Galaxy Z Fold 5 și Flip 5 cel mai probabil cu Snapdragon 8 Gen 2

185
Fold 5 si Flip 5 cel mai probabil cu Snapdragon 8 Gen 2
Sursa foto: via phonandroid.com

Știm că seria Galaxy S23 beneficiază de un cip Qualcomm nou, mult mai puternic decât cel al modelelor anterioare. Mai mult, acesta este special dedicat „For Galaxy”. Este mai puternic decât procesorul Snapdragon 8 Gen 2 aflat pe alte telefoane high-end de la alte companii. Din păcate, nu de același procesor vor avea parte viitoarele pliabile Fold 5 și Flip 5.

Pe Weibo, cunoscutul leaker Digital Chat Station tocmai a publicat o veste bună. Viitorul Snapdragon 8 Gen 3 ar trebui să sosească puțin mai devreme decât modelul de anul trecut. Ca să ne amintim, Snapdragon 8 Gen 2 a fost lansat de Qualcomm la mijlocul lunii noiembrie. Prin urmare, ne așteptăm ca Snapdragon 8 Gen 3 să sosească la sfârșitul lunii octombrie sau începutul lunii noiembrie.

Fold 5 și Flip 5 probabil fără Snapdragon 8+ Gen 2

Având această fereastră de lansare pentru viitorul cip Qualcomm ne așteptăm ca primele smartphone-uri să îl folosească imediat după lansare. Cu toate acestea, potrivit site-ului francez PhonAndroid, o lansare mai rapidă a lui Qualcomm Snapdragon 8 Gen 3 poate indica absența unui cip overclockat în acest an. Deci un Snapdragon 8+ Gen 2 nu vom vedea pe Galaxy Z Fold 5 și Galaxy Z Flip 5.

În fiecare an, Qualcomm lansează o nouă iterație a cipului său high-end, cu frecvențe revizuite în sus. De exemplu, am văzut anul trecut Snapdragon 8+ Gen 1, care a alimentat majoritatea dispozitivelor sosite din vară, inclusiv telefoanele pliabile Samsung, Galaxy Z Flip 4 și Galaxy Z Fold 4.

Snapdragon este o serie de procesoare lansate de compania Qualcomm cu cipul QSD8250 în decembrie 2007. Potrivit unui purtător de cuvânt al Qualcomm, acesta a fost numit Snapdragon, pentru că „Snap și Dragon sunau rapid și aprig”.

În acest fel ne-am aștepta ca viitoarele telefoane pliabile Fold 5 și Flip 5 să sosească cu un Snapdragon 8+ Gen 2 mai puternic decât cel găsit deja în seria Galaxy S23. Dar, sosirea mai rapidă a noului procesor Snapdragon 8 Gen 3 ar putea fi un indiciu că Qualcomm merge în 2023 fără această actualizare „+” până la următorul Snapdragon 8 Gen 3.

În plus, Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy din seria Galaxy S23 fiind deja overclockat în comparație cu clasicul Snapdragon 8 Gen 2, pare complicat pentru Qualcomm să lanseze o nouă iterație mai puternică în câteva luni. Deci, Galaxy Z Flip 5 și Galaxy Z Fold 5 vor trebui să se descurce cu cipul din seria S23. Trebuie să menționăm totuși că Snapdragon 8 Gen 2 For Galaxy, care este un cip excelent.