Iată ce dispozitive Galaxy acceptă aplicația Samsung DeX!

356
Samsung DeX
Sursă foto: Samsung

Samsung DeX este o platformă software care extinde funcționalitatea anumitor smartphone-uri și tablete Samsung, permițându-le să fie utilizate într-un mediu de tip desktop. DeX este prescurtarea pentru „Desktop Experience” și oferă o modalitate de a vă transforma dispozitivul mobil într-un fel de mini-PC. Dar ce telefoane Samsung acceptă DeX?

Când este conectat la un afișaj extern, împreună cu periferice precum o tastatură și un mouse, dispozitivul Samsung poate oferi o experiență de calcul mai tradițională, completă cu o bară de activități, aplicații cu ferestre și funcționalitate de glisare și plasare. Deci, mai jos aflați, via Knowyourmobile, totul despre Samsung DeX, caracteristici, ce este, cum de configurează și ce dispozitive Galaxy suprortă această platformă Samsung.

Caracteristici cheie ale Samsung DeX

  • Interfață asemănătoare desktopului. Samsung DeX oferă o interfață cu utilizatorul care seamănă cu un mediu desktop obișnuit. Acest lucru face mai ușor multitaskingul și gestionarea fișierelor.
  • Capacitate cu mai multe ferestre. Puteți deschide mai multe aplicații în ferestre separate, la fel ca pe un computer desktop.
  • Suport periferic. DeX acceptă diverse periferice, cum ar fi tastaturi, mouse-uri și chiar dispozitive de stocare externe, oferind funcționalitate și control mai mari.
  • Compatibilitate cu aplicațiile. Deși nu toate aplicațiile Android sunt optimizate pentru DeX, multe aplicații utilizate în mod obișnuit funcționează. De exemplu Microsoft Office, Google Drive și diferite browsere web, funcționează foarte bine în mediul DeX.
  • Conectivitate wireless. Modelele Samsung mai noi, cum ar fi seria Samsung Galaxy S23, permit o experiență DeX fără fir, eliminând nevoia de cabluri sau docuri speciale.

Ce telefoane Samsung au DeX?

Mai multe dispozitive Galaxy, suportă Samsung DEX. În prezent, următoarele telefoane și tablete Samsung acceptă DEX:

  • Seria Galaxy S: include toate seriile de la seria Galaxy S8 până la Galaxy S23.
  • Seria Galaxy Note: seriile Galaxy Note 8, Note 9, Galaxy Note 10 și Note 20.
  • Seria Galaxy Tab: de la Galaxy Tab S4, S5e, S6, S6 Lite, S7 FE, seriile Galaxy Tab S7, S8 și Galaxy Tab S9.

Este important de subliniat faptul că DeX nu este o caracteristică universală pentru toate dispozitivele Samsung. Este posibil ca anumite modele mai vechi să nu o accepte. Pentru a utiliza eficient DeX, veți avea nevoie de un monitor, tastatură și mouse compatibile.

Ce este Samsung DeX și cât costă?

Platforma DeX este o modalitate de a prelua software-ul telefonului/tabletei și de a-l porta pe un monitor de computer desktop. Aceasta înseamnă că puteți lucra, folosind un mouse și o tastatură, pe un afișaj mai mare folosind doar telefonul și aplicațiile sale.

Inițial era nevoie de un dock proprietar pentru a accesa DeX, dar începând cu Galaxy Note 9, DeX poate fi accesat folosind un cablu HDMI (unul USB de tip C la HDMI). Aceasta înseamnă că nu mai trebuie să cumpărați nimic pentru a utiliza DeX.

Samsung DeX
Sursă foto: Samsung

De asemenea, DeX în sine NU este hardware. Este un software care permite utilizatorului să-și porteze software-ul telefonului pe un afișaj mai mare, cum ar fi un monitor de computer sau HDTV compatibil. Puteți utiliza Samsung DeX cu un mouse și o tastatură, deci aproape ca o experiență de tip PC atunci când este pornit.

Dacă aveți un buget redus și trebuie să alegeți între un smartphone sau un laptop, DeX este o soluție excelentă. Aceasta vă oferă efectiv două dispozitive într-unul, o experiență de calcul în stil PC prin DeX și un telefon în orice moment.

Samsung DeX este complet gratuit, cu condiția să aveți un telefon care îl acceptă, este parte a experienței Galaxy. Acesta este una din marile sale atracții. Fiind gratuit este foarte util, mai ales atunci când este folosit cu alte aplicații gratuite, cum ar fi Google Drive.

Desigur, va trebui să cumpărați periferice pentru DEX, o tastatură și un mouse. Dar majoritatea aveți așa ceva prin casă. De asemenea, veți avea nevoie de un monitor sau de un televizor HD compatibil. Samsung Wireless DeX, lansat cu seria Galaxy Note 20 este acum o caracteristică standard pentru modelele noi, inclusiv seria Galaxy S23. Această tehnologie vă permite să experimentați mediul DeX fără cabluri fizice.

Cum se configurează Wireless DeX

Configurarea wireless DeX este relativ simplă și funcționează similar pentru cele mai recente modele Samsung Galaxy. Iată cum îl puteți configura:

  • Compatibilitate dispozitiv. Asigurați-vă că televizorul dvs. acceptă Miracast.
  • Conexiune Wi-Fi. Atât dispozitivul Samsung Galaxy, cât și Smart TV-ul ar trebui să fie conectate la aceeași rețea Wi-Fi.
  • Oglindire ecran. Pe Smart TV, comutați la modul de oglindire a ecranului.
  • Panou rapid. Pe dispozitivul Samsung Galaxy, glisați în jos pentru a accesa setările rapide ale panoului și atingeți opțiunea DeX.
  • Selectați televizorul. Alegeți televizorul pe care doriți să îl proiectați.

Wireless DeX oferă o adevărată experiență pe al doilea ecran. Puteți continua să utilizați telefonul pentru apeluri și mesaje text, în timp ce acesta alimentează și interfața DeX pe Smart TV.

Cum să lansați DeX pentru prima dată

  • Conectați-vă telefonul la monitor folosind adaptorul sau cablul corespunzător.
  • La conectare, software-ul DeX ar trebui să se lanseze automat și ar trebui să vedeți sigla DeX să apară pe ecran.
  • Asociați mouse-ul și tastatura Bluetooth navigând la Setări -> Bluetooth pe telefon și selectând dispozitivele.

Dacă utilizați adaptorul multiport, îl puteți conecta și la încărcătorul telefonului pentru a-l menține încărcat și, de asemenea, puteți să vă conectați prin ethernet pentru o conexiune mai stabilă.

Această funcție este utilă în special pentru partajarea conținutului, cum ar fi prezentări sau videoclipuri în flux. De asemenea, funcționează bine pentru sarcini de productivitate atunci când este conectat la periferice externe, cum ar fi o tastatură și un mouse.

Capacitățile DeX depind în mare măsură de nevoile dumneavoastră specifice. Pentru utilizatorii puternici care se bazează pe software specializat, DeX poate să nu fie suficient. Cu toate acestea, dacă fluxul dvs. de lucru se bazează pe aplicații web, servicii cloud sau software-ul standard de birou, Samsung DeX poate fi o soluție extrem de eficientă.