Cum să schimbați limba aplicațiilor individual pe un telefon Samsung

294
Cum sa schimbati limba aplicatiilor individuale pe un telefon Samsung
Sursa foto: via makeusof.com

Sistemul de operare Google Android 13 a introdus o nouă caracteristică destul de utilă: limbile aplicațiilor. Cu limbile aplicațiilor, puteți schimba limba aplicațiilor individual, în loc să trebuiască să o faceți la nivelul întregului sistem, ca înainte. Dacă sunteți multilingv, puteți schimba limbile aplicațiilor în interfața Samsung One UI 5 pe un telefon Samsung Galaxy.

Pentru astfel de oameni multilingvi, Samsung a introdus o nouă „funcție de limbă a aplicației – App language feature”. Aceasta le permite utilizatorilor să seteze diferite limbi pentru aplicațiile individuale. Samsung a considerat această caracteristică utilă și, astfel, a implementat-o ​​în cel mai recent software One UI 5.0.

De multe ori se întâmplă persoanelor multilingve să folosească unele aplicații în limba implicită a sistemului și alte aplicații în limba maternă. De exemplu, aplicații de rețele sociale în limba engleză, care este opțiunea implicită, iar știrile, aplicațiile bancare și alte aplicații într-o altă limbă. Mai jos vă arătăm, via Makeuseof, cum să schimbi limba doar pentru anumite aplicații de pe un telefon Samsung Galaxy. Sigur că alegerea este la latitudinea utilizatorului, dar acest lucru este o facilitate pentru cei care vorbesc mai multe limbi.

Cum să setați limba aplicațiilor pe telefoanele Galaxy

Procesul de setare a limbilor aplicației pe Samsung este ușor diferit de alte telefoane Android. Acest lucru se datorează în special sistemului de navigare a interfeței de utilizare. În primul rând, pentru a utiliza funcția pe telefonul Galaxy, trebuie să rulați interfața Samsung One UI 5. Aceasta a fost lansat împreună cu Android 13 pe mai multe telefoane și tablete Samsung Galaxy la sfârșitul anului trecut. Deci, trebuie să țineți cont de acest lucru. Android 13 și One UI 5.0 este, printre altele, la bordul telefoanelor emblematice din seria Galaxy S22, Galaxy S21, Samsung Galaxy Z Fold 4, Galaxy Z Flip 4, Galaxy A53, Galaxy A52 5G, sau tabletelor din seria Galaxy Tab S7 sau Galaxy Tab S8.

Dacă aveți instalată interfața Samsung One UI 5 pe telefonul sau tableta Samsung Galaxy urmați pașii de mai jos pentru a seta limbile aplicației:

  • Accesați Setări -> Gestionare generală -> Limbi aplicație.
  • Veți vedea o listă de aplicații care acceptă selectarea limbii. Selectați aplicația dorită sau utilizați instrumentul de căutare din colțul din dreapta sus.
  • Selectați limba pe care doriți să o utilizați din listă. Noua limbă este acum setată. Mergeți mai departe și deschideți aplicația pentru a vedea modificările.
  • Dacă doriți să reveniți la limba implicită, selectați pur și simplu System defaultDefectiune de sistem.

Telefoanele Samsung Galaxy acceptă aproape toate limbile populare, astfel încât utilizatorii de pe tot globul să le poată folosi în limba pe care o preferă. În plus, pașii pentru a schimba limba pe telefonul tău Samsung Galaxy sunt relativ ușor de urmat.

Limba aplicațiilor pe telefoanele Samsung Galaxy

Veți observa că numărul de aplicații pentru care puteți selecta limbile este destul de limitat. Acest lucru se datorează faptului că dezvoltatorii majorității aplicațiilor terță parte nu acceptă încă mai multe limbi.

Pe măsură ce caracteristica „funcție de limbă a aplicației – App language feature” devine mai populară, mai mulți dezvoltatori își vor actualiza aplicațiile pentru a accepta limbile comune. Până atunci, puteți folosi Google Translate în orice aplicație de pe Android pentru a converti limbi.

Android 13 este o actualizare binevenită, dar nu este o actualizare fenomenală de care să te entuziasmezi prea mult. Majoritatea noilor funcții din Android 13 urmăresc să perfecționeze experiența Android 12 și să elimine erorile.

Acestea fiind spuse, noua caracteristică a limbilor aplicației este destul de utilă dacă sunteți multilingv. Puteți folosi WhatsApp în hindi, Chrome în engleză și Google Maps în spaniolă dacă vi se pare mai util.