Flip 5 și Fold 5 vor fi „mai subțiri și mai ușoare”, spune Samsung

317
Galaxy Unpacked Filp5 si Fold 5
Sursă foto: The Korea Herald

Pe 26 iulie Samsung va dezvălui următorul său lot de noi dispozitive care include dispozitive pliabile, tablete și ceasuri inteligente. Ieri un nou teaser de la TM Roh, președintele Samsung Mobile eXperience, confirmă că Flip 5 și Fold 5 vor fi mai subțiri și mai ușoare decât pliabilele precedente.

În postarea de blog care a devenit tradițională înaintea unui eveniment Unpacked, TM Roh oferă câteva indicii despre ceea ce urmează la marea lansare de săptămâna viitoare. Postarea include confirmarea noilor dispozitive pliabile, tablete și ceasuri inteligente ce vor fi lansate miercurea viitoare. Este vorba despre Galaxy Z Fold 5, Galaxy Z Flip 5, seria Galaxy Tab S9 și ceasurile Galaxy Watch 6 și Watch 6 Classic.

Roh a scris pe blog că „identitățile de design” de a fi esențiale, inovatoare și armonioase și joacă un rol în modul în care au fost create aceste telefoane. Apoi afirmă că telefoanele pliabile ale companiei „au ridicat standardele”. Roh spune că „fiecare gram și milimetru dintr-un dispozitiv pliabil necesită o descoperire tehnică”. Astfel că Fold 5 și Flip 5 vor fi „mai subțiri și mai ușoare decât generațiile noastre anterioare”.

O nouă balama pentru Flip 5 și Fold 5

“Am ridicat standardele pentru ergonomia smartphone-urilor pliabile. O diferență de milimetru în grosimea unui dispozitiv poate să nu sune ca o schimbare majoră. Dar fiecare gram și milimetru dintr-un dispozitiv pliabil necesită o descoperire inginerească. Cere măiestrie și pasiune. Când totul este făcut bine, beneficiile pentru utilizatori sunt uriașe. De aceea am inovat pentru a face cele mai noi pliabile mai subțiri și mai ușoare decât generațiile noastre anterioare.”

Cuvântul inginer este derivat din cuvintele latine ingeniare și ingenium. Elisa Leonida Zamfirescu a fost prima femeie inginer din România, a absolvit Universitatea Tehnică din Berlin în 1912. A fost a doua femeie inginer din lume.

Este de așteptat ca atât Galaxy Z Fold 5, cât și Galaxy Z Flip 5 să adopte un nou design de balama. Această balama va permite ambelor dispozitive să elimine „decalajul balamalei” care a fost prezent în iterațiile anterioare. Mai mult, această nouă balama va reduce și greutatea celor două telefoane pliabile. Galaxy Z Fold 5, de exemplu, este de așteptat să fie doar puțin mai greu decât Samsung Galaxy S23 Ultra.

Despre viitoarele tablete și ceasuri inteligente, Roh spune că dispozitivele vor funcționa „armonios” ca o experiență conectată. Este vorba depre Galaxy Tab S9, Galaxy Tab S9+, Galaxy Tab S9 Ultra, Galaxy Watch 6 și Galaxy Watch 6 Classic.

Samsung își va dezvălui întreaga suită de noi dispozitive pe 26 iulie în Coreea de Sud. Despachetarea va avea loc la ora 14:00 ora României.