Expert RAW disponibilă pe Galaxy Z Fold 4, în curând pe Note 20 Ultra

226
Expert RAW pe Galaxy Z Fold 4
Sursa foto: galaxyclub.nl

După câteva poticniri, aplicația Expert RAW pentru cameră este disponibilă și pe Samsung Galaxy Z Fold 4. În plus, aplicația va fi disponibilă în scurt timp și pentru Samsung Galaxy Note 20 Ultra. Expert RAW aduce înregistrări HDR mai bune unui număr de modele de top de la compania de telefonie sud-coreeană.

Una dintre îmbunătățirile majore ale modelului Galaxy Z Fold 4 față de predecesorul său este camera. Cu același modul ca Galaxy S22 și S22+, pliabilul are în sfârșit camerele de vârf la care te poți aștepta la acest preț. Și dacă te-ai săturat de aplicația standard de cameră, există și aplicația de cameră Expert RAW de la Samsung, care a devenit recent compatibilă.

Galaxy Z Fold 4 a primit Expert RAW

De ce Samsung lansează o aplicație separată pentru cameră care face fotografii HDR mai bune, se întreabă multă lume? De ce pune Samsung imediat HDR mai bun în camera standard după lansare? Sunt întrebări logice ale utilizatorilor. Răspunsul, bănuim, are de-a face cu ușurința și viteza. La urma urmei, camera standard este mai rapidă în utilizarea de zi cu zi.

Anterior, puteai să folosești Expert RAW numai pe telefoane precum Galaxy S22 Ultra și Samsung Galaxy S21 Ultra și pe Galaxy Z Fold 3. La scurt timp după lansarea oficială a lui Galaxy Z Fold 4, Samsung a actualizat și Expert RAW. A durat ceva timp până să-l poți instala efectiv pe cel mai recent Fold – dar acum poți găsi versiunea 1.0.03.8 în Galaxy Store pentru Samsung Galaxy Z Fold 4. De altfel, această nouă versiune aduce și opțiunea de salvare a setărilor. Și există mai multă flexibilitate în alegerea tipului de fișier în care faceți fotografiile.

Cea mai scumpă camera foto din lume este Leica 0-series nr. 105, costă 14,4 milioane de euro. A fost fabricată în 1923, într-o serie de doar 25 de bucăți. În iunie 2022 a fost vândută unui colecționar privat la o licitație la Viena.

Pe lângă Z Fold 4, mai există câteva telefoane pentru care Samsung a promis compatibilitatea Expert RAW. Până acum, nu a existat suport pentru Galaxy S20 Ultra și Galaxy Note 20 Ultra. Încă nu este clar ce s-a întâmplat cu primul – dar actualizarea este aproape pentru al doilea.

Potrivit GalaxyClub, o actualizare din septembrie va aduce suport Expert RAW pentru Galaxy Note 20 Ultra. Deoarece este septembrie, sperăm că această actualizare va apărea cândva în următoarele săptămâni. Cu toate acestea, suportul pentru Note 20 Ultra a fost amânat în mod repetat în ultima vreme. Deci, deocamdată, îl așteptăm.