Scor de reparabilitate foarte bun pentru Galaxy S24 Ultra

194
Galaxy S24 Ultra perfect repairability
Sursa foto: sammobile.com

Noua serie Galaxy S24 impresionează pe toată lumea, sau aproape pe toată lumea. Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra sunt, în primul rând, mult mai inteligente decât toate telefoane de pe piață. Dar, chiar și așa, lumea se întreabă, dacă doamne ferește sunt probleme cu Galaxy S24 Ultra, cât de reparabil este?

În ciuda complexității tot mai mari a smartphone-urilor sale emblematice, Samsung a încercat să facă dispozitivele sale mai ușor de reparat. Se pare că Samsung a reușit acest lucru, potrivit SamMobile. Acest lucru este și o cerință a noilor reglementări impuse de Uniunea Europeană. În contextul în care Samsung a extins recent dispozitivele din programul de auto-reparare Samsung Care, este o veste foarte bună pentru viitorii utilizatori de S24 Ultra.

Primul videoclip de demontare pentru S24 Ultra a fost recent difuzat live pe canalul YouTube PBKreviews. Și, la fel ca predecesorul său S23 Ultra, S24 Ultra a obținut un scor de reparabilitate aproape perfect de 9/10.

Smartphone-ul S24 Ultra a pierdut puncte pentru modul în care sunt organizate componentele interne, timpul necesar pentru repararea acelor componente și ușurința de a înlocui ecranul. Dar a obținut un scor perfect pentru alți parametri. De exemplu: disponibilitatea pieselor, înlocuirea bateriei și înlocuirea componentelor, cum ar fi portul de încărcare.

Camerele de vapori sunt tuburi metalice vidate umplute cu puțin lichid. Când telefonul se încălzește, lichidul se transformă în gaz, se răcește și se condensează. Lichidul merge spre sursa de căldură printr-un canal și disipează căldura.

La fel ca S23 Ultra și dispozitivele mai ieftine, cum ar fi seria Samsung Galaxy A14, S24 Ultra nu folosește adeziv pentru a fixa bateria. Samsung a folosit o husă adezivă și o clapă de tragere pentru o îndepărtare ușoară a acumulatorului. Demontarea arată, de asemenea, camera de vapori mai mare din interiorul noului flagship. Este de 1,9 ori mai mare decât camera de vapori din interiorul Samsung Galaxy S23 Ultra. Această cameră pare să fie responsabilă pentru menținerea sun control a temperaturii procesorului Snapdragon 8 Gen 3.

Dincolo de scorul de reparabilitate foarte bun mai remarcăm rezistența excelentă la zgârieturi a cadrului din titan și a sticlei Gorilla Glass Armor care acoperă ecranul. Dacă mai adăugăm aici excelentul procesor Snapdragon 8 Gen 3 For Galaxy și Galaxy AI, Galaxy S24 Ultra devine extrem de tentant în ciuda prețului destul de mare.