (simbol: A) este unitatea de măsură pentru intensitatea curentului electric. Denumirea de amper a fost dată în cinstea fizicianului André-Marie Ampère, pentru contribuțiile sale la dezvoltarea electromagnetismului.

Dar, va mai dura cel puțin încă șase luni până când Samsung va lansa pe Flip 6. Și în trecut am văzut adesea Samsung testând diferite modele și combinații de baterii pentru un nou model Flip. Prin urmare, este posibil ca Samsung să ia în considerare și alte configurații de baterie pentru Galaxy Z Flip 6. Dar chiar dacă se dovedesc a fi cu o fracțiune mai mici, mai este loc pentru o îmbunătățire semnificativă a capacității.

Nu ne așteptăm să-l vedem pe Galaxy Z Flip 6 până în vara lui 2024. Mai mult, Galaxy Z Flip 7 nu va apărea pe piață până în 2025. Am dori să subliniem un detaliu important referitor la un Flip mai ieftin. Printre alte înregistrări de mărci comerciale Samsung, în prezent nu există un nume de dispozitiv pentru un pliabil Flip sau Fold accesibil. Acum asta nu spune mare lucru, dar această extensie ilustră FE din seria Galaxy S, lipsește momentan din seria Galaxy Z.