8 motive pentru a nu cumpăra un Galaxy S și a cumpăra un Galaxy A

444
8 motive pentru a nu cumpara un Galaxy S si a cumpara un Galaxy A
Sursa Foto: via makeuseof.com

Vreți să cumpărați un telefon Samsung Galaxy? Nu sunteți decis între un smartphone Samsung Galaxy S sau unul din seria Galaxy A? Noile smartphone-uri mid-range Galaxy A din partea superioară vă fac cu ochiul? Iată de ce ar trebui să săriți peste flagship-urile și seria Galaxy S și să alegeți în schimb un dispozitiv de gamă medie.

Dacă te gândești să cumperi un nou telefon Samsung, trebuie să fi văzut o mulțime de recenzii pe Internet și să fi citit tot atâtea articole în presa de specialitate. După cum probabil ați observat, cea mai mare parte a mediatizării este despre despre flagship-uri. La urma urmei, acolo se întâmplă toate inovațiile de vârf.

Cu toate acestea, pentru cumpărătorul obișnuit care dorește o experiență completă de smartphone, seria de gamă medie Samsung Galaxy A oferă o valoare pecuniară mult mai bună decât seria emblematică Galaxy S. Mai jos, prin intermediul Makeuseof, vă prezentăm opt motive pentru care credem că nu greșiți dacă vreți să cumpărați un model Galaxy A.

Samsung Galaxy S vs Samsung Galaxy A

1. Ambele au software identic. Indiferent dacă alegeți un telefon din seria Galaxy S sau unul din seria Galaxy A, beneficiați de aceeași experiență software – interfața One UI de la Samsung. Desigur, flagship-urile primesc actualizări de software puțin mai repede, dar întârzierea nu este mare pentru a fi deranjantă.

Termenul software este un cuvânt artificial care a fost folosit de John W. Tukey în 1958 în American Mathematical Monthly ca omolog al cuvântului hardware. În anii 1950, software-ul și hardware-ul erau percepute ca o unitate.

De fapt, la fel ca Galaxy S22 Ultra și alte produse emblematice Samsung, compania oferă acum până la patru ani de actualizări majore pentru Android și cinci ani de actualizări de securitate și pentru telefoanele sale medii, inclusiv Galaxy A53 și Galaxy A33 și Galaxy A73.

2. Ambele serii au o durată de viață similară a bateriei. Nici durata de viață a bateriei pe telefoanele Galaxy S și Galaxy A nu este deloc diferită. De fapt, chiar și telefoanele Samsung bugetare de astăzi vin cu baterii de până la 5.000mAh. O astfel de baterie este suficientă pentru a vă dura două zile întregi la utilizare ușoară până la medie.

Acestea fiind spuse, flagship-urile Samsung au într-adevăr viteze de încărcare mai rapide, încărcare wireless și capacitate de încărcare wireless inversă. Nu că ar fi caracteristici esențiale, dar pentru entuziaști și utilizatori cu putere, pot fi destul de utile. Totuși, s-ar putea să nu fie la fel de importante pentru tine.

Ecrane similare, dar Micro-SD cu plus și minus

3. Ambele au afișaje similare. De când decupările camerei sunt mai comune, a devenit mai dificil ca niciodată să distingem telefoanele emblematice de alternative mai ieftine atunci când te uiți doar la afișaj.

De exemplu, puneți Galaxy S22+ și Galaxy A53 unul lângă celălalt, veți vedea cât de asemănătoare sunt. Primul este mult mai scump, în timp ce al doilea este la jumătate din prețul lui Galaxy S22+. Telefoanele emblematice au rame mai subțiri, dar nu obțineți nicio îmbunătățire majoră a afișajului cheltuind mai mulți bani pe un telefon nou Galaxy S.

4. Aveți nevoie de un slot pentru card MicroSD? Cardurile Micro-SD sunt foarte economice. În medie, un spațiu suplimentar de stocare de 128GB într-un telefon costă mai puțin de 100 euro în plus; dar dacă cumpărați un card Micro-SD, puteți obține aceeași cantitate de spațiu de stocare pentru mai puțin de 20 euro. În plus, cu un card SD, nu trebuie să așteptați transferul datelor dvs.; pur și simplu îl scoateți din vechiul telefon și îl introduceți în cel nou.

Din fericire, telefoanele Samsung de gamă medie au încă cu un slot pentru card Micro-SD cu suport de stocare extensibil de până la 1TB. Suportul pentru carduri Micro-SD este una dintre numeroasele funcții care nu mai sunt disponibile pe modelele moderne. De exemplu pe seriile Galaxy S21 și Galaxy S22. Dar, bănuim că va fi eliminat în curând și din telefoanele de gamă medie și entry-level.

Modelele din seria Galaxy A au mufă audio de 3,5mm

5. Nu aveți nevoie de caracteristici emblematice. Cu excepția cazului în care sunteți un utilizator cu putere, un jucător sau un om de efaceri, să plătiți un preț premium pentru funcții premium pe care nu le veți folosi la fel de des nu are sens. Funcții precum încărcarea fără fir, înregistrarea video 8K sau camera de 108MP pot părea interesante pe hârtie, dar sunt foarte supraevaluate și nu sunt necesare pe telefon, având în vedere starea actuală a tehnologiei.

6. Telefoanele mai vechi din seria A vin cu încărcător și mufă audio. După cum ne temeam, Samsung a scos în sfârșit mufa pentru căști de pe telefoanele sale de gamă medie – la fel cum a făcut-o cu modelele sale emblematice. Și dacă asta nu a fost suficient de dureros, nu mai primiți încărcător în cutie.

Cu toate acestea, dacă sunteți de acord să cumpărați modele mai vechi, Galaxy A32, A52 și A72, acestea încă vin cu ambele caracteristici. Acest lucru reprezintă un motiv de vânzare uriaș pentru cumpărătorii axați pe valoare și audiofili.

7. Folosiți o husă spate și un protector de ecran. Un mare motiv pentru care telefoanele emblematice sunt atât de scumpe este că hardware-ul lor este pur și simplu de o calitate mai bună. Sunt mai durabile și pot face față multor abuzuri. Luați seria Galaxy S22, de exemplu. Dispozitivele vin cu protecție Gorilla Glass Victus+ pe față și pe spate. În acest fel sunt foarte rezistente și nu mai aveți nevoie de o husă din spate sau de protecție pentru ecran.

În ciuda faptului că știau asta, mulți oameni nu riscă să folosească telefoanele fără aceste accesorii. Ideea aici este că, dacă oricum veți cumpăra protecție suplimentară, de ce să plătiți un preț premium pentru hardware-ul mai puternic? Dacă ești neîndemânatic, husa spate și protectoarele de ecran sunt destul de ieftine. Deci, poți să le înlocuiești pe durata de viață a telefonului fără a sparge banca.

Samsung face produse emblematice grozave, dar sunt potrivite pentru tine?

8. Îți schimbi telefonul la fiecare trei ani. Vorbind despre durata de viață, durata medie de viață a unui flagship este, de asemenea, mai lungă decât cea a alternativelor mai ieftine. Pe seria Galaxy S, obțineți camere mai bune, un procesor mai puternic, difuzoare mai puternice, un rating IP68, mai mult RAM, mai mult spațiu de stocare și încărcare mai rapidă. Cu toate acestea combinate, puteți utiliza cu ușurință un flagship Samsung pentru mai mult de cinci ani.

Problema este că bateriile smartphone-urilor sunt fabricate din litiu-ion, care nu sunt prietene cu timpul; în doar doi-trei ani, bateria se poate degrada suficient pentru a deveni deranjant. Până în acel moment, majoritatea oamenilor cumpără oricum un telefon nou.

Asta înseamnă că, deși toate celelalte componente funcționează perfect, degradarea bateriei te obligă să cumperi un telefon nou. Până când bateriile cu grafen vor devini curente, această problemă va continua să apară.

Când cumpărați produse emblematice, trebuie să știți cu adevărat ce faceți pentru ca aceasta să fie o afacere bună. În comparație, seria Galaxy A de la Samsung este mult mai accesibilă fără a avea prea multe compromisuri.

Dintr-o perspectivă de afaceri, este logic ca Samsung să modifice unele funcții pe telefoanele sale mai ieftine pentru a face produsele sale emblematice să arate mai atrăgătoare. Dar cu excepția cazului în care utilizarea zilnică implică multitasking intens, jocuri sau creare de conținut, produsele sale emblematice sunt puțin exagerate.