Seria Galaxy S23: la ce actualizări software și de securitate ne așteptăm

990
Seria Galaxy S23
Sursă foto: via AT&T Newsroom

Samsung a lansat oficial noile modele de top din seria Galaxy S23. Acum puteți găsi cele mai bune oferte Galaxy S23 (precomandă) și puteți comanda dispozitivul la alegere. Dar dacă comandați unul acum, câte și cât de des va primi noul dvs. telefon cele mai recente actualizări de software și upgrade-uri?

Ce actualizări și upgrade-uri primiți dacă cumpărați acum un smartphone din seria Galaxy S23? Cât timp vor primi actualizări de software și securitate dispozitivele din noua serie, în următorii ani? Pentru a răspunde corect la această întrebare, trebuie să știți ce fel de actualizări va primi seria S23. De fapt, există trei feluri de actualizări, potrivit GalaxyClub: upgrade-uri Android, upgrade-uri One UI și actualizări de securitate. Să începem cu primul.

I❤️Samsung nu este un site afiliat Samsung, este un site independent, este un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Link-urile de pe site vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Seria Galaxy S23: câte upgrade-uri de Android primește?

Android este sistemul de operare pe care rulează seria Galaxy S23. Este vorba despre Android 13. De regulă, o nouă versiune este lansată pentru acest sistem o dată pe an. La lansare, Samsung a anunțat imediat că dispozitivele vor primi patru upgrade-uri majore pentru Android.

Samsung Galaxy S23, Galaxy S23+ și Samsung Galaxy S23 Ultra au fost lansate cu Android 13. Prin urmare, în următorii ani vă puteți aștepta la upgrade-uri la:

  • Android 14 (sfârșitul anului 2023)
  • Android 15 (sfârșitul anului 2024)
  • Android 16 (sfârșitul anului 2025)
  • Android 17 (sfârșitul lui 2026, începutul lui 2027)

Nu este de neconceput că Samsung va decide să prelungească perioada de suport în următorii ani. În acest caz este posibil ca seria Galaxy S22 să beneficieze și ea de aceste actualizări. Dar, momentan, acestea sunt upgrade-urile Android pe care Samsung le promite.

Actualizări ale interfeței Samsung One UI

Deși seria Galaxy S23 rulează pe sistemul de operare Android, interfața cu care îl operezi este de la Samsung. Da, este bazată pe Android, dar se numește Samsung One UI. Și aceasta primește permanent noi funcții și opțiuni. Upgrade-urile pentru interfața One UI nu sunt întotdeauna numerotate corect. Uneori apar funcții noi, că așa vrea Samsung. Dar, nu este numai că așa vrea mușchii Samsung.

Cu toate acestea, o serie de actualizări fixe Samsung One UI apar cu o anumită regularitate. De exemplu, upgrade-urile majore ale versiunii apar întotdeauna în același timp cu upgrade-ul Android din acel an. În plus, un nou telefon Galaxy S – cum ar fi un model din seria Galaxy S23 – apare de obicei și cu funcții noi, care, la rândul lor, vin pe dispozitivele mai vechi cu un upgrade mai mic al versiunii One UI.

Seria Galaxy S23 a fost lansată cu interfața Samsung One UI 5.1. În următorii ani ne așteptăm la actualizări la:

  • Samsung One UI 6 (sfârșitul lui 2023, simultan cu Android 14)
  • One UI 6.1 (începutul anului 2024)
  • Samsung One UI 7 (sfârșitul anului 2024, în același timp cu Android 15)
  • One UI 7.1 (începutul anului 2025)
  • Samsung One UI 8 (sfârșitul anului 2025, simultan cu Android 16)
  • One UI 8.1 (începutul anului 2026)
  • Samsung One UI 9 (sfârșitul lui 2026, începutul lui 2027, în același timp cu Android 17)
  • One UI 9.1 (începutul anului 2027)

Dar atenție: aceste upgrade-uri sunt în cele din urmă mai puțin fixe decât cele ale sistemului de operare Android. Există șanse mai mari ca Samsung să adauge sau să omite anumite versiuni aici în următorii ani. De exemplu, este posibil ca interfața One UI va rămână actuală aproximativ atât timp cât sistemul Android din seria Galaxy S23. Asta reflectă lista de mai sus.

Actualizări de securitate pentru seria Galaxy 23: cât de des și pentru cât timp?

Cu toate acestea, majoritatea actualizărilor pe care le primiți pe seria Galaxy S23 sunt mai mici și apar mult mai des. Desigur, vorbim despre actualizările de securitate. Acestea nu aduc caracteristici noi telefoanelor. Ele instalează așa-numitele „patch-uri” pe care Google le lansează în fiecare lună pentru sistemul Android. Aceste actualizări includ și îmbunătățiri de securitate pentru aplicațiile proprii Samsung și interfața One UI. În plus, acestea conțin uneori și remedieri de erori apărute în urma unor actualizări anterioare și nu numai.

Dispozitivele din seria Galaxy S23 primesc aceste actualizări de securitate în fiecare lună. Acesta este și ritmul în care Google lansează patch-urile. Deci, seria S23 primește fiecare patch separat – cel puțin în primii câțiva ani. Până acum, dispozitivele de top ale Samsung primesc aceste actualizări în fiecare lună timp de trei ani. În ultimii ani, Samsung a trecut la un program de actualizare trimestrial după primi trei ani. Veți primi apoi aceste actualizări la fiecare trei luni.

În termeni concreți, Samsung promite așadar actualizări de securitate până în februarie 2028:

  • Actualizările de securitate vor fi lunare până la începutul lui 2026
  • Apoi vor fi lansate trimestrial de la începutul anului 2026

Ceea ce nu este încă clar este cât de des vor apărea patch-urile în al cincilea an de suport – de la începutul anului 2027. Politica de actualizare a Samsung cu cinci ani de actualizări este momentan la început. Nu există încă telefoane Samsung care să primească oficial actualizări timp de cinci ani.

Sperăm ca Samsung să mențină același ritm incredibil cu actualizările

Acum aveți o imagine destul de completă la ce vă puteți aștepta dacă cumpărați acum unul dintre modelele Samsung Galaxy S23. De fapt, Samsung ar putea să își ajusteze în continuare politica de asistență în următorii ani. Dar promisiunea a patru upgrade-uri Android și cinci ani de actualizări de securitate rămâne. Este incredibilă pentru tot ce este telefon mobil pe piață la ora actuală. Prin urmare, compania nu se poate abate de la aceasta într-un sens negativ – dar poate să o îmbunătățească sau să o extindă.

Toate datele de mai sus sunt aproximative și Samsung la poate modifica ușor în funcție de mai mulți factori. Compania a demonstrat acest lucru la sfârșitul anului trecut cu actualizarea la Android 13 și Samsung One UI 5.0. Compania Samsung a fost realmente incredibilă cu ultima actualizare de software și One UI.