Samsung a stabilit furnizorii de camere pentru Galaxy Z Fold 5 și Flip 5

280
Samsung a stabilit furnizorii de camere pentru Fold 5 si Flip 5
Sursa foto: androidheadlines.com

Samsung este la câteva luni bune distanță de lansarea modelelor Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5, dar pregătirile au început deja. Firma coreeană a stabilit deja furnizorii de camere pentru dispozitivele sale pliabile din a cincea generație. Camerele pentru Galaxy Z Fold 5 și Flip 5 vor fi furnizate de producători din Coreea (3) și China (1).

Potrivit unor surse sud-coreene, citate de AndroidHeadlines, Samsung a renunțat la Partron din lanțul său de aprovizionare cu aparate foto pentru viitoarele dispozitive pliabile. Acesta din urmă a fost un furnizor major de module de cameră pentru Galaxy Z Fold 4 anul acesta. A fost pe locul doi după Samsung Electro-Mechanics în ceea ce privește volumul total de aprovizionare. Dar firma coreeană nu mai plănuiește să folosească camere de la Partron în pliabilele Samsung Galaxy Z Fold 5 și Flip 5 din 2023. Motivul din spatele acestei schimbări nu este cunoscut.

Furnizorii de camere pentru Galaxy Z Fold 5 și Flip 5

Potrivit informațiilor, Samsung Electro-Mechanics, Mcnex și Cammsys (toate firme sud-coreene) vor fi furnizorii principali de camere pentru Galaxy Z Fold 5 și Flip 5. Pentru Samsung Galaxy Z Flip 5 va furniza camere foto și producătorul chinez Sunny Optical, deși într-o proporție mică. De asemenea, Samsung a înscris recent Sunny Optical ca furnizor pentru camerele cu zoom de 10MP (10X) și ultra-wide de 12MP pentru Galaxy S23 Ultra.

Între timp, Partron primește comenzi mai mici de la Samsung. Deși a pierdut complet comenzile pentru dispozitivele pliabile Galaxy de nouă generație, ponderea sa în seria Galaxy S23 a scăzut și ea. Aceeași sursă a scris săptămâna trecută că Partron va furniza o mică parte din camera telefoto cu zoom de 10MP (3X) pentru Galaxy S23 Ultra.

Partron este o companie din Coreea de Sud fondată în 2003. Produce și vinde componente electronice. Partron oferă, printre altele, module de cameră, antene, senzori, motoare cu vibrații, microfoane și dispozitive de îngrijire a sănătății.

Galaxy S23 și Galaxy S23+ vor folosi și unele module de cameră de la Partron. Dar Samsung și-a diversificat lanțul de aprovizionare cu Samsung Electro-Mechanics, Sunny Optical, Mcnex, Powerlogics și Cammsys. Toate aceste companii vor furniza camere pentru telefoanele emblematice de nouă generație Galaxy. Totuși, Partron rămâne un furnizor major de camere pentru telefoanele din seria Samsung Galaxy A și seria Galaxy M.

Anunțarea lanțului de aprovizionare de Samsung sugerează că Fold 5 și Flip 5 sunt aproape de etapa de dezvoltare. Compania caută probabil să stabilească furnizorii de componente pentru telefoane înainte de a începe dezvoltarea. Dacă istoria este vreo indicație, noile pliabile ar trebui să fie lansate oficial în Q3 2023, probabil în august.