Galaxy Z Fold 4 cu ecran Eco² OLED Plus și camere mai bune

536
Galaxy Z Fold 4 Eco² OLED Plus
Sursa foto: sammobile.com

Cel mai recent smartphone pliabil emblematic al Samsung, Galaxy Z Fold 4, a fost văzut recent învingând Galaxy S22 Ultra într-un test de viață a bateriei. Nu a fost doar din cauza procesorului Snapdragon 8+ Gen 1 mai eficient din punct de vedere energetic. Și noul ecran Samsung Eco² OLED Plus a contribuit, de asemenea, la o durată de viață mai lungă a bateriei.

Galaxy Z Fold 4 folosește noul afișaj Eco² OLED Plus al Samsung Display. Îmbunătățește eficiența transmisiei și consumă mult mai puțină energie decât predecesorul său prin încorporarea unui polarizator în panou. O demonstrație organizată de Samsung Display la expoziția K-Display 2022 din Coreea de Sud a arătat că ecranul Eco² OLED Plus consumă cu aproximativ 25% mai puțină energie decât ecranul Samsung Eco² OLED aflat pe Galaxy Z Fold 3.

Ecranul Eco² OLED Plus foarte eficient energetic

Gigantul high-tech sud-coreean, pe lângă Eco² OLED Plus și-a prezentat și tehnologia UPC Plus (Under Panel Camera). Tehnica camerei in-display folosește un aranjament și o structură unică de sub-pixeli care ascunde într-un mod mai bun senzorul camerei. Este folosit în Samsung Galaxy Z Fold 4 pentru camera selfie Sony de 4MP din interior, aflată sub afișaj. Noua cameră selfie in-display este mult mai puțin vizibilă și oferă o calitate îmbunătățită a imaginii.

Sony este o companie multinațională cu sediul în Tokio, Japonia. Cele mai cunoscute invenții Sony sunt: Walkman-ul, primul CD player portabil, primul tranzistor radio, prima casetă cu bandă magnetică din Japonia și console de Jocuri Video PlayStation.

Privind istoricul Samsung, este posibil ca seria Galaxy S23 Ultra și Galaxy S23+ să folosească ecranul Samsung Eco² OLED. Se așteaptă ca smartphone-urile să fie lansate la începutul anului viitor, conform SamMobile. Acest ecran combinat cu viitorul procesor Snapdragon 8 Gen 2 vor face noile modele să beneficieze de cea mai bună durată de viață a bateriei pe care am văzut-o în ultimii ani.

Camere mai bune pe Samsung Galaxy Z Fold 4

Pe de altă parte, Samsung Galaxy Z Fold 4 vine cu mai multe îmbunătățiri și în departamentul foto. Telefonul are o configurație cu trei camere pe spate, o cameră internă in-display și o cameră frontală pe afișajul extern. Senzorii camerelor de pe Galaxy Z Fold 4 nu sunt complet noi, dar funcționează bine. Sunt unii dintre cei mai încercați și testați senzori de cameră de pe piață.

  • Camera principală: 50MP (ISOCELL GN3)
  • Camera ultra-wide: 12MP (Sony IMX258)
  • Camera telefoto: 10MP (ISOCELL 3K1)
  • Camera selfie pe ecranul extern: 10MP (Sony IMX374)
  • Camera selfie pe ecranul intern: 4MP (Sony IMX471)

ISOCELL GN3 (S5KGN3) de pe Fold 4 este același senzor de cameră găsit pe Galaxy S22 și Galaxy S22+. Galaxy Z Fold 4 împrumută, de asemenea, de la cele două și camera telefoto S5K3K1 (ISOCELL 3K1). Apoi camera ultra-wide Sony IMX258 este aceeași și în Galaxy Z Fold 3.

Camera selfie de 10MP este una mai „tradițională”. Sony IMX374 se găsește și în Galaxy Fold original, Galaxy Z Fold 2 și Galaxy Z Fold 3. Camera de 4MP Sony IMX471 este aceeași și în Galaxy Z Fold 3. modificări au fost doar la pixelii ecranului Eco² OLED Plus pentru a fi ascunsă mai bine.