Cum să remediezi GPS-ul care nu funcționează pe ceasul Galaxy Watch

264
Cum sa remediezi GPS care nu functioneaza pe ceasul Galaxy Watch
Sursa foto: via makeusof.com

Ceasurile inteligente Android precum cele din seria Samsung Galaxy Watch și Pixel Watch sunt instrumentul perfect pentru urmărirea exercițiilor. Ele ușurează înregistrarea distanțelor și a traseelor ​​parcurse pe jos, mers pe jos sau alergat. Dar numai dacă GPS-ul funcționează corect. Se poate întâmpla ca GPS-ul să nu mai funcționeze pe un Galaxy Watch sau pe alt ceas inteligent Wear OS. Au fost mai multe astfel de cazuri. Nu trebuie să vă panicați, mai jos vă arătăm ce trebuie să faceți în astfel de cazuri.

Dacă sistemul de poziționare globală nu funcționează sau conexiunea GPS (Global Positioning System) pe ceasurile cu sistemul de operare Wear OS pică inexplicabil, mai jos, via Makeuseof, vă arătăm câteva lucruri pe care le puteți încerca pentru remedia problema. Acest lucru se aplică pentru ceasurile Galaxy Watch 4, Galaxy Watch 4 Classic, Galaxy Watch 5, Galaxy Watch 5 Pro, dar și pentru alte modele de ceasuri inteligente Samsung. Pașii de mai jos sunt valabili și pentru Google Pixel Watch și alte modele de ceasuri cu Wear OS.

De ce se deconectează GPS-ul ceasului dvs.

GPS-ul sau sistemul de poziționare globală pe care îl folosește ceasul inteligente se bazează pe posibilitatea de a se conecta cu sateliții aflați la mulți kilometri deasupra capului tău. Mai multe lucruri pot întrerupe această conexiune, de la clădiri înalte care înconjoară locația dvs. până la furtuni și nori intenși pe cer.

Este puțin probabil ca antena GPS din ceasul tău inteligent să fie foarte puternică, de obicei nu este așa de puternică ca antena GPS din telefonul mobil cuplat cu unul dintre ceasurile inteligente menționate mai sus. Asta înseamnă că nu este deloc greu ca semnalul ceasului să fie obstrucționat. Pur și simplu situația de a fi în interiorul unei case poate determina deconectarea GPS-ului.

Modurile de consum redus sau de economisire a bateriei pot, de asemenea, să dezactiveze sistemul de urmărire globală pentru a prelungi durata de viață a bateriei. Verificați ca ceasul să nu fie setat la unul dintre aceste moduri înainte de a continua. Pentru a remedia astfel de situații trebuie să urmați niște pași. Vedeți mai jos ce trebuie să faceți.

Ce trebuie să faci dacă GPS-ul nu funcționează pe Galaxy Watch

1. Mergeți afară și reporniți ceasul. Dacă GPS-ul s-a deconectat în timp ce vă aflați în interiorul unei clădiri, ieșiți afară pentru a reîmprospăta conexiunea. Dacă GPS-ul nu se conectează automat, rămâneți afară și reporniți ceasul. Apoi încercați să vă verificați locația în aplicația Google Maps.

Dacă GPS-ul ceasului tău se deconectează de fiecare dată când ești în interiorul unei clădiri, clădirea sau clădirile din jur ar putea fi problema. Din fericire, nu este nevoie să folosim adesea GPS-ul în timp ce ne aflăm în casele noastre, deoarece nu vă ajută cu nimic aici. Ceva pe care îl puteți încerca este să vă conectați ceasul la ceva cu o antenă GPS mai bună, ceea ce ne conduce la următoarea soluție posibilă.

2. Reconectați telefonul și ceasul prin Bluetooth. Multe dispozitive inteligente care pot fi purtate, inclusiv ceasurile, pot folosi un GPS independent. Dar ele pot, de asemenea, să folosească telefonul dvs., mult mai stabil și mai puternic în materie de capabilități GPS, de fiecare dată când cele două dispozitive sunt conectate.

Dacă ceasul și telefonul dvs. nu sunt conectate în prezent prin Bluetooth, reconectarea poate porni GPS-ul pe ceas. Dacă ați conectat anterior ceasul la telefon, acest lucru ar trebui să fie la fel de ușor ca și reactivarea Bluetooth pe ambele dispozitive.

Actualizați sistemul de operare sau aplicația Watch pentru a rezolva problema GPS

3. Actualizați sistemul de operare și aplicația Watch. Erorile GPS ar putea fi o problemă recunoscută, care a fost remediată sau îmbunătățită într-o actualizare recentă a software-ului. Verificarea și instalarea oricăror actualizări disponibile pentru ceas și pentru aplicația pentru telefon ar putea rezolva problema cu GPS-ul.

Verificați dacă există actualizări pentru aplicația de pe telefon, cum ar fi aplicația Galaxy Wearables, în mod obișnuit. Pentru a verifica dacă există actualizări pentru ceas, deschideți Setări pe ceas și căutați secțiunea Actualizare software. Dacă există o actualizare disponibilă, urmați instrucțiunile pentru a o instala.

După instalare unei actualizări disponibile, este bine să activați actualizările automate atât pentru sistemul de operare pentru ceas, cât și pentru aplicația Galaxy Wearables de pe telefon.

4. Încercați o altă aplicație care folosește GPS. Problemele tale cu GPS ar putea fi limitate la o singură aplicație, mai degrabă decât să afecteze totul de pe ceasul tău. Verificați acest lucru trecând la o altă aplicație care utilizează GPS. Ceva de genul aplicațiilor MapMyRun sau Strava.

Deschideți aplicația aleasă și vizualizați harta sau instrumentul de urmărire GPS. Dacă locația dvs. este afișată corect, veți ști că GPS-ul funcționează și că aplicația pe care o utilizați anterior a fost probabil problema. Verificați dacă există o actualizare pentru aplicația care nu funcționează sau dezinstalați-o înainte de a o instala din nou pentru a vedea dacă aceasta rezolvă problema deconectării.

Cureaua metalică poate fi problema nefuncționări GPS-ului

5. Scoateți-vă cureaua de ceas din metal. Schimbarea curelei de pe ceasul inteligent Android este o sarcină simplă și există sute de curele din care să alegeți. Acest lucru face posibilă potrivirea aspectului ceasului cu propriul stil individual. Din păcate, dacă ați ales o curea de ceas metalică, aceasta ar putea fi cauza problemelor dvs. cu sistemul de urmărire globală. Senzorul GPS din telefoane și ceasuri inteligente este o componentă fin echilibrată. Plasarea prea multor obiecte de metal aproape de senzor, cum ar fi o curea de metal, poate interfera cu semnalul GPS.

Schimbați cureaua ceasului cu una nemetalică. Dacă nu aveți o curea de rezervă de ceas la îndemână, puteți testa în continuare această soluție prin îndepărtarea curelei și repornirea ceasului. Dacă GPS-ul funcționează atunci când nu este atașată nicio bandă la ceas, este posibil să fi găsit problema și să fie nevoie să cumpărați o nouă curea.

Dacă nu puteți trăi fără o bandă metalică pe ceasul inteligent, folosiți una una oficială de la producătorul de ceasuri. Acestea sunt testate împreună cu ceasul și nu vor interfera cu senzorii interni ai respectivului ceas inteligent.

Ultima soluție: resetați ceasul Galaxy Watch

6. Resetați ceasul pentru a repara GPS-ul. Dacă toate celelalte situații de mai sus nu reușesc să vă rezolve problemele cu GPS-ul, ar putea fi timpul pentru resetarea ceasului inteligent. Ar putea exista o setare sau o aplicație care blochează cumva conexiunea GPS, dar fără a le verifica pe fiecare, va fi greu de știut cu siguranță.

Metoda de resetare a ceasului variază în funcție de dispozitiv. Ar trebui să existe o opțiune de resetare în setările smartwatch-ului sau în aplicația wearables de pe telefon. Pe un Galaxy Watch, accesați Setări -> General -> Resetare. După resetarea ceasului, puteți începe din nou. Dacă o setare sau o aplicație necinstită a cauzat defecțiunea GPS, acum ar trebui ca problema să fie remediată.

Urmărirea GPS este una dintre caracteristicile cheie ale ceasului tău inteligent Galaxy Watch sau Android. Deci, atunci când se întrerupe, acest lucru poate fi foarte frustrant. Din fericire, problemele cu sistemul de urmărire globală sunt rareori terminale și adesea pot fi rezolvate cu ușurință dacă înțelegeți doar puțin despre cum funcționează sistemele de poziționare globală. Chiar dacă nu o faceți, remediile de mai sus vă vor ajuta rapid să vă urmăriți alergările și să vă găsiți din nou locația cu precizie.