Actualizarea de securitate din decembrie 2023: ce face și cine o primește

304
Actualizarea de securitate din decembrie 2023 disponibila
Sursă foto: GalaxyClub

Este deja decembrie, sărbătorile bat la ușă și ne gândim deja la Crăciun, iar Samsung lansează cel mai recent patch de securitate. Actualizarea de securitate din decembrie 2023 va ajunge pe un număr mare de telefoane și tablete Galaxy în următoarele săptămâni. Dar, ce face mai exact noua actualizare și cine o va primi?

Ca în fiecare lună, actualizarea de securitate din decembrie 2023 constă din două părți. Prima parte este pusă la dispoziție de Google și remediază vulnerabilitățile de securitate din sistemul de operare Android. Luna aceasta Google aduce 50 de îmbunătățiri la Android OS, dintre care nu mai puțin de șapte repară probleme etichetate „critice”, potrivit GalaxyClub.

Una dintre acestea se referă la o eroare de execuție a codului de la distanță, care permite executarea de la distanță a comenzilor fără permisiunea utilizatorului. Câteva alte remedieri sunt specifice telefoanelor și tabletelor cu procesor Qualcomm. Intră aici seria Galaxy S23, Galaxy Z Flip 5 și restul seriei Galaxy Z, Galaxy S21 FE, dar și Samsung Galaxy A52 5G, printre altele.

Există a doua parte a patch-ului pentru propriul software Samsung. Acesta constă din 16 îmbunătățiri în decembrie. Și aici vedem o îmbunătățire care este specifică procesoarelor Qualcomm. În plus, există trei remedieri pentru sistemul de securitate Samsung Knox și câteva pentru aplicația Contacts, bootloader-ul și AR Emoji.

Bootloader este un program de calculator responsabil pentru pornirea unui PC. Numele provine din termenul englezesc „bootstrap” care se referă la bucla care este situată în partea din spate a cizmei pentru a ușura încălțarea cizmei.

Pe unele telefoane menționate mai jos, patch-ul din decembrie poate apărea în același timp cu actualizarea Android 14. Este bine să luați în considerare acest lucru. Dar este, de asemenea, posibil ca ambele actualizări noi să fie lansate separat. În acest caz, veți primi două actualizări pe aceste dispozitive luna aceasta.

Și apoi, desigur, sunt modelele care primesc cele mai recente patch-uri în fiecare trimestru. Un număr dintre acestea vor fi disponibile în decembrie, cum ar fi Galaxy S10 Lite și Note 10 Lite, Galaxy Z Fold 2, Samsung Galaxy A14 4G sau Galaxy M23 și M53.

Bine, deci actualizarea din decembrie include câteva îmbunătățiri majore de securitate. Dar, pe ce dispozitive Samsung vă puteți aștepta la acest nou pachet în următoarele săptămâni? Prima parte a răspunsului la această întrebare este simplă. Patch-ul va fi lansat în luna decembrie pe toate telefoanele care sunt actualizate lunar:

  • Galaxy S23 / Galaxy S23+ / S23 Ultra
  • Galaxy S22 / Galaxy S22+ / S22 Ultra
  • Galaxy S21 / Galaxy S21+ / S21 Ultra
  • Galaxy S21 FE
  • Galaxy S20 / Galaxy S20+ / S20 Ultra
  • Galaxy S20 FE
  • Galaxy Z Fold 5 / Galaxy Z Fold 4 / Galaxy Z Fold 3
  • Galaxy Z Flip 5 / Galaxy Z Flip 4 / Galaxy Z Flip 3
  • Seria Galaxy Note 20
  • Galaxy A54
  • Galaxy A53
  • Galaxy A52
  • Galaxy A52s
  • Xcover 5
  • Xcover 6 Pro

Mai multe telefoane Samsung vor primi upgrade major Android 14 și One UI 6.0 în decembrie. Este vorba despre Galaxy S21 FE, Galaxy Z Flip 3 / Galaxy Flip 4, Galaxy Z Fold 3 / Galaxy Z Fold 4, Galaxy A14, A33, Galaxy A52 5G și Galaxy A52s, Galaxy A72, Galaxy M33 și M53. Mai sunt incluse aici și Xcover 6 Pro sau modelele Wi-Fi din seria Galaxy Tab S8. Nu putem să pronosticăm o dată sau dacă această actualizare va fi lansată în același timp cu patch-ul din decembrie sau separat.

Ar putea fi o bucurie în decembrie pentru mulți utilizatori de Galaxy primirea actualizării Android 14. Cu toate acestea, este imposibil să prezicem în avans când exact și ce telefon va primi noua actualizare. Știm deja că Samsung nu are o zi fixă ​​pentru lansarea actualizărilor de securitate. Desigur, vă vom informa imediat când actualizarea de securitate din decembrie 2023 va fi disponibilă pe modelele cele mai utilizate.