Galaxy A7, un răspuns serios al companiei Samsung concurenților chinezi

928

Pentru Samsung a fost ceva mai dificil în ultimul timp să concureze cu rivalii săi chinezi, Huawei în special dar și alții. Această luptă a fost dusă în special în segmentele accesibile și mijlocii ale pieței. Telefoanele chinezești cu multe specificații și relativ ieftine a erodat cota de piață a companiei în China. De asemenea, telefoanele companiilor din China au avut o creștere semnificativă și pe piața din India.

Samsung și-a dat seama că numai valoarea produselor sale nu va fi suficientă. Compania sud-coreeană a decis că trebuie să se concentreze mai mult pe acest segment al pieței. Conform site-ul SamMobile, Samsung a început să revizuiască această strategie comercială prin aducerea unor caracteristici superioare la aceste game de smartphone-uri. DJ Koh, șeful Samsung Mobile, a declarat acum două săptămâni că va aduce mai multă tehnologie în dispozitivele mid-range, pentru a atrage marea majoritate a clienților care nu-și pot permite un model high-end.

Tehnologii noi înainte de a fi introduse pe gamele Galaxy S și Note

Samsung va introduce tehnologii noi chiar înainte de a fi aduse la seria Galaxy S și Galaxy Note. La două săptămâni după ce Koh a dezvăluit strategia, Samsung a lansat primul său smartphone cu triple-camera. O lungă perioadă s-a crezut că Galaxy S10 ar fi primul smartphone Samsung cu un sistem triplu de camere la spate. A avut sens, Galaxy S10 va fi telefonul aniversar al companiei sud-coreene. Cu siguranță va aduce îmbunătățiri majore. Gigantul tehnic va livra sigur acest telefon cu trei camere la spate. Dar, dacă sunteți un fan Samsung și doriți un smartphone cu trei camere, veți putea achiziționa în curând noul Galaxy A7.

Compania va face ceva similar și pentru senzorul de amprentă digitală în afișaj. Am auzit zvonuri, în ultimii doi ani, că următorul dispozitiv de vârf va aduce un senzor de amprentă digitală în afișaj. Compania, se pare că va face acest lucru cu Galaxy S10. Totuși, conform informațiilor, Samsung va lansa un nou smartphone cu un senzor in-display cu câteva luni înainte de Galaxy S10.

Honor, este un sub-brand aparținând companiei Huawei înființat în 2013. Începând cu anul 2016, Honor vinde produse în principal online prin intermediul propriilor site-uri, precum și prin intermediul comercianților online cu amănuntul.

Samsung reacționează la Huawei și Honor

Ca să nu rămână în urma concurenței, Samsung răspunde pe măsură rivalilor chinezi. Producătorii chinezi, în special Huawei și Honor, au avut succes și au înregistrat progrese în domeniu. În special în hardware-ul aparatului foto, prin adoptarea de noi tehnologii și prin culori gradient noi. Samsung le răspunde și acum lansează noi astfel de culori în China.

Sunt informații că Huawei încearcă să lanseze un smartphone pliabil înainte de sfârșitul anului. Samsung a ieșit și a recunoscut că își dezvoltă într-adevăr smartphone-ul pliabil. De asemenea, și-a exprimat dorința de a fi compania care lansează primul smartphone pliabil din lume. Samsung va dezvălui dispozitivul în noiembrie, chiar dacă nu va reuși livrarea dispozitivului în acest an.

Samsung este cu ochii pe Huawei pentru a se asigura că firma chineză nu atentează la dominația sa pe piața mondială. Fanii Samsung au așteptat mult timp să vadă acest tip de răspuns de la companie. Nu a reacționat cu adevărat la aceste evoluții în ultimii ani. Parcă Samsung pur și simplu se odihnea pe lauri, în timp ce chinezii dictau pe piața smartphone-urilor.

Galaxy A7, primul răspuns al companiei sud-coreene

Noul Galaxy A7 este prima salvă trasă de gigantul tech pe piața mid-range. Sistemul cu trei camere este cea mai mare caracteristică a telefonului și de aceea clienții îl vor cumpăra. Dacă acest lucru nu este suficient, compania coreeană a dezvoltat de asemenea un smartphone cu patru camere pe care îl va anunța pe 11 octombrie. Apoi va prezenta smartphone-ul pliabil în luna următoare. Astfel, în această toamnă vor abunda știri despre produsele noi și inovatoare ale companiei Samsung.

Rivalii chinezi au trecut la integrarea inteligenței artificiale în software-ul camerei. Ei susțin că oferă o experiență de imagine mai inteligentă. Gigantul high-tch a răspuns și în acest sens. Scene Optimizer lansat cu Galaxy Note 9 a fost inclus și în Galaxy A8 Star. Noul Galaxy A7 primește și el Optimizatorul de scene. Această caracteristică inteligentă categorisește automat subiectul imaginii. Apoi reglează contrastul, culoarea și luminozitatea pe cont propriu pentru o mai bună calitate a imaginii.

Caracteristicile precum AR Emoji care au fost limitate anterior la Galaxy S9 și Galaxy Note 9 au fost lansate pentru Galaxy S8 și Galaxy Note 8, de asemenea. Samsung acordă o importanță mai mare camerelor foto de pe dispozitivele sale mid-rande și high-end.

Toate acestea sunt foarte promițătoare. Samsung a văzut în mod clar amenințarea. Nu vine de la Apple în segmentul high-end. În ceea ce privește telefoanele inteligente, Apple se îndreaptă acum într-o altă direcție. Mai mult decât atât, smartphone-urile emblematice pe care Samsung le face sunt mai mult decât capabile pentru a face față iPhone-urilor.

Poziția dominantă a companiei sud-coreene a fost construită pe dispozitivele de mijloc și de intrare. Cu siguranță, trebuie să păstreze acest lucru și, de asemenea, trebuie să fie competitivă în ceea ce privește prețul.