Samsung conduce cursa 5G în Q1 2020, Galaxy S20 5G la mare cerere

676
Sursa Foto: Strategy Analytics

Cererea pentru smartphone-urile 5G a crescut semnificativ în primul trimestru din 2020, comparativ cu anul trecut. Și aici Samsung conduce în cota de piață în ceea ce privește livrările de smartphone-uri 5G, potrivit Strategy Analytics. Samsung a avut o cotă de piață de 34,4% în domeniul 5G în Q1 2020, când a livrat 8,3 milioane de smartphone-uri 5G.

Un total de 24,1 milioane de smartphone-uri 5G au fost livrate la nivel mondial pe tot trimestrul unu din 2020. Această cifră arată o cerere semnificativă pentru telefoane 5G, deoarece a depășit deja totalul de 18,7 milioane de telefoane 5G livrate pe tot parcursul anului 2019.

Galaxy S20 5G și S20 Ultra sunt cele mai populare telefoane 5G Samsung

Samsung este liderul mondial în ceea ce privește livrările de smartphone-uri 5G. Gigantul tech este urmărit îndeaproape de Huawei cu 8 milioane de unități livrate și o cotă de piață de 33,2%. Din cele 24,1 milioane de telefoane 5G livrate în primul trimestru al anului, 8,3 milioane au fost Samsung. Cele mai de succes modele 5G au fost Galaxy S20 5G și Samsung Galaxy S20 Ultra.

Referitor la locul unu și doi din cota de piață 5G, trebuie făcută o remarcă. Diferența majoră dintre cele două producătoare de smartphone-uri 5G, Samsung și Huawei, este că cele 8,3 milioane de dispozitive 5G Samsung au fost livrate în diferite țări, inclusiv SUA, Coreea de Sud, Australia și mai multe țări din Europa. În același timp smartphone-urile Huawei 5G au fost vândute aproape în totalitate în China, în ciuda pandemiei COVID-19. Al treilea cel mai mare furnizor de smartphone-uri 5G a fost Vivo cu 2,9 milioane de bucăți și 12% cota de piață. Xiaomi și OPPO mai sunt în top cinci la vânzările de telefoane 5G în Q1 2020.

Vivo Communication Technology Co. Ltd. este o companie chineză de tehnologie deținută de BBK Electronics. Vivo proiectează și produce smartphone-uri și accesorii pentru smartphone-uri, software și servicii online. Numele Vivo a fost ales din limba Esperanto și înseamnă viață.

Potrivit Strategy Analytics, cererea de smartphone-uri 5G din China ar trebui să continue „să se extindă dramatic în 2020”. Rămâne de văzut dacă acest lucru va oferi companiei Huawei un avantaj față de Samsung în următoarele trimestre. În prezent, China este lider în ceea ce privește cererea pentru dispozitive 5G, iar celelalte piețele inclusiv Europa, SUA și Coreea pot sau nu să o depășească în următoarele trimestre. Samsung rămâne una dintre cele mai populare mărci de smartphone din China, indiferent dacă sunt LTE sau 5G.