Seria Galaxy S20 va fi prima cu Android 11 și One UI 3.0 anul acesta

825
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung a confirmat ieri politica sa de actualizare cu trei actualizări majore Android. Promisiunea unui sprijin post-vânzare complet, mai lung de doi ani, a fost ceva pe care rivalul Apple l-a oferit până acum. Apple este singura companie de smartphone-uri ale cărei dispozitive generează venituri semnificative chiar și la câțiva ani după vânzarea inițială.

Deși Samsung Galaxy Store încă nu se poate compara cu App Store, gigantul tech coreean a promis trei ani de actualizări majore ale sistemului de operare pentru multe dintre smartphone-urile sale lansate începând cu 2019.

Galaxy A90 5G primește trei actualizări majore de software

Samsung a confirmat că Android 11 și One UI 3.0, va ajunge inițial pe seria Galaxy S20. Noul sistem de operare va fi disponibil pe această serie până la sfârșitul acestui an. Un alt lucru remarcabil, Samsung a promis trei actualizări majore ale sistemului de operare și la unele dintre cele mai populare smartphone-uri mid-range. Este vorba despre telefoanele lansate în ultima perioada cum ar fi Galaxy A71 și A51, atât în ​​configurațiile LTE, cât și în cele 5G. Pe lângă acestea va primi trei actualizări majore de software și Galaxy A90 5G de anul trecut, conform SamMobile.

Implicațiile acestei mișcări cu greu pot fi subliniate sau lăudate suficient – deși cu siguranță facem tot posibilul. Această decizie Samsung vine după un an nu foarte bun în materie de vânzări de smartphone-uri. Samsung Mobile suferă pe fondul incertitudinii globale la fel ca oricare altă companie multinațională cu lanțuri de aprovizionare complexe și asta fără a ține cont de efectele pe care le-a avut anul acesta asupra cheltuielilor consumatorilor. Din fericire pentru Samsung, afacerea sa este extrem de diversificată și a făcut până acum o treabă remarcabilă prin cum s-a descurcat în haosul din 2020.

TouchWiz este interfața de utilizator proiectată și dezvoltată de Samsung. A fost disponibilă numai pe dispozitivele Samsung. Prima ediție a fost lansată în 2008. Ultima versiune TouchWiz 6.0 este pe Galaxy J3 (2016).

Mai multe smartphone-uri Samsung primesc Android 11

Între timp, Android 11 bazat pe One UI 3.0 este deja în dezvoltare. Da, TouchWiz, are un demn urmaș: interfața Samsung One UI merge mai departe! Noul sistem de operare și ar trebui să ajungă pe seria Galaxy S20 în această toamnă. Așa cum era de așteptat, Samsung a confirmat și seriile Galaxy Tab S6, cât și Galaxy Tab S7 pentru trei actualizări majore Android.

Acest lucru va include și pe Galaxy S20 Fan Edition, probabil puțin mai târziu. Seria Galaxy S20 va fi, totuși, prima care va primi One UI 3.0 și Android 11. Cel mai probabil vor urma seria Galaxy Note 20, seria Galaxy Note 10 și seria Galaxy S10. Fold-urile și Flip-urile vor urma și ele la scurt timp, probabil cel târziu la începutul anului 2021.