Zvonuri despre o cameră de 200MP pe Galaxy Z Fold 6

189
Posibil o camera de 200MP pe Galaxy Z Fold 6
Sursa foto: via phonearena.com

De obicei sunt și multe zvonuri fanteziste despre viitoarele telefoane Samsung. De cele mai multe ori le filtrăm serios, dar mai sunt și unele care le publicăm pentru deliciul cititorilor, chiar dacă nu avem încredere că se vor concretiza. Zilele trecute un nou zvon, preluat de toate site-urile din domeniu, spune că Galaxy Z Fold 6 ar putea avea aceeași cameră de 200MP ca Galaxy S24 Ultra.

Samsung Galaxy Z Fold 5 este unul dintre cele mai bune telefoane pliabile de pe piață în acest moment. Dar, nu este un secret că în privința camerelor acesta nu este la nivelul unor telefoane nou venite pe piață. Unul dintre acestea este și Honor Magic V2. În acest fel mai mulți fani au cerut companiei Samsung camere mai performante pe viitoarele telefoane pliabile Galaxy Z Fold 6 și Galxy Z Flip 6. Era clar că vor apărea speculații pe această temă.

Galaxy Z Fold 5 are cinci camere în total și factorul său de formă îi oferă o versatilitate pe care chiar și telefoanele cu cameră de top nu o pot egala. Pentru un dispozitiv care începe de la aproximativ 1.800 de euro, calitatea camerelor ar putea fi mai bună, potrivit PhoneArena. Ceea ce a pus și mai mult paie pe foc a fost că majoritatea zvonurilor anterioare spuneau că Z Fold 6 va păstra aceleași camere ca Fold 5.

Astfel leakerul @Tech_Reve (Revegnus) a susținut recent pe X că Samsung ia în considerare echiparea lui Fold 6 cu același cameră principală ca Galaxy S24 Ultra. El s-a referit la camera de 200MP, ceea ce înseamnă că telefonul va renunța la camera principală actuală de 50MP.

Kyocera Visual Phone VP-210, lansat în Japonia în mai 1999, a fost primul telefon din lume cu o cameră color. Telefonul avea o cameră frontală de 110.000 pixeli. Sharp V602SH a fost primul telefon cu o cameră cu zoom optic.

Mai devreme, Revegnus a scris că viitorul Fold 6 va oferi același senzor ISOCELL GN3 de 50MP ca Fold 5. Ice Universe, a confirmat, de asemenea, că viitorul pliabil în stil carte Samsung nu va aduce nicio îmbunătățire a camerei. Dar recent, unele surse, inclusiv Revegnus, au scris despre posibilitatea ca Z Fold 6 să vină cu aceeași cameră de 200MP ca Galaxy S24 Ultra.

Telefoanele pliabile nu au de obicei cele mai bune camere în departamentul foto. Acest lucru se datorează în cea mai mare parte priorității acordate designului cât mai subțire, dar și bateriei.

Aceste constrângeri de spațiu ar împiedeca o cameră de 200MP, gen S24 Ultra, să ajungă pe Fold 6. Știm deja că următoarea carcasă de Galaxy Z Fold 6 va fi mai subțire. În acest fel nu credem că există nicio posibilitate ca Samsung să poată introduce atât un senzor de cameră mai mare, dar și o baterie mai mare.

Lăsând deoparte aspectele tehnice, perspectiva Galaxy Z Fold 6 cu o cameră mai bună, un design mai larg și ecrane mai mari este incitantă și va ajuta cu siguranță compania să țină sub control concurența. Dar, această informație, despre camera de 200MP, s-a dovedit nefondată. Potrivit unor surse citate de GalaxyClub, Fold 6 va folosi o cameră principală de 50MP, similară celei din Galaxy S24.