Acasă Stiri 10 moduri în care Samsung One UI aduce valoare la Android

10 moduri în care Samsung One UI aduce valoare la Android

Interfața personalizată Samsung One UI este versiunea Android pe care majoritatea oamenilor o recunosc. La urma urmei, Samsung vinde atât de multe telefoane pe tot globul și nu doar flagship-uri, dar chiar și telefoanele Samsung mai ieftine vin cu aceeași interfață.

În vremea când One UI era cunoscută sub numele de TouchWiz, avea o reputație proastă. Compania a încercat ca totul de la această interfață să se potrivească inclusiv cu chiuveta de bucătărie. Acest lucru a dus la o interfață care se simțea copleșitoare și adesea concentrată pe caracteristici obscure de care nu toată lumea era interesată.

Cu toate acestea lucrurile s-au schimbat. Samsung a adus acum o interfață One UI mult mai bună care oferă în mai multe funcții decât Android Experience. Încă mai are, bineînțeles, argumente pro și contra, dar mulți oameni nu sunt mulțumiți de performanțele telefoanelor numai Android, precum cele făcute de Google, OnePlus și Motorola.

În acest articol, via PhoneArena, vrem să vă arătăm mai multe moduri în care interfața personalizată One UI de la Samsung aduce valoare sistemului de operare Android. Acestea sunt caracteristicile unice care fac ca One UI Samsung să fie mai bună decât ce oferă Android!

Android este și porecla lui Andy Rubin, părintele sistemul de operare Android. Termenul android denumește un robot umanoid sau un organism sintetic conceput să se comporte și să arate ca un om. Cuvântul vine din greaca antică și înseamnă „formă de om”!

Samsung One UI are un Lansator de Jocuri

Dacă joci jocuri pe telefonul tău, știi cât de enervant poate fi atunci când ești întrerupt de un apel sau un mesaj și pierzi acel moment important al jocului. Samsung One UI are un Lansator de jocuri care vă oferă un control precis asupra notificărilor în timp ce jucați. În plus ajută la optimizarea performanțelor jocurilor, astfel încât să puteți fi concentrat pentru cea mai bună experiență. Din păcate, multe telefoane Android „curate” nu au o astfel de funcție.

Interfața Samsung dispune de mesagerie dublă

Dacă aveți și folosiți câteva conturi pe rețelele de socializare și mesagerie, ei bine … aveți probleme cu majoritatea telefoanelor Android „curate”. Cu telefoanele Samsung, puteți rula simultan două conturi pe majoritatea aplicațiilor: două conturi Instagram separate? Posibil! Two Skype / Slack / Facebook Messenger / orice folosiți, este foarte ușor! Aceasta este o caracteristică excelentă pentru interfața Samsung One UI.

O interfață cu un dosar bine securizat

Dacă aveți informații sensibile (să zicem câteva fotografii „picante”), există un loc pentru asta pe un telefon Samsung și se află în Folderul securizat. Acesta este un loc în sistem protejat cu parolă. Chiar dacă cineva reușește să deblocheze telefonul, nu va putea să arunce o privire în Folderul securizat fără să tasteze o a doua parolă. Excelent!

O interfață de utilizator cu emoji-uri frumoase

În zilele de azi aproape nu poți scrie mesaje sau texte fără emoji. Zâmbetele drăguțe sunt mai mult decât doar un teritoriu pentru adolescenți, adaugă farmec și noi detalii declarațiilor scrise în orice context. În plus, emoji sunt și distractiv de utilizat. Dar există o problemă în lumea emoji și această problemă este Google. Compania pare să fi abandonat complet emoji-urile, iar modul în care arată stocul de emoji pentru Android este urât. Acesta este unul dintre motivele pentru care unele companii precum Samsung au propriile lor emoji care măcar arată frumos. Chiar și Apple se inspiră de la Samsung One UI.

One UI are un înregistrator de ecran nativ

O altă caracteristică utilă care încă lipsește pe Android este un înregistrator de ecran nativ. Indiferent dacă doriți să partajați o parte dintr-un videoclip sau un joc, înregistrarea pe ecran este extrem de utilă, mai ales atunci când este nativă și nu preia resurse suplimentare. Samsung a avut această caracteristică cu interfața sa de ceva vreme și funcționează fără efort așa cum este normal pe orice telefon modern. Ne dorim ca Android să adauge acest lucru în portofoliul său în viitorul apropiat.

Cu One UI aveți statistici utile despre baterie

Dacă ar trebui să subliniem cea mai mare problemă a noastră cu smartphone-uri moderne ar fi durata de viață a bateriei. Chiar și cele mai bune telefoane din aceste zile nu au o durată de viață foarte bună, o zi sau poate ceva mai mult. De aceea, o statistică adecvată privind bateria este o caracteristică super drăguță. Sigur, nu este în niciun fel un schimbător de jocuri, dar este plăcut să poți observa o defalcare a utilizării bateriei pe parcursul unei zile. One UI de la Samsung adaugă ceva ce nu aveți pe telefoanele curate Android, ceea ce considerăm frustrant.

O interfață cu o aplicație de cameră intuitivă și personalizabilă

Aplicațiile de cameră sunt făcute de fiecare producător pe cont propriu. Desigur, există și o aplicație de stocare a camerei Google care nu arată și nici nu funcționează grozav. Aplicația Samsung pentru camere, pe de altă parte, este aproape genială. Puteți personaliza ce moduri exacte să se afișeze în aplicația pentru camere, acceptă gesturi și aduce funcționalități utile, printre altele. Un lucru pe care și ceilalți producători de telefoane Android îl pot împrumuta de la Samsung.

Aplicațiile Samsung și interfața One UI

Suntem de acord cu faptul că având aplicații duplicate pe smartphone este mai mult dect enervant. Nu putem să negăm că unele dintre aplicațiile pe care Samsung le-a inclus în One UI sunt cu adevărat utile în moduri în care aplicațiile Google nu ar putea fi. De exemplu, browserul Samsung acceptă un Mod întunecat – Dark Mode, care funcționează excelent și face citirea noaptea mai ușoară. Aplicația implicită pentru Galerie este, de asemenea, foarte receptivă și ordonată. Aplicația Meteo – Weather vine cu o cantitate mai mare de date și luminozitate mai bună, lucruri ce lipsesc din aplicația Meteo Google. Pentru unii, aceste funcții particulare s-ar putea să nu conteze mult, iar pentru ei, aplicațiile Google ar putea fi o alternativă mai bună. Totuși, pentru alții, aceste caracteristici au o valoare adăugată care este unică pentru experiența Samsung.

Samsung DeX și Samsung Link to Windows

Modul Samsung DeX permite un nivel de operare între telefon și computer, pe care pur și simplu nu îl aveți pe alte telefoane. Și apoi aveți și funcționalitatea Samsung Link to Windows. Este disponibilă pe telefoanele Samsung premium, precum seria Galaxy S10, Note 10 și S20. Odată configurat, vă permite să vă cuplați smartphone-ul cu un destkop și să lucrați pe un ecran mare. O caracteristică foarte utilă!

O interfață cu Lift to Wake

Una dintre cele mai utile funcții de pe iPhone-uri este cât de repede se aprinde ecranul atunci când tocmai ridicați telefonul. Cu toate acestea, multe telefoane Android nu au această funcționalitate completă. Din fericire, Samsung UI One are Lift to Wake. Nu este activată în mod implicit, dar puteți accesa setările și activați-o și creează o experiență mult mai plăcută.

Stiri

Samsung Galaxy A52s: au apărut primele specificații și culorile

Samsung va oferi hardware-ului viitorului Galaxy A52 un upgrade major în comparație cu Galaxy A52 actual. Acest lucru este evident dintr-o apariție...

Încărcător Samsung de 65W certificat de UL (Demko)

La începutul acestei luni, se zvonea că Samsung aduce suport de încărcare de 65W pentru toate modelele Galaxy S22. Acest lucru ar...

Samsung este al treilea cel mai mare producător de baterii din lume

În afară de smartphone-uri, tablete, televizoare, dispozitive portabile, chipset-uri, afișaje și alte produse electronice de larg consum, Samsung produce și baterii pentru...

Colaborare Samsung – CJ ENM pentru un studio de producție cu The Wall

Samsung a anunțat un parteneriat cu CJ ENM, cea mai importantă companie din Asia de divertisment și stil de viață. CJ ENM...

Imagini oficiale de marketing cu Samsung Galaxy Z Flip 3

Știm sigur că Samsung va aduce pe piață două smartphone-uri noi cu afișaj pliabil pe 11 august. Unul dintre ele este Samsung...

Galaxy Z Fold 2 primește patch-ul de securitate din iulie 2021

Samsung a lansat în cele din urmă actualizarea de securitate din iulie 2021 pentru Galaxy Z Fold 2. Compania începuse să lanseze...

Cele mai bune aplicații Music & Video pentru Galaxy Watch 3, Active & Active 2

Ceasurile inteligente Samsung au memorie încorporată de 4GB pentru stocarea imaginilor, fișierelor și melodiilor audio și video. Da, puteți salva mai mult...