Sunt căștile Samsung Galaxy Buds Pro 2 rezistente la apă?

595
Samsung Galaxy Buds 2 Pro rezistente la apa
Sursa foto: androidpolice.com

Samsung a lansat recent noile sale căști TWS (true wireless stereo) Galaxy Buds 2 Pro, o nouă adăugare la gama sa de căști în continuă creștere. În calitate de succesor atât al Galaxy Buds Pro original, cât și al Galaxy Buds 2, noile căști Samsung Galaxy Buds 2 Pro au multe de dovedit.

Dacă vrei să cumperi o pereche de căști Samsung pentru a merge cu Galaxy Z Fold 4 sau Galaxy Z Flip 4 este important să te gândești dacă sunt potrivite pentru stilul tău de viață. Când vine vorba de cele mai bune căști wireless, durabilitatea contează. Din fericire, Galaxy Buds 2 Pro este capabil să se mențină printre cele mai robuste disponibilitate astăzi – cel puțin când vine vorba de rezistența la apă.

Deci, sunt căștile Samsung Galaxy Buds 2 Pro rezistente la apă? Răspuns rapid: da, sunt rezistente la apă și transpirație, având un rating IPX7, conform AndroidPolice. Deși nu sunt la fel de rezistente la apă ca multe smartphone-uri moderne, vor supraviețui stropirii unei ploi și transpirației. Acești muguri pot supraviețui și scufundării temporare în apă – să zicem, căderea accidentală într-o piscină. Dar nu e bine să-i lăsați acolo pentru o perioadă de timp mai mare. În apă dulce, Buds Pro 2 ar trebui să supraviețuiască până la treizeci de minute, atâta timp cât nu sunt sub o adâncime de un metru.

Link-urile de pe I❤️Samsung vă duc direct la furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind link-urile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Ce înseamnă rezistența la apă IPX7 pe Samsung Galaxy Buds 2 Pro?

Pentru a înțelege ce înseamnă „IPX7”, trebuie să înțelegeți modul în care IEC – Comisia Electrotehnică Internațională – își folosește scala de rating. IP înseamnă protecție la pătrundere, care măsoară cât de bine un anumit dispozitiv va supraviețui materialelor străine precum praful, apa și altele. Primul număr se referă de obicei la obiecte solide, cum ar fi praful sau nisipul. Cele mai multe smartphone-uri moderne primesc cifra 6 atunci când sunt testate. Asta înseamnă pur și simplu că sunt rezistente la praf. În cazul căștilor Samsung Galaxy Buds 2 Pro, X înseamnă că nu au fost testate pentru rezistența la praf. Este ceva obișnuit pentru toate căștile wireless moderne.

IEC – Comisia Electrotehnică Internațională este o organizație non-profit, non-guvernamentală de standardizare care pregătește și publică standarde internaționale pentru toate tehnologiile electrice, electronice și conexe.

Al doilea număr dintr-un rating IP se referă la rezistența la apă. Numărul 7 la Buds 2 Pro ne spune cum vor reacționa cele mai recente căști Samsung la apă. Mai mai precis, dacă ar trebui să fie complet scufundate în apă. Cu un rating de 7, Buds 2 Pro nu sunt la fel de rezistente la apă ca majoritatea smartphone-urilor moderne. Acestea obțin de obicei un scor de 8. Acestea fiind spuse, este un rating grozav pentru căști, capabile să supraviețuiască imersiei complete în majoritatea cazurilor.

Iată cum descrie Samsung însuși un rating IPX7: evaluarea IPX7 înseamnă că dispozitivul este rezistent la apă atunci când este scufundat în apă dulce la o adâncime de 1 metru, timp de până la 30 de minute. Cu toate acestea, căștile pot fi deteriorate dacă sunt utilizate în condiții necompatibile cu standardul IPX7.

Ce se întâmplă când căștile Buds 2 Pro se udă?

Este important să rețineți că un rating IPX7 nu înseamnă că ar trebui să înotați cu aceste căști. Același lucru este valabil și pentru a face dușuri sau în orice alte medii constant umede. Dacă căștile Samsung Galaxy Buds 2 Pro se udă, ar trebui să încercați să le uscați folosind orice fel de cârpă din apropiere pentru a îndepărta excesul de apă. De asemenea, Samsung recomandă să scuturați ușor fiecare boboc până se usucă. Dacă nu este apă curată – să spunem că au căzut într-un pahar băutură – clătiți-le cu apă dulce (apă normală), apoi uscați-le ca de obicei. Nu le ține sub jet de apă de la chiuvetă sau duș, deoarece nu sunt concepute pentru a supraviețui acestui nivel de presiune.

Galaxy Buds 2 Pro reprezintă un pas vizibil față de Samsung Galaxy Buds 2 de anul trecut. Aceste căști aveau un rating IPX2, care protejează doar de stropii de apă care cad vertical. Cu alte cuvinte, Buds 2 original ar putea supraviețui unei ploi ușoare și transpirației, dar nu mult. Căștile Samsung Galaxy Buds Pro, lansate la începutul anului 2021 au, spre deosebire de omologul lor non-Pro, un rating IPX7.

Deși evaluările IP68 sunt comune printre majoritatea smartphone-urilor moderne, găsirea căștilor cu un scor de rezistență la apă de 8 este o provocare foarte grea. Dacă sunteți în căutarea căștilor de la alte mărci mari – gândiți-vă la Sony, Google, Apple și Beats – ratingul IPX7 oferit de Galaxy Buds 2 Pro este cel mai mare pe cât veți găsi. Doar căștile Jabra Elite 7 Pro și Jabra Elite 7 Active au un rating IP57. Deci, în comparație cu concurența, Samsung Galaxy Buds 2 Pro sunt în fața tuturor. Într-adevăr, doar ratingurile îmbunătățite de praf de la Jabra au învins căștile Samsung.