Seria Galaxy Watch 6: ce știm și ce vrem să vedem

881
Seria Galaxy Watch 6
Sursa foto: androidauthority.com

În timp ce seria Samsung Galaxy Watch 5 poate părea în continuare ca un purtabil nou, probabil că suntem deja la jumătatea drumului către următoarea iterație. Sigur, zvonurile despre un Samsung Galaxy Watch 6 au fost rare până acum. Cu toate acestea, nu există nicio îndoială că actualul Wear OS are o continuare de la Samsung pe drum. Deci, ce știm până acum, dar mai ales, ce așteptăm de la seria Galaxy Watch 6? Sigur că, nu este prea devreme să avem și o listă de dorințe.

Dar, va exista seria Galaxy Watch 6? Greu de crezut că Samsung va sări peste noua serie în 2023. Samsung a adus multe inovații când seria Galaxy Watch 4 a fost lansată cu Wear OS 3. În prezent, seria Galaxy Watch 5 a primit și mai multe noutăți. În timp ce multe alte dispozitive portabile bazate pe Wear OS fac progrese, vezi Google Pixel Watch, suntem siguri că Samsung va lansa o nouă generație în această vară.

Galaxy Watch 6 Pro, între a fi sau a nu fi cu seria Galaxy Watch 6

Dar, va exista un model Galaxy Watch 6 Pro? Această întrebare este puțin mai complicată. Nu au existat încă multe zvonuri despre ce ne putem aștepta de la seria Samsung Galaxy Watch 6. Este foarte probabil că Samsung va rămâne cu abordarea sa în două direcții și va oferi cumpărătorilor o varietate. Cu toate acestea, dacă Samsung va reveni sau nu la modelul Classic sau va produce o a doua versiune a numelui Pro, încă nu știm precis. Cel mai probabil Samsung Galaxy Watch 5 Pro va avea o continuare, pentru că a fost foarte reușit.

Când va fi lansată seria Galaxy Watch 6? Pentru a răspunde la această întrebare să vedem când au fost lansate precedentele serii. Un singur model a fost lansat într-o altă perioadă decât august-septembrie. Este vorba despre Samsung Galaxy Watch Active, în martie 2019. Iată mai jos datele lansărilor de ce ceasuri inteligente Samsung din ultimii cinci ani ani:

  • Galaxy Watch: august 2018
  • Galaxy Watch Active: martie 2019
  • Galaxy Watch Active 2: septembrie 2019
  • Seria Galaxy Watch 3:  august 2020
  • Seria Galaxy Watch 4: august 2021
  • Seria Galaxy Watch 5: august 2022

După cum vedem Samsung are un model bine stabilit pentru lansările de ceasuri inteligente. În afară de Galaxy Watch Active, celelalte modele Galaxy Watch a fost anunțat în august și septembrie. Pe baza datelor de lansare anterioare, ne așteptăm ca seria Galaxy Watch 6 să apară la evenimentul Samsung Unpacked din august 2023.

Ce caracteristici ne putem aștepta să vedem la seria Galaxy Watch 6?

Ca design, ultima generație nu a adus o schimbare remarcabilă liniei Galaxy Watch precedente. De fapt, parcă simțiți ceva deja vu atunci când despachetați ceasurile din seria Galaxy Watch 5. Cu toate acestea, aceasta nu este o plângere, deoarece ceasurile au o estetică elegantă, afișaje AMOLED atrăgătoare și specificații impresionante. Cu un astfel de design ne așteptăm ca Samsung să ofere aproape același lucru data viitoare.

După cum am menționat, nu este clar dacă gama Samsung Galaxy Watch 6 va include un model Pro sau unul Classic. În orice caz ne așteptăm la două modele în mai multe dimensiuni. De asemenea, este puțin probabil ca Samsung să se abată de la carcasa circulară clasică sau de la curelele interschimbabile cu schimbare rapidă.

Au existat unele zvonuri conform cărora Samsung ar putea aduce display-uri Micro-LED în noua serie, dar momentan sunt doar zvonuri. Potrivit SamMobile, totuși, se pare că tehnologia nu va fi gata la timp pentru o lansare în august. În acest fel ecranele Micro-LED le vom vedea doar pe seria Galaxy Watch 7. Ecranele Micro-LED sunt mai strălucitoare, cu o reproducere a culorilor și o vizibilitate mai bună. De asemenea, ar putea ajuta la mărirea duratei de viață a bateriei.

Mai multe caracteristici de urmărirea a sănătății și a fitness-ului

Nu sunt disponibile încă multe detalii despre caracteristicile de urmărire care ar putea îmbunătăți următoarea generație. Presupunem vor fi la bord un accelerometru, barometru, giroscop, senzor geomagnetic și senzorul Samsung BioActive, electrocardiogramă și analiză a impedanței bioelectrice (BIA). Gama va include, de asemenea, cel mai probabil același senzor de temperatură, deși sperăm să-l vedem folosit mai bine.

Urmărirea fitness-ului și GPS-ul încorporat din seria actuală sunt destul de fiabile. Modelul Pro a adus la bord noi funcții de navigare pentru pasionații de aer liber. Cel mai probabil aceste instrumente vor merge mai departe. Încă nu știm dacă vor ajunge și la modelul de bază din seria Galaxy Watch 6.

În materie de prețuri este dificil de prezis ce va fi peste mai bine de șase luni. Anul trecut, seria Galaxy Watch 5 a fost lansată cu 279 de dolari modelul de bază și 449 USD pentru modelul Pro. Fiecare opțiune a venit cu un preț suplimentar pentru versiunile LTE respective. Toate prețurile de lansare ale precedentelor cinci serii au fost cu aproximativ 30$ mai mari decât cele ale generației anterioare.

Pe de o parte, este greu de imaginat ca Samsung să ridice prețul din nou în acest an. Pe de altă parte, prețurile actuale ale Samsung rămân competitive în comparație cu prețurile seriei Apple Watch. A le cere cumpărătorilor să cheltuiască mai mult pentru un purtabil de calitate nu este exclus. Dacă Samsung introduce îmbunătățiri suficient de semnificative, noua serie ar putea fi mai scumpă.

Mai mult timp la încheietura mâinii și un nou model cu rama rotativă

Durata de viață a bateriei este cheia multor dispozitive portabile, iar seria Galaxy Watch nu face excepție. Sigur, am văzut upgrade-uri progresive de la serie la serie, dar niciodată nu trebuie să spunem că aceasta este cea mai bună. Nu vom fi mulțumiți niciodată de durata de viață a unei baterii, tot vrem mai mult.

Ceasurile inteligente de la Fitbit oferă o durată de viață a bateriei de aproape o săptămână. Chiar și unele modele de la Garmin. În plus, Apple Watches oferă acum un mod de putere redusă pentru prelungirea duratei de viață a bateriei. Dacă alte companii adaugă mai multă comoditate dispozitivelor lor reducând la minimum problemele de încărcare, Samsung ar trebui să țină pasul. Având în vedere asta, nu ne-am plânge și de încărcare mai rapidă și nici de o baterie mai mare.

Când Samsung a renunțat la modelul Classic din seria 4 în favoarea unui model Pro, ne-am bucurat. De la versiunea premium până la instrumentele de navigare adăugate, Galaxy Watch 5 Pro a adus ceva nou pe piață. Parcă cumva compania s-ar fi orientat către un smartwatch mai concentrat pe fitness și pentru aventurile în aer liber.

Dar, modelul Pro a venit cu un cost suplimentar. Renunțarea la modelul Classic a însemnat și un rămas bun regretabil de la caracteristica de design preferată a multor utilizatori: o ramă rotativă. Sperăm că Samsung va aduce modificări de design mai interesante la următoarea gamă, mai multe culori și, cel mai important, un model cu îndrăgita sa ramă.

Mai puține limitări și mai multe cazuri de utilizare cu seria Galaxy Watch 6

Pentru cine a cumpărat un Galaxy Watch, ultimii doi ani au fost excelenți dacă au avut un telefon Samsung. Dar, numai cu un telefon Samsung. Galaxy Watch 5 și Galaxy Watch 5 Pro au fost lansate cu aceleași limitări de urmărire a sănătății ca seria Galaxy Watch 4 în ceea ce privește compatibilitatea. Numai utilizatorii de telefoane Samsung Galaxy pot măsura electrocardiograma și monitorizarea tensiunii arteriale. Ambele funcții de monitorizare a sănătății necesită aplicația Health Monitor – Monitor de sănătate. Cu alte cuvinte, sunt utilizabile numai atunci când sunt asociate cu un telefon Samsung.

Ne-ar plăcea să vedem că seria Galaxy Watch 6 va lăsa mai mulți utilizatori să acceseze setul complet de funcții. Limitarea instrumentelor cheie prin selectarea utilizatorilor face ca seria să fie greu de vândut. Acest lucru este valabil mai ales atunci când concurența pe piața de purtabile continuă să crească.

În cele din urmă, ne-am dori să vedem că Samsung își folosește senzorul de temperatură pentru mai mult decât doar urmărirea somnului. Mai exact, am văzut că alte companii au folosit un senzor similar pentru urmărirea sănătății femeilor și am vrea să vedem că Galaxy Watch 6 urmează exemplul. Chiar azi am scris despre acest lucru, Samsung va colabora cu Natural Cycles în acest sens. Urmărirea ciclului  este o oportunitate complexă și, din păcate, subdezvoltată pentru multe dispozitive portabile. Dacă Samsung aduce mai multe informații și instrumente în aplicația Samsung Health, ar putea face gama mult mai atractivă și utilă femeilor.