Samsung face reclamă camerei de 200MP al lui Galaxy S23 Ultra

558
Galaxy S23 Ultra
Sursă foto: via DigitalTrends

Săptămâna trecută, Samsung a prezentat ISOCELL HP2, al treilea senzor de imagine de 200MP al companiei. Senzorul HP1 se găsește în prezent în două telefoane Motorola Edge 30 Ultra și Xiaomi 12T Pro. Una dintre diferențele dintre cei trei senzori este dimensiunea pixelilor utilizați pe fiecare componentă. Pe ISOCELL HP1, dimensiunea pixelului este de 0,64 µm (micrometri). ISOCELL HP2 are o dimensiune a pixelului de 0,6 µm și va fi pe Galaxy S23 Ultra. Dimensiunea pixelilor este mai mică la 0,56 μm pe ISOCELL HP3.

Samsung a lansat recent un videoclip pentru camera de 200MP ISOCELL HP2 așteptată pe Galaxy S23 Ultra. Seria Galaxy S23 va vedea lumina zilei în 1 februarie în cadrul următorului eveniment Samsung Unpacked. O fișă cu specificații ale modelului Galaxy S23 Ultra a apărut pe Verizon și dezvăluie că S23 Ultra va avea o camera principală de 200MP, una ultra-largă de 12MP și două camere telefoto de 10MP. Folosind diferite trucuri AI software, Samsung va oferi telefonului un zoom digital spațial de 100x.

Camera de 200MP de pe Galaxy S23 ultra este incredibilă

Samsung ISOCELL HP2 utilizează Dual Vertical Transfer Gate, permițând senzorului să stocheze mai multe informații despre lumină pentru a ajuta la reproducerea mai precisă a culorilor. Imaginile vor rămâne clare, indiferent dacă sunt decupate sau mărite. Cu tehnologia Tetra2pixel, Samsung utilizează pixel binning pentru a simula diferite dimensiuni și rezoluții de pixeli în funcție de iluminarea disponibilă. Folosind binning de pixeli 4:1 sau 16:1, senzorul va produce imagini de 1,2 μm 50MP sau 2,4 μm 12,5MP, în funcție de mediu. Potrivit PhoneArena, cu cât mai multe informații pot fi combinate într-un singur pixel, cu atât imaginea va fi mai bună.

Numărul de pixeli ai unei imagini digitale definește nivelul de rezoluție a unei imagini. Dacă pixelii sunt numeroși, imaginea de pe ecran sau prin tipărire poate atinge o calitate sau o fidelitate optică / grafică foarte înaltă.

Compania menționează, de asemenea, că funcția Samsung Super QPD permite utilizatorilor să profite de capacitățile de focalizare automată rapide și precise chiar și în condiții de lumină scăzută. Toți cei 200 de milioane de pixeli sunt utilizați în procesul de focalizare. Senzorul reduce și întârzierea obturatorului, care este atunci când trece prea mult timp din momentul în care declanșatorul este apăsat și fotografia este realizată.

Recent pe Twitter Ice Universe (@UniverseIce) a dezvăluit că Galaxy S23 Ultra va filma videoclipuri 8K la 30 de cadre pe secundă (fps). Informația lansată de Iceman s-a dovedit a fi 100% corectă. Rezultatul ar trebui să fie video mai fluid în comparație cu înregistrările realizate cu Samsung Galaxy S22 Ultra. Acesta din urmă înregistrează videoclipuri 8K la 24 fps. Având acele 6 cadre pe secundă suplimentare un videoclip va arăta mai multă mișcare în fiecare secundă.

Snapdragon 8 Gen 2 overclockat va fi sub capotă

Pe baza informațiilor din ultimele zile, Samsung Galaxy S23 Ultra va avea un afișaj QHD+ Dynamic AMOLED de 6,8 inch cu o rată de reîmprospătare de 120Hz. Procesorul Snapdragon 8 Gen 2 overclockat de 4 nm va fi sub capotă. Acesta va avea un nucleu X-3 de înaltă performanță care rulează la o viteză de ceas de 3,32 GHz, comparativ cu o viteză de ceas de 3,2 GHz pe varianta obișnuită. Vor fi disponibile două configurații de memorie ale telefonului: 8GB de memorie RAM cu 256 GB spațiu de stocare și 12GB RAM cu 512GB stocare. Există și o variante cu 1TB stocare.

O baterie de 5.000 mAh va pune toată mașinăria în mișcare și va suporta încărcare rapidă de 45W. Opțiunile de culoare vor fi Phantom Black, Crem, Lavender și Green. Stylus-ul S Pen va veni din cutie și va avea un slot în dispozitiv unde poate fi depozitat.

Seria Galaxy S23 va fi prezentată pe 1 februarie la San Francisco. Precomenzile vor începe în aceeași zi, cu 17 februarie programată ca dată de lansare la vânzare.