Actualizare de design pentru Samsung Galaxy S22 Ultra

569
Actualizare design Samsung Galaxy S22 Ultra
Sursa Foto: letsgodigital.org

Smartphone-urile pliabile Samsung Galaxy Z Fold 3 și Galaxy Z Flip 3 au fost lansate oficial și fac valuri peste tot în lume. Din păcate Samsung nu poate produce pentru a satisface cererea clienților pentru aceste telefoane pliabile. La începutul anului 2022 Samsung va lansa noi dispozitive high-end cu seria Galaxy S22. Vom primi modelele Galaxy S22, Galaxy S22+ și vedeta Samsung Galaxy S22 Ultra.

Samsung Galaxy S22 Ultra va fi noul model de top. Acest telefon va avea un design ușor diferit în comparație cu Galaxy S22 și Galaxy S22+. Samsung va aplica, de asemenea, designul caracteristic Note, cu afișaj rotunjit și linii drepte, pentru noul S22 Ultra. S-au spus și s-au scris multe despre noile modele din seria Galaxy S 2022 în ultimele săptămâni. Bazat pe toate zvonurile și speculațiile, designerul grafic Technizo Concept, a creat o serie de redări 3D ale flagship-ului așteptat al Samsung în colaborare cu LetsGoDigital. Galaxy S22 Ultra este prezentat în negru, alb și roșu închis.

Samsung Galaxy S22 Ultra cu patru camere foto îmbunătățite

Deși se știu multe despre design, există încă incertitudine cu privire la sistemul de camere din spate. Cu seria Galaxy S21, Samsung a ales să implementeze o insulă metalică relativ mare. Acest lucru a dus la o creștere în greutate. Cu o greutate de 228 grame, Galaxy S21 Ultra este unul dintre telefoanele mai grele. Samsung Galaxy S22 Ultra va fi echipat cu un compartiment S Pen pentru prima dată, care va contribui și el la o greutate suplimentară. Astfel un modul de camere din două piese poate fi o soluție ideală pentru a compensa această greutate suplimentară. Greutatea pare să rămână aceeași cu modelul actual.

În ceea ce privește configurația camerei, se așteaptă ca noul model Ultra să conțină încă o dată o cameră principală de 108 megapixeli. O vreme s-a crezut că Samsung va folosi camera de 200 megapixeli recent introdusă pentru noul model de top. Cu toate acestea, se pare că este prea devreme pentru asta.

Olympus a fost fondată în 12 octombrie 1919 și este o companie japoneză specializată în optică și imagistică. Numele Olympus a fost introdus pentru prima dată ca nume de marcă în 1921 și ca nume oficial al companiei în 1949.

S-a vorbit și despre o colaborare cu producătorul japonez de camere Olympus de ceva timp. Acest zvon a fost lămurit luna trecută. Noul sistem de camere nu va fi proiectat în colaborare cu Olympus.

În plus față de o cameră principală de 108MP, o cameră ultra-largă de 12MP, una  telefoto de 12MP cu zoom optic 3x și una telefoto 12MP cu zoom optic 10x vor fi integrate probabil. Prin urmare, cele două camere cu zoom par să îmbunătățească rezoluția. Actualul model Ultra are două camere cu teleobiectiv de 10MP.

Toate cele patru camere de pe S22 Ultra vor avea OIS

Nu sunt informații dacă funcția Zoom spațial 100x va fi păstrată. Noua funcție Zoom Lock va fi probabil găsită și în noul model. Această caracteristică asigură faptul că subiectul rămâne focalizat, chiar și atunci când măriți mult. Datorită funcției Zoom Lock, fotografiile cu zoom sunt mult mai clare.

Pentru prima dată, toate cele patru camere vor fi, de asemenea, echipate cu stabilizare optică a imaginii pentru a contracara neclaritatea generată de mișcare. Anterior, camera ultra-wide nu era echipată cu OIS. Senzorul de autofocus laser va fi probabil găsit și pe noul flagship.

Desigur, atenția necesară va fi acordată și funcțiilor video. Înregistrarea și partajarea videoclipurilor a devenit din ce în ce mai populară în ultimii ani. Prin urmare, producători precum Samsung continuă să se concentreze asupra noilor funcții video. De exemplu, Galaxy S21 Ultra a fost echipat cu Director View. O funcție utilă care face posibilă comutarea obiectivelor în timpul unei înregistrări video. În mod logic și Samsung Galaxy S22 Ultra va suporta din nou videoclipuri de 8K.

În ceea ce privește camera frontală, este de așteptat ca Samsung să integreze din nou o cameră selfie de 40MP. Multă vreme s-a crezut că Samsung va furniza noul model de top din seria S cu o cameră sub-afișaj. Această tehnologie este deja disponibilă pe smartphone-ul pliabil Samsung Galaxy Z Fold 3. Dar aici calitatea camerei este inferioară în comparație cu sistemele tradiționale de camere selfie. Cu Fold 3 nu este o problemă, deoarece există o cameră foto selfie suplimentară disponibilă pe ecranul exterior.

Galaxy S22 Ultra va împrumuta ceva de seria Galaxy Note?

Am menționat-o deja în introducere, modelul Ultra va avea un design diferit pentru prima dată în comparație cu celelalte două modele S22. Smartphone-urile din seria Galaxy S sunt cunoscute pentru formele lor rotunde de ani de zile. Gama Galaxy Note, pe de altă parte, este caracterizată de linii mai drepte.

Prin urmare, designul lui Samsung S22 Ultra se va potrivi cu gama Note mai mult decât seria S. Acest lucru ăi oferă Samsung S22 Ultra un aspect mai elegant, de afaceri. Mai mult, acest design pare a fi necesar pentru a crea suficient spațiu pentru compartimentul S Pen, care este integrat în partea din stânga jos a dispozitivului.

Deși S21 Ultra este compatibil cu stiloul stilou Samsung, acest model nu are compartiment dedicat pentru stylus. În schimb, Samsung a lansat mai multe huse pentru smartphone cu un buzunar S Pen. Acest lucru se va schimba odată cu noul model, pentru a face pe plac fanilor seriei Galaxy Note. În cele din urmă, nu există niciun Galaxy Note 21 anul acesta. Rămâne de văzut dacă va exista un Galaxy Note 22 în anul următor.

S-a crezut chiar că S22 Ultra va debuta ca un Note 22. Deși acum a devenit clar că acest lucru nu este cazul, ar trebui să fie clar că noul model de top va trebui să satisfacă atât utilizatorii din seria S, cât și cei din seria Note. Acest lucru va însemna, de asemenea, că noul model Ultra vine standard cu S Pen. În cele din urmă, ar fi foarte ieftin să oferiți stiloul drept accesoriu opțional, în timp ce există un compartiment disponibil pentru acesta.

Așteptăm un stylus S Pen mult mai bine dotat

De asemenea, este posibil ca Samsung S Pen Pro, recent anunțat, să fie compatibil cu noul flagship. Aceasta oferă toate funcțiile care pot fi găsite și în S Pen-ul lui Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Inclusiv suport Bluetooth, pentru a putea face fotografii de la distanță și pentru a utiliza stylusul ca telecomandă pentru telefon. O cameră poate fi chiar integrată în stilou. Luna trecută, Samsung Electronics a primit un brevet pentru un stilou S cu cameră. Cu toate acestea, deocamdată nu există semne că această caracteristică va fi găsită în Samsung Galaxy S22 Ultra.

În ceea ce privește ecranul, acesta pare să rămână neschimbat pentru viitorul model Ultra. Celelalte două modele din seria S vor fi puțin mai mici decât anul acesta. Cel mai probabil, Galaxy S22 Ultra va fi echipat cu un ecran Dynamic AMOLED 2x curbat de 6,8 inch (17,27 centimetri) cu rezoluție QHD+ (3200 × 1440 pixeli). Desigur, rata de reîmprospătare adaptivă de 120Hz va fi, de asemenea, disponibilă, făcând imaginile în mișcare să pară mult mai reale. Avantajele unei rate de reîmprospătare ridicate intră și în propriile caracteristici atunci când derulați.

Sistemul de operare Android 12 și interfața One UI 4

Desigur, Samsung va actualiza și software-ul. Seria Samsung S22 va rula pe sistemul de operare Android 12 în combinație cu interfața de utilizator One UI 4.0. Samsung a afișat deja o previzualizare a One UI 4. Cea mai mare inovație se găsește în design, care conține mai multe opțiuni de personalizare, este mai colorat și mai jucăuș decât înainte.

Se așteaptă ca modelele Galaxy S21 să primească o actualizare la Android 12 înainte de sfârșitul anului 2021. Cu toate acestea, seria Galaxy S22 va fi prima serie de smartphone-uri de la Samsung care va rula pe Android 12 din cutie. Cu politica de actualizare, sunteți pe mâini bune cu Samsung. Compania oferă standard de 3 ani de actualizări ale sistemului de operare Android și 4 ani de actualizări de software.

De asemenea, Comisia Europeană intenționează să oblige producătorii de smartphone-uri să ofere actualizări de securitate pentru cel puțin 5 ani de acum înainte. Germania vrea chiar șapte ani! În prezent există o obligație legală de numai doi ani. Dacă și când se va trece la noile reglementări CE, este necunoscut pentru moment. Luarea deciziilor în Europa este de obicei extrem de lentă, în plus, producătorii de smartphone-uri se opun propunerilor prezentate.

Samsung Galaxy S22 Ultra cu Exynos 2200 și Snapdragon 895

De asemenea, se știu multe despre hardware. Samsung oferă modelelor sale din seria S două tipuri diferite de cip-seturi – în funcție de regiune. În Europa, Exynos este de obicei utilizat, în alte regiuni, inclusiv în SUA și Coreea de Sud, va fi folosit omologul Qualcomm.

Producătorul sud-coreean a anunțat deja că a încheiat un parteneriat cu AMD. Primele rezultate ale acestei colaborări vor fi vizibile cu viitoarea Exynos 2200. Acest procesor va fi echipat cu un GPU AMD cu tehnologie Ray-tracing.

Snapdragon 895 va fi folosit probabil în alte părți ale lumii. Varianta Exynos iese mai bine din primele rezultate ale testului de referință. Cu toate acestea, ajustările necesare vor fi făcute fără îndoială în perioada următoare. Desigur, noile modele din seria S vor suporta și rețeaua de internet mobil 5G, permițându-vă să profitați de viteze de internet foarte mari.

În ceea ce privește memoria, Galaxy S21 Ultra vine cu 12GB de memorie RAM și 128GB de stocare ca model de bază. Este foarte posibil ca S22 Ultra să apară în aceleași variante de memorie. O variantă de 1TB poate fi lansată și de această dată. Din păcate, noul model de top de la Samsung nu va oferi posibilitatea de a extinde memoria prin intermediul unui card de memorie micro-SD.

Probabil tot o baterie de 5.000mAh pe viitorul smartphone S22 Ultra

Galaxy S22 Ultra va fi cel mai mare telefon din noua serie S și, prin urmare, va avea cea mai mare baterie. Se pare că Samsung va opta din nou pentru o baterie de 5.000mAh. În practică, acest lucru va însemna că puteți trece ziua fără probleme.

Multă vreme s-a sperat și s-a crezut că noile smartphone-uri din seria S vor suporta încărcarea de 65W. La începutul acestui an au existat mai multe semnale că Samsung lucrează la un încărcător de 65 de wați. Cu toate acestea, din păcate nu va fi destinat seriei S22. Va trebui să avem răbdare un pic mai mult. Dar, noul model de top va fi mai rapid de încărcat decât este cazul în prezent. Galaxy S22 Ultra va suporta încărcarea prin cablu de 45W. Cu S21 Ultra acest lucru este limitat la 25W. De la lansarea seriei Galaxy S21, Samsung nu mai include un încărcător în cutia dispozitivelor sale high-end. Din păcate, acest lucru nu pare să se schimbe cu S22.

Știm că Samsung Galaxy S22 Ultra va ajunge în trei culori: negru, alb și roșu închis. Acesta din urmă va fi o culoare relativ nouă, posibil Burgundy Red. Nu știm momentan dacă Samsung va lansa și culori personalizate pentru modelul Ultra. Galaxy S21 Ultra este disponibil standard în două culori, în plus, sunt oferite trei culori personalizate doar prin intermediul site-ului Samsung.

În prezent nu se cunosc informații concrete despre preț. Dacă Samsung furnizează standard un S Pen de această dată, există șanse mari ca prețul să crească ușor din nou față de modelul precedent.

Seria Galaxy S21 a fost anunțată în ianuarie, cu o lună mai devreme decât seriile anterioare. Cu toate acestea, rămâne de văzut dacă seria Samsung Galaxy S22 va apărea și ea în ianuarie.

SURSĂLetsGoDigital