Câștigători și învinși: Samsung la sfârșit de an 2020

679
Castigatori si învinsi Samsung la sfarsit de an 2020
Sursa Foto: gsmarena.com

Samsung ne încântă mereu privirile și sufletul cu dispozitivele pe care le lansează. Fie că sunt produse electrocasnice, televizoare, tablete, smartwatch-uri, dar mai ales smartphone-uri, avem mereu câștigători și învinși în aceste domenii. Acest an 2020, destul de ciudat, se apropie de sfârșit și pe parcursul lui am avut pare de lucruri bune și mai puțin bune de la Samsung. Ce a făcut bine, ce nu a făcut la fel de bine și ce ar fi putut să facă și mai bine? Răspunsul este mai jos.

Este important să spunem acest lucru înainte de a continua – gigantul tech sud-coreean a avut un an 2020 excelent. Chiar și produsele sale „pierzătoare” sunt de clasă, chiar dacă nu sunt la nivelul „câștigătorilor” Samsung din acest an. Chiar dacă între câștigători și învinși avem și învinși, acest lucru nu se datorează neapărat calității și caracteristicilor dispozitivelor. În final tradiția companiei de a construi produse de calitate incontestabilă în toate domeniile este recunoscută la nivel mondial.

Câștigători și învinși 2020: Samsung

Samsung Galaxy S20 Ultra: un pierzător din cauza pandemiei. La sfârșitul anului 2020, Galaxy S20 Ultra este victorios din mai multe puncte de vedere. De aceia începem articolul câștigători și învinși cu el. Are o cameră cu zoom periscop mai bună decât Galaxy Note 20 Ultra, același procesor, un afișaj mare și rapid și o cameră de 108MP perfect funcțională datorită mai multor actualizări de software, lansate de-a lungul lunilor pe care a fost pe piață. Iar prețul exorbitant pe care Samsung l-a cerut pentru Galaxy S20 Ultra în martie a scăzut la niveluri mai palpabile. Un punct bonus este că Galaxy S20 Ultra rulează deja Android 11 cu One UI 3.0.

Dar, în momentul lansării, Galaxy S20 Ultra a fost afectat de probleme de focalizare la camera principală. Au fost unele probleme cu fotografiile efectuate cu această cameră, care au dezamăgit mai mulți utilizatori. De asemenea, durată de viață a bateriei de 5.000 mAh nu a fost deloc impresionantă, conform GSMArena. Aceste lucruri au fost rezolvate pe parcursul anului prin actualizări de software. Dar prețul mare și în special pandemia din acest a făcut ca oamenii să nu se uite spre acest smartphone.

LTPO – Low-Temperature Polycrystalline Oxide. Este un tip special de tehnologie concepută pentru ecranele OLED și lansată de Apple. Acest ecran duce la o economie de energie de ~15%.

Samsung: mai bun vs mai puțin bun

Samsung Galaxy Note 20 Ultra un câștigător incontestabil. Samsung a avut suficient timp pentru a rezolva problemele lui S20 Ultra la timp pentru Galaxy Note 20 Ultra. A fost primul Galaxy cu afișaj LTPO care se putea reîmprospăta la viteze diferite (nu la 120Hz constant). În acest fel Note 20 Ultra are o durată de viață a bateriei mai mare, cu o capacitate a bateriei (4.500mAh) mai mică. Este un lucru foarte apreciat de utilizatori în comparație cu primul Ultra.

Galaxy Note 20 Ultra a câștigat un modul laser de autofocus pe camera principală. Are și cel mai bun S Pen de până în prezent. Noul S Pen vine cu un timp de răspuns mic, care face ca scrisul să se simtă foarte real.

Samsung Galaxy Note 20 pierzător ca preț. Note 20 este un alt telefon bun pe care Samsung l-a condamnat de la bun început. Excelent pe cont propriu, Galaxy Note 20 a fost serios depășit de Note 20 Ultra. Este o prea mare diferență între cele două! Mai mult, a fost lansat pe piață cu un preț absurd de 950€ pentru modelul 4G (1.050€ pentru 5G). Oamenii l-au privit, l-au admirat, dar foarte puțini au fost dispuși să plătească acest preț.

Galaxy Note 20 a scăzut la aproximativ 620€ în acest moment, la un preț care este mai mult decât rezonabil. Dacă poți trăi fără un ecran de rată de reîmprospătare rapidă, de care multora nu le pasă, vei fi chiar recompensat cu o durată de viață excelentă a bateriei. Este totuși un smartphone excelent, cu ADN-ul Note în vene.

Samsung Galaxy Z Fold 2 un smartphone de excepție

Samsung Galaxy Z Fold 2: un câștigător ce un poate fi pus la îndoială. Era și normal ca Galaxy Z Fold 2 să fie printre câștigători în acest articol despre câștigători și învinși 2020. Și, desigur, este o victorie a companiei Samsung. Primul Galaxy Fold a fost un telefon revoluționar, dar s-a simțit ca un prototip. Din primele secunde cu Galaxy Z Fold 2 simți că ai în mâini un telefon de excepție. Este pregătit pentru orice vrei să faci cu el. Este pur și simplu incredibil!

Noua balama este uluitoare, ecranul deși încă din plastic, este mai robust și a venit cu protector pre-aplicat. Nu au existat defecte sau probleme cu ecranul care să împiedice experiența utilizatorului. Nu în ultimul rând, Samsung Galaxy Z Fold 2 a mai scăzut ca preț pe unele piețe precum Europa. În acest fel visul de a deține un telefon pliabil este mai aproape de realitate.

Samsung Exynos 990: un alt minus la companiei. Snapdragon 865 de la Qualcomm a fost deja mai bun decât Samsung Exynos 990. Apoi, compania americană a lansat o versiune Plus în a doua jumătate a anului. Noua versiune înregistrează 15% mai multe puncte multi-core pe Geekbench 5 și cu aproximativ cu 15% mai mare pe AnTuTu.

Unii utilizatori au descoperit că dispozitivele Galaxy S20 și Note 20 echipate cu Snapdragon 865 au o durată de viață mai bună a bateriei decât omologii lor Exynos 990. Diferența nu este uriașă, dar există. Privind spre 2021 și seria Galaxy S21 și se pare că situația se schimbă drastic în privința celor două procesoare folosite de Samsung. Informațiile din acest moment arată că Exynos 2100 depășește Snapdragon 888. Vom vedea peste aproximativ trei săptămâni cum se vor comporta cele două în viața reală.

Câștigători și învinși 2020: Samsung

Samsung Galaxy S10e: un rătăcitor prin galaxia S. Anul trecut, Samsung a lansat un Galaxy S10e, un mic flagship care se adresează iubitorilor de telefoane mici. Anul acesta Samsung a adus un model Ultra și a uitat de unul „Mini” sau „e”. Galaxy S20 este destul de compact, dar este imens în comparație cu Galaxy S10e sau iPhone 12 Mini.

Samsung ar fi putut face și telefon mic și puternic din seria Galaxy S, dar nu a făcut-o. Astfel compania americană are singurul telefon mic cu adevărat puternic din 2020. Și se vinde foarte bine. Poate Samsung ar trebui să țină cont de acest lucru!

Seriile Samsung Galaxy A și Galaxy M. Surprizele plăcute. De la refacerea gamei sale mid-range Galaxy A, Samsung a realizat câteva telefoane excelente, cu un raport excelent bang for buck. Anul acesta gama medie s-a îmbunătățit mai mult ca niciodată cu un Galaxy M51 cu o baterie de 7.000 mAh și alte foarte bune telefoane cum ar fi Samsung Galaxy A51 și A51 5G. Sperăm ca Samsung să meargă în continuare în aceeași direcție.

Nu am uitat de Samsung Galaxy S20 FE

Samsung Galaxy S20 FE un câștigător de care nu am uitat. Nu în ultimul rând am primit anul acesta un foarte bun Samsung Galaxy S20 FE. Nu putea lipsi dintre învingători aici la câștigători și învinși 2020. Cu o valoare uimitoare pentru acești bani, Galaxy S20 FE are totul – un Snapdragon 865 (fără Exynos aici), un display minunat cu o rată de reîmprospătare ridicată, o durată de viață superbă a bateriei și triple-camera. Adăugați la asta un plus, prin multitudinea de opțiuni de culoare și aveți unul dintre cele mai bune telefoane ale anului.

iLoveSamsung nu este un site afiliat Samsung, este un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Linkurile de pe site vă duc direct furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.