Surprize, surprize, Galaxy Note 9 primește o nouă actualizare

419
Galaxy Note 9 primeste o noua actualizare
Sursa foto: via androidheadlines.com

Samsung a încheiat suportul oficial pentru Galaxy Note 9 în septembrie anul trecut. Acest lucru nu a fost surprinzător, deoarece dispozitivul a încheiat patru ani pe piață în luna precedentă. Ceea ce este surprinzător sau neașteptat este că Samsung a lansat o nouă actualizare de software pentru modelul Note din 2018. Da, smartphone-ul din seria Galaxy Note, întreruptă între timp de Samsung, primește o actualizare la șase luni după ce și-a încheiat suportul oficial pentru acesta.

Potrivit AndroidHeadlines, Samsung Galaxy Note 9 primește în prezent cea mai recentă actualizare în Marea Britanie și Irlanda. Noua actualizare instalează un patch de securitate mai recent și are versiunea de firmware N960FXXSAFWB3. Dispozitivul primește SMR (Security Maintenance Release – Versiunea de întreținere a securității) din februarie 2023.

Chiar dacă unele dispozitive emblematice au început să primească actualizarea de securitate din martie, apariția corecției de securitate pe Samsung Galaxy Note 9 este surpriza făcută de Samsung utilizatorilor acestui telefon. Samsung a lansat și altădată actualizări pentru telefoanele care au ieșit din programul de actualizări, dar în majoritatea cazurilor doar pentru probleme critice.

Galaxy Note 9 primește actualizarea de securitate din februarie 2023

Actualizarea de securitate din februarie rezolvă mai mult de 50 de remedieri de vulnerabilități. Șapte dintre acestea sunt specifice dispozitivelor Galaxy și vin direct de la Samsung. Celelalte provin de la Google și alți parteneri Android OS. Cel puțin cinci dintre acestea au fost etichetate vulnerabilități critice de către Google. Ele ar putea duce la execuția de cod de la distanță dacă un răuvoitor le-ar fi exploatat. Galaxy Note 9 este acum protejat împotriva tuturor acestor vulnerabilități.

Note 9 a fost lansat în 9 august 2018. Are un ecran Super AMOLED cu diagonala de 6,4 inch (16,26 cm) și procesorul Snapdragon 845/Exynos 9810. A fost primul smartphone Samsung cu 8GB de memorie RAM și 512GB capacitate de stocare.

Această actualizare pentru Galaxy Note 9 a fost lansată în țările amintite mai sus în urmă cu aproximativ o săptămână. De atunci nu s-a extins încă pe nicio altă piață. Având în vedere că Samsung nu este obligat să ofere asistență oficială pentru telefon, este posibil ca această actualizare să nu ajungă pe toate piețele. Dar, este la fel de posibil ca zilele următoare actualizarea să ajungă și pe alte piețe.

Ca de obicei, telefonul vă va anunța când este disponibilă o nouă actualizare. De asemenea, puteți verifica manual actualizările din aplicația Setări. Deoarece acest dispozitiv are deja aproape cinci ani nu are actualizări garantate în viitor. În acest fel ar trebui să treceți la un model mai nou.

Dacă S Pen-ul este o necesitate pentru tine, noul Samsung Galaxy S23 Ultra îl are garat în slotul propriu. Galaxy S23 Ultra va primi suport oficial din partea Samsung cel puțin până în februarie 2028. Este vorba despre patru actualizări majore de Android și cinci ani de actualizări de securitate. Niciun alt smartphone Android nu oferă așa ceva în acest moment.