Măsurătorile BIA cu Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 5 sunt foarte precise

297
Masuratorile BIA ale Galaxy Watch 4 si Galaxy Watch 5 sunt precise
Sursa foto: via sammobile.com

Astăzi, oamenii încorporează stiluri de viață mai sănătoase în rutina lor zilnică. Una dintre măsurătorile formei tale fizice este IMC-ul tău. BIA (Analiza impedanței bioelectrice) este o măsură mult mai bună, totuși. Anterior era disponibilă numai în clinici și săli de sport, dar acum poate fi măsurată chiar de la încheietura mâinii folosind un Galaxy Watch 4 sau Galaxy Watch 5.

O echipă de la Louisiana State University, Pennington Biomedical Research Center și University of Hawaii Cancer Center au colaborat pentru a determina cât de precisă este măsurarea compoziției corporale pe seria Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 5. Cercetătorii au vrut să afle și ce impact are asupra utilizatorilor care îl folosesc, potrivit SamMobile. Studiul a recrutat 109 persoane, dintre care 75 au finalizat testul. Citirile de la Galaxy Watch 4 au fost comparate cu măsurătorile clinice folosind o scanare cu absorbție cu raze X de energie (DXA) și o analiză duplicată a impedanței bioelectrice octapolare de laborator. Vedeți pe I❤️Samsung cum să măsurați grăsime corporală pe seria Galaxy Watch 4!

Galaxy Watch 4 și Watch 5 sunt foarte precise în măsurarea grăsimii corporale

În concluzie, s-a constatat că „dispozitivele smartwatch BIA sunt capabile de măsurători stabile, fiabile și precise a compoziției corporale. Acestea au o precizie comparabilă cu a măsurilor de laborator.” Măsurătorile BIA de pe Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 5 au avut o corelație de aproximativ 97% și 98% cu rezultatele celor două metode de referință folosind măsuri de laborator. Înseamnă că citirile BIA pe care le obțineți pe ceasurile inteligente din seria Galaxy Watch 4 sau Galaxy Watch 5 sunt la nivelul celor de laborator.

Absorbțiometria cu raze X cu energie duală (DXA sau DEXA) este un mijloc de măsurare a densității minerale osoase folosind imagistica spectrală. Scanarea DXA este utilizată de obicei pentru a diagnostica și urmări osteoporoza.

Studiul a comparat măsurătorile compoziției corporale efectuate de senzorul de analiză a impedanței bioelectrice (BIA) de pe Galaxy Watch 4 cu o procedură clinică care implică scanarea cu absorbție de raze X (DXA) cu energie duală și o analiză duplicată de laborator a impedanței bioelectrice octapolare.

Rezultatele au demonstrat că măsurarea BIA de pe Galaxy Watch a avut o corelație între 97-98% cu cele două dispozitive de referință privind masa fără grăsimi, masa de grăsime, masa musculară scheletică, rata metabolică bazală și apa corporală totală. Rezultatele studiului arată că datele BIA de la Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 5 pot ajuta utilizatorii să-și monitorizeze compoziția corporală. Astfel utilizatorii pot să-și îmbunătățească sănătatea prin schimbarea dietei și a programului de fitness.

Studiul a constatat, de asemenea, că smartwatch-urile au redus sedentarismul cu o medie de 68 de minute în comparație cu controalele, în timp ce o meta-analiză a efectelor trackerelor de activitate de pe smartwatch a arătat o creștere de peste 2.500 de pași zilnici.

Cum măsoară Galaxy Watch compoziția corporală?

Analiza impedanței bioelectrice (BIA) oferă o imagine mai holistică asupra sănătății. BIA se măsoară de obicei la sala de sport sau la clinici folosind echipamente specializate. Acum această analiză este accesibilă pe ceasurile Samsung Galaxy Watch, chiar la încheietura mâinii. Indiferent dacă încerci să slăbești, să-ți crești masa musculară sau să-ți accelerezi metabolismul, BIA este o modalitate precisă, simplă și convenabilă de a verifica și urmări progresul.

Este ușor să verificați compoziția corpului (BIA) și pe Galaxy Watch. Senzorul BIA de pe Galaxy Watch 4 și Galaxy Watch 5 permite utilizatorilor să măsoare BIA cu ajutorul celor patru electrozi de care dispune. Ceasurile au doi senzori pe spate și doi pe butoanele laterale. Pentru a finaliza o citire, utilizatorii trebuie să țină apăsate butoanele laterale ale ceasului. Apoi, în aproximativ 15 secunde, senzorul ceasului captează 2.400 date.

Pentru a optimiza acuratețea compoziției corporale măsurați:

  • La aceeași oră a zilei
  • Pe stomacul gol
  • După ce mergeți la baie
  • În afara perioadei de menstruație
  • Înainte de a face activități care determină creșterea temperaturii corpului, cum ar fi exercițiile fizice, dușurile sau mersul la saună
  • După îndepărtarea obiectelor metalice, cum ar fi bijuteriile

Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.