Samsung va lansa pe Galaxy A53 și Galaxy A73 după jumătatea lunii martie

361
Samsung va lansa pe Galaxy A53 si Galaxy A73 dupa jumătatea lunii martie
Sursa Foto: Samsung Global Newsroom

Se așteaptă ca Samsung Electronics Co. să își lanseze mai multe smartphone-uri Galaxy entry-level spre sfârșitul acestei luni. Se pare că acesta va fi răspunsul Samsung la lansarea din 8 martie a noului iPhone SE de la Apple, au declarat surse din industrie. După ce a lansat modelele Galaxy A13 și Galaxy A23, compania va lansa și modelele Galaxy A33, Galaxy A53 și Galaxy A73 în această lună. Galaxy A53 și A73 se spune că vor oferi „inovații de ultimă oră, servicii și caracteristici la un preț accesibil”.

Apple este de așteptat să anunțe versiunea de generație următoare a iPhone SE, printre altele, la primul eveniment din acest an azi în SUA. Compania Apple vizează utilizatorii care caută iPhone-uri mai accesibile. Actualul Apple iPhone SE (a doua generație) are un preț începând de la 399 de dolari. Smartphone-ul are un ecran cu diagonala de 4,7 inch (11,94 centimetri) și cipul Apple A13 utilizat în seria iPhone 11.

Samsung Galaxy A53 și Galaxy A73 aproape de lansare

Samsung Galaxy A73, care va fi cel mai high-end din seria Galaxy A, este de așteptat să vină cu procesorul Qualcomm Snapdragon 750G. Telefonul va avea un ecran cu diagonala de 6,7 inch (17,02 cm) și un afișaj Super AMOLED. Sunt și informații despre o rată de actualizare de 120Hz și încărcare rapidă de 25W a bateriei. Probabil o baterie de 5.000mAh, potrivit The Korea Herald.

Samsung, cel mai mare producător de smartphone-uri din lume, a prezentat modelele Galaxy A72 și A52 la evenimentul său online Galaxy Awesome Unpacked din martie anul trecut. A fost prima dată când Samsung a organizat un eveniment de prezentare la scară largă pentru dispozitivele Galaxy A. Vedeți pe I❤️Samsung ce înseamnă literele din numele telefoanelor Samsung Galaxy!

Seria Galaxy A a fost lansată în 2014. Samsung Galaxy Alpha a fost introdus la 13 august 2014, apoi modelele Galaxy A3 și A5. Litera A din denumire vine de la Alfa. În martie 2015, Samsung a introdus și seria Galaxy Tab A.

Seria Galaxy A este cea mai vândută serie de smartphone-uri Samsung. Galaxy A a fost concepută pentru a face față provocărilor rivalilor chinezi de pe piața de telefoane de gama medie și inferioară. Încă de la început această serie s-a dovedit foarte populară în rândul consumatorilor atenți la preț.

Potrivit companiei de cercetare de piață Omdia, smartphone-ul Samsung Galaxy A12, lansat în decembrie 2020, a fost cel mai livrat smartphone din lume anul trecut. Telefonul a înregistrat un total de 51,8 milioane de unități vândute la nivel global. Telefonul a fost, de asemenea, primul model al gigantului tehnologic care a depășit 50 de milioane într-un an, potrivit Omdia.