Posibil ecrane pliabile de la BOE pe viitoarele telefoane Fold și Flip

298
Ecrane pliabile Samsung
Sursa Foto: PhonAndroid.com

În decembrie anul trecut, Samsung a scos producătorul chinez de display BOE din lanțul său de aprovizionare. Acum se pare că gigantul coreean ia în considerare să cumpere din nou ecrane pentru smartphone-uri de la BOE. Samsung vrea să cumpere ecrane pliabile OLED pentru telefoanele sale Fold și Flip de nouă generație.

BOE a fost unul dintre cei mai mari furnizori de display ai Samsung de-a lungul anilor, alături de subsidiara sa Samsung Display. Compania chineză a furnizat în special ecrane LCD pentru televizoarele companiei, deși unele smartphone-uri Galaxy de buget și de gamă medie au folosit și ecrane BOE.

Discuțiile sunt pentru afișaje OLED flexibile pentru Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5. Aceste telefoane pliabile vor fi lansate de Samsung în august acest an. Dacă înțelegerea se va concretiza, ar fi prima dată când telefoanele de ultimă generație ale Samsung vor avea afișaje BOE. Samsung Galaxy M54 și Galaxy Watch 6 pot folosi și ele afișaje BOE, relatează SBS Biz, potrivit AndroidHeadlines.

Samsung este în discuții cu BOE pentru ecrane pliabile

Relația dintre companiile Samsung și BOE s-a deteriorat la sfârșitul anului trecut. Cele două companii au avut o dispută cu privire la plățile de redevențe. Nereuşind să ajungă la un acord, Samsung a decis să elimine BOE din lanţul său de aprovizionare. Dar se pare că cele două firme vor relua colaborarea, expresia „Pecunia non olet” poate fi valabilă în acest caz.

„Pecunia non olet – Banii nu au miros” provine din perioada împăratului Vespasian. Expresia vine de la impunerea unei taxe pentru colectarea urinei din toaletele publice şi din canalizarea Romei, pentru că Roma avea mare nevoie de finanţe.

Cu toate acestea, compania tratează iarăși cu BOE pentru cumpărarea de ecrane premium. Discuțiile sunt pentru afișaje OLED flexibile pentru Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5. În acest moment Samsung și BOE discută despre metoda de proces, grosimea ecranului și termenul de livrare a produselor finite. Deci nu este încă definitiv. Samsung ar putea dori în continuare să evalueze și calitatea afișajelor. La urma urmei, are o reputație de protejat.

Multe vor depinde și de capacitatea BOE de a livra la timp. Deoarece noile pliabile Galaxy sunt de așteptat să fie oficiale în august, Samsung ar dori ca panourile flexibile să fie disponibile cu mult înainte.

Dacă BOE va reuși să impresioneze din toate punctele de vedere este posibil să primească comenzi pentru viitoarele dispozitive pliabile Galaxy. Firma coreeană caută să-și diversifice lanțul de aprovizionare cu dispozitive premium pentru a obține costuri de producție mai mici.

Discuțiile cu BOE sunt o „parte a diversificării lanțului de aprovizionare”, a declarat un reprezentant al companiei pentru presa coreeană. El a refuzat să împărtășească mai multe detalii, totuși. „Nu putem dezvălui detalii despre produsele noi”, referindu-se la Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5 nelansate.