Procesoarele Samsung Exynos în curând și pe telefoanele Xiaomi și Oppo

498
Sursa Foto: via phonearena.com

Procesoarele Samsung Exynos ar putea fi folosite în curând de companiile chineze Xiaomi și Oppo pe telefoanele lor. Samsung a folosit chipset-uri Exynos în smartphone-urile sale Galaxy în ultimul deceniu. Și alte companii au început să folosească aceste procesoare în ultima perioadă, dar anul viitor ar putea exista un boom Exynos.

Ziarul sud-coreean KoreeaBusiness, preluat de PhoneArena a dezvăluit că Samsung LSI, divizia din spatele chipset-urilor Exynos, speră să furnizeze chipset-uri și companiilor Oppo și Xiaomi, pe lângă clientul existent Vivo, începând cu anul viitor. În aceste noi acorduri accentul va fi pus pe chipset-urile Exynos low-end pentru dispozitivele bugetare de ultimă generație ale fiecărei mărci. Nu este clar câte produse sunt planificate, dar lansările sunt programate pentru prima jumătate a anului 2021.

Procesoarele Exynos vor fi folosite în curând de Xiaomi și Oppo

Conform conform aceleași surse, Samsung LSI a început recent să reducă numărul de chipset-uri Exynos oferite diviziei de smartphone-uri Galaxy. Samsung LSI se află acum pe locul patru în spatele Qualcomm, MediaTek și HiSilicon și vrea să valorifice căderea Huawei. Același lucru se poate spune despre producătorii chinezi menționați mai sus, vor să profite de problemele Huawei.

Huawei are o mare parte din piața smartphone-urilor bugetare mai ales în ​​China, dar și în afara acesteia. Dar fără acces la serviciile Google și la chipset-urile HiSilicon, în curând va exista un decalaj masiv pe piața internațională.

HiSilicon este o companie chineză de semiconductori deținută de Huawei. HiSilicon achiziționează licențe pentru design-uri CPU de la ARM Holdings. Din cauza restricțiilor SUA, HiSilicon nu va mai produce chipset-ul Kirin din 15 septembrie 2020.

Datele recente ale pieței arată că Xiaomi a început deja să absoarbă majoritatea acestor vânzări. Celelalte două companii din China, Oppo și Vivo, își propun să facă ceva similar. Pentru a realiza acest lucru, toate cele trei mărci au nevoie de cât mai multe procesoare performante. Și aici întră în joc Samsung LSI și procesoarele sale Exynos.

KoreaBusiness susține că Samsung LSI are „prețuri foarte competitive” pentru chipset-urile sale Exynos. În acest fel sunt alternative extrem de viabile la ofertele existente MediaTek și Qualcomm. Asta înseamnă că, în curând, compania ar putea depăși HiSilicon ca al treilea cel mai mare producător de cipuri.

Huawei, pe de altă parte, este în prezent al doilea cel mai popular mare de smartphone-uri ca volum, după Samsung. Dar Huawei ar putea ieși din top 5 în 2021 fiind depășită de Xiaomi, Oppo și Vivo.