Suport ECG pentru Galaxy Watch 2 și Watch 3 lansat pe 31 de piețe

474
Suport ECG pentru Galaxy Watch 2 Watch 3 lansat pe 31 de piete
Sursa Foto: SamMobile.com

Proprietarii de Galaxy Watch Active 2 și Galaxy Watch 3 vor putea folosi ECG și măsurarea tensiunii arteriale pe ceasurile lor. Cele două caracteristici sunt acum disponibile oficial în mai multe țări din lume, printre care și România. Utilizatorii din 31 de țări de pe mapamond vor primi aceste funcții luna aceasta, lucru confirmat de Samsung.

Lista completă a țărilor include Austria, Belgia, Bulgaria, Chile, Croația, Republica Cehă, Danemarca, Estonia, Finlanda, Franța, Germania și Grecia. Mai sunt pe listă Ungaria, Islanda, Indonezia, Irlanda, Italia, Letonia, Lituania, Țările de Jos, Norvegia, Polonia și Portugalia. Este și România, Slovacia, Slovenia, Spania, Suedia, Elveția, EAU și Regatul Unit vor primi aceste funcții.

Linkurile de pe site vă duc direct furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

ECG și măsurarea tensiunii disponibile din Samsung Health Monitor

Aplicația Samsung Health Monitor, care face posibilă măsurarea tensiunii arteriale și a ECG, este acum disponibilă pentru descărcare de pe Galaxy Store pe aceste piețe. Dacă dețineți oricare dintre ceasuri, va trebui să descărcați o actualizare de software înainte de a putea utiliza aplicația. Actualizarea a fost lansată deja pentru Galaxy Watch Active 2 și Galaxy Watch 3, potrivit SamMobile. Ca de obicei veți primi o notificare când actualizarea ajunge pe unul din cele două smartwatch-uri.

Monitorizarea tensiunii arteriale necesită calibrare pentru o măsurare mai precisă. Pentru a începe monitorizarea tensiunii va trebui să vă calibrați Watch Active 2 / Galaxy Watch 3 cu un tensiometru. Procesul implică măsurarea tensiunii arteriale atât cu ceasul, cât și cu tensiometrul de trei ori. Apoi valorile obținute trebuie introduse în aplicația Samsung Health Monitor. Tensiunea arterială crescută este legată în mod obișnuit de boli ale creierului, rinichilor și ale inimii. Dacă nu este tratată, poate duce la accident vascular cerebral și boli coronariene.

ECG sau EKG – electrocardiograma, este o înregistrare a activității electrice a fibrelor musculare ale inimii. Cuvântul este derivat din grecescul electro, adică legat de activitatea electrică, kardia, însemnând inimă.

Funcția ECG lucrează prin analiza activității electrice a inimii cu ajutorul unui senzor de pe Watch 3 sau Watch Active 2. Utilizatorii trebuie să deschidă aplicația Samsung Health Monitor și să se așeze confortabil, asigurându-se că ceasul este fixat ferm pe încheietura mâinii. Apoi trebuie să-și așeze antebrațul pe o suprafață plană, apăsând ușor cu vârful degetului de la mâna opusă pe butonul de sus al ceasului inteligent timp de 30 de secunde. Aplicația va măsura apoi rata și ritmul cardiac. Acestea vor fi clasificate drept ritm sinusal (ritm normal al inimii), sau AFib (când inima bate neregulat).