Galaxy A54 primește actualizarea din decembrie 2023

245
Galaxy A54
Sursa Foto: via samlover.com

Samsung Galaxy A54 a primit destul de rapid Android 14 și One UI 6.0, era și normal, este vedeta seriei Galaxy A. Acum acest telefon este următorul care primește actualizarea din decembrie 2024. Actualizarea din decembrie aduce și câteva lucruri importante în culise.

În urmă cu mai bine de o lună, actualizarea majoră a Android 14 a sosit pe Galaxy A54 și Galaxy A34. De obicei este nevoie de ceva timp, nu mult, pentru ca utilizatorii să se obișnuiască cu noutățile unei astfel de actualizări majore. Dar cu lucrurile bune ne obișnuim repede. Totuși, Samsung merge mai departe și lansează acum actualizarea de securitate din decembrie 2023 pentru acest model.

Acum puteți descărca versiunea de firmware A546BXXS6BWL3 pe Samsung Galaxy A54 în mai multe țări din Europa, inclusiv în România. Noul patch de securitate are o dimensiune de peste 273 megabiți (MB) și conține doar îmbunătățiri de securitate, potrivit GalaxyClub. Acest lucru rezultă și din versiunea de firmware, litera „S” din numărul de versiune arată că este destinată pentru securitate.

Actualizarea din decembrie include și câteva îmbunătățiri importante. Printre altele, remediază o eroare care a făcut posibilă executarea comenzilor de la distanță fără permisiunea utilizatorului. În plus, sistemul de securitate Knox a fost îmbunătățit și există mai multe remedieri pentru aplicația Contacte și AR Emoji.

AR Emoji este o funcție introdusă de Samsung cu seria Galaxy S9 prin care poți crea un avatar digital distractiv pe care să-l trimiți prietenilor tăi. AR Emoji-urile Samsung sunt pur și simplu avatare animate ale dvs.

„Eroarea de ardere” care a venit cu Android 14 nu a fost încă rezolvată prin această actualizare. Nu este surprinzător – nici un telefon cu Android 14 și patch-ul din decembrie nu a rezolvat acest lucru până la urmă. De la actualizarea majoră, așa-numita „deplasare a pixelilor” a pictogramelor din bara de stare a fost dezactivată. Ca urmare, acestea sunt afișate exact în aceeași poziție de fiecare dată și există un risc – în principal teoretic – ca acestea să „ardă” pe ecran. În practică, riscul ca acest lucru să se întâmple în câteva luni este foarte mic. Samsung a promis o soluție, dar încă o așteptăm.

Acum puteți instala actualizarea din decembrie pe Samsung Galaxy A54 neblocat în rețelele mobile în Europa. Așteptați până când telefonul vă notifică că există ceva de descărcat. Alternativ puteți verifica manual disponibilitatea actualizării prin Setări -> Actualizare software -> Descărcați și instalați.