Grație Galaxy AI Samsung depășește Apple în vânzările de telefoane

75
Samsung depaseste Apple in vanzarile de telefoane
Sursa foto: sammobile.com

În ultimii ani Samsung a ocupat primul loc global fiind cel mai mare furnizor de telefoane din lume. Între timp, Apple a mai întrerupt dominația Samsung de pe piața smartphone-urilor. Lansarea relativ recentă a seriei Galaxy S24 cu Galaxy AI de către Samsung a dus la o creștere spectaculoasă a vânzărilor celor trei modele. Astfel nu a fost surprinzător să vedem că Samsung a depășit Apple în vânzările globale de smartphone-uri pentru luna februarie 2024.

Totuși, trebuie să dăm Cezarului ce e al Cezarului. Meritul incontestabil al creșterii vânzărilor se datorează suitei Galaxy AI prezentă în Galaxy S24, Galaxy S24+ și Galaxy S24 Ultra. Funcțiile de inteligență artificială aduse de Galaxy AI sunt printre cele mai mari puncte de vânzare ale noii serii Samsung.

Samsung a fost pe locul doi ca vânzări de telefoane în ultimele cinci luni înainte de februarie 2024. În februarie, vânzările combinate de smartphone-uri Samsung au ajuns la 19,69 milioane de unități (20% cotă de piață). În aceeași lună Apple a vândut 17,41 milioane de unități (18%), ocupând locul doi, potrivit datelor Counterpoint și Hana Securities, potrivit SamMobile.

Numai vânzările telefoanelor din seria S24 s-au ridicat la 6,53 milioane de unități în perioada analizată. Astfel Galaxy S24, Galaxy S24+ și S24 Ultra au avut o contribuție importantă la această cotă de piață Samsung de 20% din februarie. Și seria Galaxy Z s-a vândut foarte bine după lansare. S-au vândut un total de 7,39 milioane de telefoane (din Flip 5 s-au vândut 4,76 milioane de bucăți, din Fold 5 2,63 milioane) în cele șase luni până la sfârșitul lunii februarie. În special în Europa, Samsung a încheiat luna cu o cotă de 34% din toate vânzările de smartphone-uri. Aici Samsung a ocupat primul loc pe piață.

SUA este cunoscută ca o cultură “melting pot”. Diferite culturi, etnii, religii și grupuri de oameni, toate trăiesc împreună și se contopesc într-o singură societate. Statele Unite nu au nicio limbă sau religie oficială.

Galaxy AI i-a permis companiei Samsung să-și crească cota chiar și în SUA. Pe terenul propriu al companiei Apple, Samsung a ajuns la o cotă de piață de 36%, de la 20% la ianuarie 2024. Seria Galaxy S24 a reprezentat 52% din vânzările totale de smartphone-uri Samsung în SUA în acea lună.

Recent Samsung a dus Galaxy AI la mai multe produse emblematice cu actualizarea One UI 6.1. Au primit unele funcții AI Galaxy S23, Galaxy S23+, Galaxy S23 Ultra, Galaxy Z Fold 5, Flip 5 și seria Galaxy Tab S9.