Vor primi seriile Galaxy S20 și Galaxy Note 20 Android 14 și One UI 6?

470
Android 14 va ajunge si pe seriile Galaxy S20 Galaxy Note 20
Sursa foto: via gizmochina.com

După teste peste teste beta de luni de zile, Samsung a început să lanseze actualizarea stabilă One UI 6 bazată pe Android 14. Deloc surprinzător, Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra au fost primele modele care au început să primească cea mai recentă versiune a software-ului mobil al companiei.

După lansarea actualizării, Samsung a publicat pe site-ul său un articol care oferă sfaturi pentru a profita la maximum de noile funcții ale camerei incluse în One UI 6. La sfârșitul acestei postări, compania confirmă telefoanele care vor primi Android 14 și interfața Samsung One UI 6.0. Spre surprinderea tuturor, anumite dispozitive care nu ar trebui să primească noua actualizare pentru Android o vor primi.

Android 14 ajunge surprinzător și pe telefoanele mai vechi

Samsung sugerează că noul software va fi disponibil și pentru smartphone-urile premium lansate în 2020 și 2019. Acestea includ: Galaxy S20, Galaxy S20+, Galaxy S20 Ultra, Galaxy Note 20, Galaxy Note 20 Ultra, Galaxy Z Fold 2, Galaxy Z Flip 5G și Galaxy Z Flip. Pentru cei care nu știu, aceste telefoane sunt eligibile doar pentru trei generații de actualizări Android și le-au primit deja. Deci, One UI 6 și Android 14 ar fi a patra lor actualizare Android.

Nu știm dacă seriile Note 20 și Galaxy S20 vor primi actualizarea completă Android 14, sau doar unele lucruri din One UI 6.0. În notele de subsol ale articolului, Samsung a menționat că unele caracteristici Galaxy Enhance-X vor veni pe dispozitivele care rulează One UI 6.0, inclusiv Galaxy S20 și Galaxy Note 20. Este posibil ca aceste caracteristici să fie singurele bunătăți din noul software care vor ajunge pe cele două serii emblematice mai vechi.

Din cauza restricțiilor impuse de pandemia de COVID-19 seria Galaxy Note 20 a fost dezvăluită virtual la redacția Samsung din Coreea de Sud. Galaxy Note 20 Ultra a fost primul telefon Samsung cu un cadru din oțel inoxidabil.

În afară de aceste telefoane emblematice mai vechi, Samsung listează și modele mai noi care vor primi actualizarea. Credem că aceste telefoane vor fi primele care vor primi actualizare stabilă Android 14 și One UI 6.0.

Samsung a anunțat oficial că actualizarea Android 14 se lansează acum pentru Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra. Actualizarea este lansată pentru cei care au fost în programul beta, dar și pentru ceilalți utilizatori în Germania, UK, Franța, Italia, Polonia și India în momentul scrierii acestui articol. Samsung a confirmat și primele smartphone-uri Galaxy care vor fi eligibile pentru Android 14 în lunile următoare.

Iată ce telefoane Galaxy vor primi noul software!

Android 14 pentru dispozitivele Samsung vine sub forma One UI 6.0, o actualizare care oferă îmbunătățiri ale platformei de la Google, precum și actualizări ale interfeței Samsung. Aceste actualizări includ o mulțime de funcții noi ale camerei, emoji actualizate și multe altele, potrivit GizmoChina. Dar, pentru început, totul este exclusiv pentru seria Galaxy S23, care primește actualizarea acum.

Conform unei mici liste pe care Samsung a furnizat-o pe site-ul său și alte smartphone-uri Galaxy din ultimii ani primesc Android 14, începând cu dispozitivele emblematice, pliabile și dispozitive din seriile Galax A și Galaxy M.

Vorbind despre noile funcții care vin la „Enhance-X”, Samsung a confirmat peste 20 de dispozitive care vor fi actualizate la One UI 6.0, dintre care multe nu sunt o surpriză. Iată cine va primi noua actualizare de software One UI 6 bazată pe Android 14:

  • Galaxy S23 Ultra / Galaxy S23+ / Galaxy S23 / Galaxy S23 FE
  • Galaxy S22 Ultra / Galaxy S22+ / Galaxy S22
  • Galaxy S21 Ultra / Galaxy S21+ / Galaxy S21 / Galaxy S21 FE
  • Galaxy S20 Ultra / Galaxy S20+ / Galaxy S20 / Galaxy S20 FE
  • Galaxy Note 20 Ultra / Galaxy Note 20
  • Galaxy Z Fold 5 / Galaxy Z Fold 4 / Galaxy Z Fold 3 / Galaxy Z Fold 2
  • Galaxy Z Flip 5 / Flip 4 / Flip 3 / Galaxy Z Flip 5G / Galaxy Z Flip
  • Galaxy A54
  • Galaxy A53
  • Galaxy A34
  • Galaxy A33
  • Galaxy M54
  • Galaxy M53
  • Galaxy M34
  • Galaxy M33

Mai multe tablete Samsung Galaxy Tab ar trebui să primească actualizarea Android 14, pe baza politicii lor de actualizare a software-ului.