Seria Galaxy Note 10 și Galaxy A71 primesc o actualizare de securitate

153
Galaxy Note 10 si Galaxy A71
Sursa Foto: via xda-developers.com

Samsung este foarte ocupat în aceste zile cu lansarea actualizării de securitate din mai. Două telefoane cu vechi state de servicii de piață primesc acum o nouă actualizare. Seria Samsung Galaxy Note 10 și Galaxy A71 primesc în sfârșit un nou patch, dar este cel din aprilie 2023. Fiind două telefoane lansate în august 2019 – seria Note 10 și ianuarie 2020 – Galaxy A71, orice nouă actualizare de securitate este binevenită.

Când Samsung a lansat Galaxy Note 10 în 2019, nu era deloc clar că acesta va fi penultima generație a ilustrei serie de telefoane cu stilou. Acum este 2023 și avem mai mult de trei ani și jumătate de atunci. Seria Galaxy Note 10 încă primește actualizări de securitate: oficial una pe trimestru. În practică, din păcate, Samsung s-a dovedit a fi mai indisciplinat.

Patch-ul din aprilie lansat pentru seria Galaxy Note 10 și Galaxy A71

De când Samsung a redus frecvența acum nouă luni la Note 10 și Note 10+, acestea au mai primit două actualizări. Acesta din urmă a sosit în februarie și a adus patch-ul din ianuarie. Este acum luna mai și Samsung aduce o nouă contribuție la securitatea dispozitivelor.

Noua actualizare cântărește peste 250MB și instalează versiunea de firmware N97xFXXS8HWC5, potrivit GalaxyClub. Din punct de vedere funcțional, nu se întâmplă mare lucru – este normal, la mai mult de 3,5 ani de la lansare. Dar în ceea ce privește securitatea, acum seria Galaxy Note 10 este mult mai bine actualizată, datorită patch-ului din aprilie.

Aprilie a fost a doua lună a celui mai vechi calendar roman, înainte ca Ianuarie și Februarie să fie adăugate. Numele provine din verbul aperire – a deschide – aluzie la faptul că este anotimpul în care copacii și florile încep să „se deschidă”.

Acesta este același patch din aprilie care este gata și pentru Samsung Galaxy A71. Practic seria Galaxy Note 10 și Galaxy A71 primesc aceeași actualizare. Galaxy A71 a primit actualizarea la One UI 5.1 în martie. Cu o frecvență oficială de actualizare de doar una la fiecare șase luni, nu ne așteptam la următoarea actualizare decât la sfârșitul verii. Dar poate, nu trebuie să așteptăm atâta.

Versiunea de firmware A715FXXS9DWD1, disponibilă deja, are o mărime de aproximativ 235MB. La fel ca în cazul seriei Note 10, nu aduce inovații majore, dar obțineți patch-ul din aprilie. Cu aceasta puteți merge mai departe în următoarele luni.

Actualizarea pentru seria Note 10 este acum disponibilă pentru toate modelele vândute în Europa. Același lucru este valabil și pentru Samsung Galaxy A71. Ca de obicei, puteți aștepta ca telefonul să vă anunțe singur actualizarea. Dar puteți verifica și manual disponibilitatea prin Setări -> Actualizare software -> Descărcare și instalare.