Ce vrem să vedem la viitorul pliabil Samsung Galaxy Z Fold 5

479
Ce vrem sa vedem la viitorul telefon pliabil Samsung Galaxy Z Fold 5
Sursa foto: Lance Ulanoff

În ultimii câțiva ani, Samsung aproape a perfecționat telefonul pliabil. De la Galaxy Fold la Galaxy Z Fold 2 a fost un salt uriaș. Apoi Samsung a adus multe îmbunătățiri cu Galaxy Z Fold 3. Galaxy Z Fold 4 a venit și el cu destule lucruri în plus. Dar, telefoanele pliabile Samsung nu sunt încă ideale și în acest sens așteptăm ca Samsung Galaxy Z Fold 5 din 2023 să fie mai bun decât modelele actuale.

Nu ne așteptăm să vedem acest telefon decât în august 2023, așa că încă nu există multe zvonuri despre el. Dar, deja am auzit câteva lucruri și le veți găsi pe toate mai jos, împreună cu informații despre posibilă dată de lansare și preț. În plus, în partea de jos a acestui articol, veți găsi o listă de dorințe, via TechRadar, cu lucrurile cheie pe care le dorim de la Samsung Galaxy Z Fold 5. În acest fel sperăm că unele din problemele actuale de pe Samsung Galaxy Z Fold 4 se vor rezolva.

Nu se știe când vom vedea pe Galaxy Z Fold 5, dar Fold 4 a fost anunțat pe 10 august 2022. Galaxy Z Fold 3 pe 11 august 2021, iar Galaxy Z Fold 2 pe 5 august 2020. Așadar, până la mijlocul lunii august 2023 Samsung Galaxy Z Fold 5 va fi și el lansat. Toate lansările au avut loc într-o zi de miercuri! Deci presupunem că Samsung Galaxy Z Fold 5 va fi lansat miercuri, 9 august 2023. Dar, este doar o supoziție în acest moment. În ceea ce privește prețul, momentan ceață totală. Fold 4 începe de la 1.799$ / 1.649£ / 1.850€ așa că este posibil un preț similar pentru Fold 5.

Puține informații despre Samsung Galaxy Z Fold 5

Până acum a existat o singură scurgere reală despre Samsung Galaxy Z Fold 5. Știm că următorul pliabil tip Fold va avea un procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2. Acesta ar fi succesorul cip-seturilor Snapdragon 8 Gen 1 și Snapdragon 8+ Gen 1, care alimentează multe dintre produsele emblematice Android din 2022, inclusiv Galaxy Z Fold 4. Așa că viitorul procesor Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 pe Galaxy Z Fold 5 este urmarea logică.

Snapdragon este și numele unei flori, cunoscută sub numele de floare de dragon. În România se numește gura leului, din cauza asemănării imaginare cu gura deschisă a unui leu. Gura leului este specifică zonelor stâncoase din Europa și SUA.

Aceeași sursă sugerează, de asemenea, că telefonul va avea trei camere la spate cu o cameră principală de 50MP. Exact asta are și Samsung Galaxy Z Fold 4 – celelalte două fiind una cu unghi ultra-larg de 12MP și un teleobiectiv de 10MP – așa că acest lucru ar putea însemna că nu există multe upgrade-uri ale camerei. Deși, desigur, cu o lansare peste aproximativ un an, multe lucruri se pot schimba între timp în departamentul foto.

Samsung Galaxy Z Fold 5: ce vrem să vedem

Pentru ca Samsung să realizeze cel mai bun telefon pliabil, există cinci lucruri cheie pe care trebuie să le facă, pe care le-am evidențiat mai jos. Sigur aceasta este părerea noastră și oricând mai pot fi adăugate și alte lucruri la această listă de dorințe. Dar, nici nu trebuie să sărim calul cu tot felul de mofturi mai greu de realizat chiar și de Samsung.

Aceleași camere ca Samsung Galaxy S23 Ultra. Camerele de pe Galaxy Z Fold 4 nu sunt deloc rele, dar nu sunt cele mai bune de la Samsung, în ciuda faptului că este cel mai scump telefon al companiei. Oricine vrea să cheltuiască banii pentru un Z Fold 4, automat vrea un telefon cu tot ce este mai bun pe piață. Dacă are o pasiune pentru foto, atunci camerele lui Fold 4 nu sunt cele mai bune de pe piață.

Deci, pentru Samsung Galaxy Z Fold 5, dorim ca telefonul să aibă camerele foto ce vor fi pe Samsung Galaxy S23 Ultra. În baza tradiției Samsung de până acul, Modelele Ultra au cele mai bune camere de pe piață. Gândiți-vă cum ar fi arătat Samsung Galaxy Z Fold 4 cu același departament foto ca Samsung Galaxy S22 Ultra.

Fără cută vizibilă. Oricât de impresionante sunt ecranele pliabile Samsung, compania nu a eliminat complet cuta. Aceasta este încă vizibilă, chiar dacă mai puțin pe Galaxy Z Fold 4 și o poți simți când glisezi pe ecran.

Acest lucru nu este mare lucru și este ceva cu care majoritatea oamenilor se vor obișnui rapid. Dar este o imperfecțiune într-un ecran altfel excelent, așa că ne-am dori să vedem că Samsung ascunde cu succes cuta pe Galaxy Z Fold 5.

Baterie mai mare, încărcare mai rapidă și un preț mai mic

O baterie mai mare. Pe lângă încărcare mai rapidă, ne-am dori ca Samsung Galaxy Z Fold 5 să aibă o baterie mai mare. La 4.400 mAh, bateria din Galaxy Z Fold 4 are o dimensiune medie în cel mai bun caz și, de fapt, mai mică decât bateriile din multe telefoane convenționale.

Având în vedere că acesta are un ecran uriaș, Samsung ar putea pune pe Fold 5 o baterie mai mare. Deci, vrem una de 5.000 mAh, cel puțin, mai ales că Galaxy S22 Ultra are așa ceva. Sunt informații că Samsung Galaxy S23 Ultra va avea o baterie peste 5.000 mAh, așa că nu ne supărăm nici cu una la fel.

Încărcare mai rapidă. Majoritatea telefoanelor Samsung au încărcare destul de lentă, iar Galaxy Z Fold 4 nu face excepție. Are 25W cu fir sau 15W fără fir. Ambele fiind mult mai mici decât alte produse emblematice de pe piață, unele ajungând la 120 sau 150W încărcare rapidă. Nu ne așteptăm sau nu avem nevoie ca Samsung să atingă astfel de niveluri de încărcare. Am dori cel puțin să vedem ca Samsung Galaxy Z Fold 5 oferă o încărcare rapidă în jur de 60-80W.

Un preț mai mic. Cea mai mare problemă cu Galaxy Z Fold 4 este pur și simplu prețul. Acesta este unul dintre cele mai scumpe telefoane de pe planetă – aproape că face ca iPhone 14 Pro Max să arate ieftin prin comparație.

Nu este o surpriză că prețul este mare, având în vedere dimensiunea ecranului și tehnologia implicată în tot ce înseamnă acest telefon. Dar, dacă Samsung vrea să facă această linie pliabilă cu adevărat mainstream, atunci prețul trebuie să scadă. În acest fel sperăm ca Samsung să aducă pe piață pe Galaxy Z Fold 5, undeva sub 1.500€.