Samsung Galaxy Z Fold 5 va veni cu o cameră de 108MP și fără cută

299
Samsung Galaxy Z Fold 5 va veni cu o camera 108MP
Sursă foto: via Notebookcheck

Recent am aflat că Samsung Galaxy Z Fold 5 va fi mai greu și mai gros decât predecesorul pentru că va veni cu un slot pentru S Pen inclus în carcasă. De data aceasta, am aflat că Galaxy Z Fold 5 va avea o camera principală de 108MP, dimensiuni diferite față de Galaxy Z Fold 4 și va lipsi…. cuta din mijloc.

Samsung este ocupat cu seria Galaxy S23 în acest moment, dar pentru asta tot lucrează la Galaxy Z Fold 5. Aceeași sursă care a furnizat aceste informații despre grosime și greutate, The Pixel, a oferit acum câteva detalii noi despre Samsung Galaxy Z Fold 5. În primul rând, smartphone-ul pliabil este de așteptat să aibă o înălțime mai mare decât Galaxy Z Fold 4.

În ultimii doi ani Samsung a lansat noile telefoane flexibile în timpul evenimentului Unpacked din august. În 2023 nu vedem niciun motiv pentru care compania a schimba această fereastră de lansare pentru Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5.

Cameră de 108MP pe Samsung Galaxy Z Fold 5

Așadar, a 5-a generație de Galaxy Z Fold atinge noi culmi fizice față de modelele precedente. În starea tip tabletă este mai înalt și puțin mai lat când este pliat. Sursa mai dezvăluie că ecranul desfășurat al lui Galaxy Z Fold 5 nu va avea cută, ceea ce ar trebui să-i mulțumească pe cei cărora li se pare că aceasta este prea evidentă pe Samsung Galaxy Z Fold 4.

Sursă foto: via Notebookcheck

În ceea ce privește departamentul foto, Galaxy Z Fold 5 va avea o cameră principală de 108MP cu o diafragmă de f/1,7, stabilizare optică a imaginii (OIS) și focalizare automată cu detecție de fază – (PDAF dual-pixel). PDAF permite focalizarea automată mai rapidă și mai precisă decât AF convențional. Camera de 108 megapixeli va fi însoțită de o cameră cu teleobiectiv de 64MP cu zoom optic 2x și una ultra-largă de 12MP. Nu sunt informații în acest moment despre cele două camere selfie.

Phase Detection Auto Focus – Focalizare automată cu detecție de fază este o tehnologie de focalizare automată de mare viteză. PDAF folosește în general o parte din pixeli pentru imaginea senzorului de imagine ca pixeli pentru detectarea fazei.

Potrivit Notebookcheck, dimensiunile lui Samsung Galaxy Z Fold 5 se compară cu Galaxy Z Fold 4, după cum urmează:

 Galaxy Z Fold 4Galaxy Z Fold 5
PliatÎnălțime: 155,1 mm
Lățime: 67,1 mm
Înălțime: 158,5 mm
Lățime: 67,5 mm
DeschisÎnălțime: 155,1 mm
Lățime: 130,1 mm
Înălțime: 158,5 mm
Lățime: 128,5 mm

Galaxy Z Fold 5 va avea un ecran cu diagonala de 7,6 inch (19,30 cm) și probabil o rezoluție de 1768×2208 pixeli. Sticla Gorilla Glass Victus va proteja acest ecran. Sunt informații și despre un misterios procesor Qualcomm Snapdragon 985, dar care ar putea fi redenumit până când acest telefon pliabil va ajunge pe rafturi.

Sursă foto: via Notebookcheck