Seria Samsung Galaxy S20 se vinde mai puțin decât seria Galaxy S10

660
Sursa Foto: androidheadlines.com

Actuala pandemie de coronavirus a lovit greu industria smartphone-urilor și nimeni nu este imun la ea. Samsung, cel mai mare furnizor de smartphone-uri din lume, se luptă și el cu aceste probleme specifice. Potrivit unei informații din Coreea de Sud, seria Galaxy S20 a fost vândută doar în procent de 60% față de seria Galaxy S10 de anul trecut.

Nu numai că vânzările de smartphone-uri Samsung afectează, dar și valoarea cotei sale de piață este în scădere. Se pare că gigantul tech sud-coreean a organizat o conferință privată cu unii analiști de securitate săptămâna trecută pentru a aborda situația actuală. Cu toate acestea, lucrurile nu par foarte promițătoare pentru Samsung și nici pentru seria Galaxy S20.

Samsung are deja o scădere cu 1,75% a valorii cotei de piață. Toți analiștii se așteaptă ca performanțele companiei să continue să scadă. De fapt, analiștii din Coreea de Sud și-au redus așteptările cu privire la performanțele Samsung în anul 2020, conform AndroidHeadlines. Aceștia atribuie această scădere unei încetiniri rapide a vânzărilor globale de smartphone-uri, computere, afișaje și aparate electrocasnice. Și seria Galaxy S20 este printre acestea.

Vânzările slabe de Galaxy S20 afectează compania Samsung

Gama Galaxy S20 de la Samsung este formată din trei dispozitive excelente: Galaxy S20, S20+ și S20 Ultra. Cu toate acestea, în căderea economică globală cauzată de pandemia de coronavirus compania se luptă să vândă mai mult și să țină deschise mai multe unități de producție. Samsung a închis deja unele dintre fabricile sale de smartphone-uri, televizoare și electrocasnice.

Evident, extinderea coronavirusului la nivel global nu poate fi controlată nici chiar Samsung. În această perioadă de incertitudine financiară, probabil că majoritatea oamenilor nu doresc să cheltuiască o sumă imensă de bani pe un telefon nou. Chiar dacă cineva dorește acest lucru, lumea parcă s-a oprit și multe magazine sunt închise în mai multe părți ale lumii.

Samsung Electronics produce aproximativ o cincime din exporturile totale din Coreea. Are o influență puternică asupra dezvoltării economice, a politicii, mass-mediei și culturii din Coreea. Samsung are veniturile egale cu aproximativ 17% din PIB-ul Coreei de Sud.

Samsung a afirmat că vânzările de smartphone-uri din seria Galaxy S20 au căzut cu 40% față de seria de anul trecut Galaxy S10. Conform unui raport al companiei de cercetare de piață Strategy Analytics de săptămâna trecută, livrările globale de smartphone-uri au scăzut cu 38% față de luna februarie.

Dintre cele trei smartphone-uri din seria S20, cel mai scump, Samsung Galaxy S20 Ultra este cel mai bine vândut model! Acest dispozitiv reprezintă aproximativ 50% din vânzările totale ale seriei Galaxy S20. Deci, este posibil ca prețul său mare să poată ajuta vânzările mai slabe și să mai dreagă puțin lucrurile.

Dar se preconizează și o parte bună pentru Samsung. Conform specialiștilor vânzările de semiconductori vor continua tendința ascendentă actuală. Cererea puternică de soluții pentru centrele de date va ajuta la creșterea prețurilor DRAM.