Bateriile la Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 vor fi mai ușor de înlocuit

203
Bateriile la Galaxy Z Fold 5 si Z Flip 5 vor fi mai usor de inlocuit
Sursa foto: galaxyclub.nl

O mulțime de detalii au apărut recent despre Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5. Din păcate, informațiile concrete despre baterii sunt cam puține până acum. Cu toate acestea, am aflat câteva detalii prin certificările Safety Korea. Pentru a fi mai precis, vedem bateria principală și cea secundară a ambelor telefoane pliabile viitoare în fotografii. Cu Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5, Samsung urmează aceeași cale ca seria premium Galaxy S23. Bateriile au o bandă de tragere pentru a le face mai ușor de înlocuit.

Trebuie să specificăm că aceste baterii nu pot fi înlocuite acasă, la fel ca în cazul telefoanelor mai vechi. Da, vor fi mai ușor de înlocuit, dar de specialiști. Având în vedere că cele două carcase sunt certificate pentru protecție la apă, înlocuirea unei baterii din aceste telefoane pliabile trebui făcută de un service autorizat!

Mai întâi vedem cele două baterii ale lui Samsung Galaxy Z Fold 5, cu numerele lor de produs EB-BF946ABY și, respectiv, EB-BF947ABY. Bateriile sunt fabricate de ITM Semiconductor din Vietnam și de Ningde Amperex din China, potrivit GalaxyClub. Din păcate, fotografiile nu arată nicio informație concretă despre capacitate, dar vedem aceeași „clemă, bandă de tragere” care face scoaterea bateriei din telefon mult mai ușoară. Toate telefoanele Samsung noi în 2023 vor folosi acest lucru, iar noile dispozitive pliabile nu fac excepție.

Galaxy Z Fold 5 și Flip 5, Flip-ul cu o baterie mai mică!

La fel este cazul cu bateriile la Samsung Galaxy Z Flip 5: acestea au numărul de model EB-BF731ABY și EB-BF732ABY. Și aceste baterii sunt fabricate tot de Amperex (ATL – Amperex Technology Limited din China). În fotografii nu se pot distinge detalii lizibile, dar vedem aceleași cleme, lamele sau benzi de tragere. O mai bună înlocuire a bateriilor de telefon se încadrează în cadrul mai larg în care smartphone-urile ar trebui să reziste mai mult. Samsung însuși se mișcă în această direcție cu politica actuală de actualizare prin care telefoanele sunt acceptate la suport timp de cinci ani.

De altfel, știm din alte surse că prima baterie a lui Galaxy Z Flip – EB-BF731ABY – are o capacitate nominală de 971 mAh. Pentru comparație, bateria secundară (mai mică) a lui Galaxy Z Flip 4 are o capacitate nominală de 1.040 mAh. În acest caz, Z Flip 5 ar putea avea, așadar, o capacitate mai mică a bateriei principale decât predecesorul său.

În anul 1927, arheologii au descoperit într-o localitate de lângă Bagdad, un set de vase de teracotă, fiecare conținând o bobină de folie de cupru cu o tijă de fier la interior. A fost numită Bateria Bagdad. Are o vechime de ~2.000 de ani.

Dar, este posibil să nu vedem în aceste fotografii bateriile finale care vor fi la interior pe Samsung Galaxy Z Flip 5. Anul trecut, Samsung a testat două seturi de baterii pentru Z Flip 4 (EB-BF721ABY/EB-BF722ABY și EB-BF723ABY/EB-BF724ABY). Al doilea set a fost compus din baterii mai mari, cele aflate în final la bordul lui Flip 4. Deocamdată, nu știm sigur capacitatea totală bateriei lui Galaxy Z Flip 5.

Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 urmează să sosească mai târziu în acest an, posibil în a doua jumătate, undeva în august sau septembrie.