Posibilă colaborare Samsung, Meta, Amazon și Qualcomm pe AI

110
Samsung Electronics
Sursă foto. Google

Recent președintele Samsung, Lee Jae-yong a efectuat o călătorie de afaceri de două săptămâni în Statele Unite. Aici Lee a avut întâlniri cu mai mulți directori executivi ai marilor companii de tehnologie americane. Lee Jae-yong s-a întâlnit cu CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, CEO-ul Amazon, Andy Jassy, ​​și CEO-ul Qualcomm, Cristiano Amon. Au fost discuții despre cooperarea în diverse domenii din industrie. Inteligența artificială (AI) a fost unul dintre subiectele fierbinți alături de cipuri, servicii cloud și rețele.

Pe măsură ce o nouă eră a inteligenței artificiale a început, Samsung vrea să fie în fruntea acestei evoluții. Compania a stabilit deja o tendință cu Galaxy AI, o platformă lansată cu Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra. Întâlnirea lui Lee cu CEO-ul Qualcomm s-a învârtit în jurul semiconductorilor AI și al cipurilor de comunicare de ultimă generație. Cele două companii au deja un parteneriat strâns (Samsung primește adesea versiuni exclusive, overclockate ale celor mai recente cipuri Snapdragon). Această întâlnire ar putea întări și mai mult legătura dintre cele două companii.

Sursă fotot: TheKoreaHerald

Pe 11 iunie, CEO-ul Meta, Mark Zuckerberg, l-a invitat pe Lee la casa lui din Palo Alto, California. A fost a doua lor întâlnire în patru luni. Lee l-a invitat pe Mark la o pensiune Samsung, în timpul vizitei acestuia din urmă în Coreea la începutul acestui an. În cadrul celei mai recente întâlniri, cei doi lideri au discutat despre cooperarea în viitoarea industrie TIC (Tehnologia informației și comunicațiilor). De asemenea, au vorbit despre AI, realitate virtuală, realitate augmentată și alte domenii tehnologice futuriste. Vă reamintim că Mark Zuckerberg este un fan al telefoanelor Samsung.

Într-un comunicat de presă, Samsung a spus că se așteaptă să își extindă cooperarea cu Meta în domeniul AI, deși nu a specificat nimic. În timpul vizitei sale în Coreea Zuckerberg a descris Samsung drept un gigant în domeniul semiconductorilor cu o poziție importantă în economia globală. „Acesta ar putea fi un punct important în cooperarea noastră cu Samsung”, a spus șeful Meta, potrivit AndroidHeadlines. Se pare că cele două firme gătesc ceva mare în industria AI.

Andrew Jassy, născut la 13 ianuarie 1968, este președintele companiei Amazon. El a absolvit Harvard College unde a obținut Master of Business Administration. În 2016, Jassy a fost desemnat „Persoana Anului” de Financial Times.

Ultima întâlnire majoră a lui Lee în SUA a fost cu CEO-ul Amazon, Andy Jassy, ​​pe 12 iunie. La întâlnirea din sediul central al Amazon din Seattle au participat și mai mulți șefi de divizii ai companiei Samsung. Directorii au discutat despre viitorul diferitelor afaceri emblematice, inclusiv AI generativă și cloud computing.

Lee și Jassy și-au împărtășit opiniile despre cooperarea în aceste domenii. Samsung și Amazon colaborează deja în televiziune, domeniul mobil și conținut. Această întâlnire poate extinde parteneriatul dintre cele două companii în mai multe domenii.