Acasă Stiri Samsung Galaxy S21 (30) nu va primi un senzor ToF

Samsung Galaxy S21 (30) nu va primi un senzor ToF

Blogul tehnic din Coreea de Sud, The Elec, a scris că Samsung ar putea renunța la funcția 3D ToF pe Galaxy S21 (S30). Este vorba despre modelul Galaxy S21 (S30), cel mai mic din viitoarea serie Galaxy S de la Samsung.

Site-ul web atribuie această informație unor surse din interiorul Samsung, persoane familiarizate cu această problemă. Motivul principal pentru renunțarea la senzorul ToF se spune că este lipsa unei carcteristici „ucigașe” a senzorului ToF.

Time of Flight – Timp de zbor (ToF) este o caracteristică care impulsionează conținutul realității augmentate (AR) și al realității virtuale (VR) într-un mediu 5G. Funcția și-a făcut debutul anul trecut pe telefoanele Samsung alaxy. Inițial a fost disponibilă cu seria Galaxy S10 și mai târziu pe seria Galaxy Note 10. Gigantul coreean a lansat și noua serie Galaxy S20 cu senzor ToF.

Senzorul ToF se pare că nu a avut succesul scontat de Samsung

Au existat speculații cu privire la faptul că Samsung a inclus ToF pe smartphone-urile sale emblematice pentru a rivaliza cu cele ale flagship-urilor Apple și Huawei. Cu toate acestea, funcția nu a avut un succes la fel cum are pe telefoanele Apple. Samsung utilizează ToF indirect, spre deosebire de Apple, care utilizează ToF prin senzori LiDAR pe tabletele sale iPad Pro.

Senzorii ToF din telefoanele Samsung măsoară distanța prin calcularea diferențelor de fază ale undelor sinusoidale de lumină atunci când sunt trimise la un obiect și când revin la senzor. Diferența este utilizată pentru a măsura timpul de zbor. Folosirea unei astfel de metode necesită lumină puternică cu lățimi mari ale undelor, dar precizia scade pe distanțe lungi. ToF-ul Samsung poate fi folosit până la 3 metri, conform GizmoChina. În schimb, ToF-ul Apple pe o distanță a undelor de lumină de 6 metri.

LiDAR – măsoară distanțele prin iluminarea țintei cu laser de lumină și măsurarea reflexiei cu un senzor. Diferențele de timp de întoarcere și lungimea de undă pot fi apoi utilizate pentru a face reprezentări digitale 3D ale țintei. Are aplicații terestre, aeriene și mobile.

Senzorii de imagine direct ToF sunt produși doar de Sony și compania japoneză are o înțelegere exclusivă cu Apple. Din această cauză Samsung nu poate utiliza acești senzori și a achiziționat senzori de imagine ToF indirecti de la compania japoneză începând cu seria Galaxy S10 până la seria Galaxy S20.

Conform Informațiilor Samsung LSI System dezvoltă un modul ToF direct. Gigantul tech sud-coreean va reconsidera probabil aplicarea ToF în funcție de modul în care această dezvoltare se finalizează. În final, dacă acest lucru se concretizează, Samsung poate reveni la decizia de a renunța la senzorul ToF.

Stiri

Galaxy S20 vs Galaxy S21: Care telefon este mai bun?

Seria Galaxy S21 a reprezentat o schimbare de design pentru seria Galaxy S după ani consecutivi de relativă stagnare. Nu numai din...

Mai multe telefoane Galaxy A și M afectate de o problemă misterioasă

În general seriile Galaxy A și M de la Samsung duc greul vânzărilor și ridică cota de piață a companiei. Cele două...

Resetarea automată a permisiunilor va fi disponibilă pe telefoanele Samsung

Google a făcut sistemul de operare Android tot mai sigur cu fiecare nouă versiune majoră nou lansată. Cel mai mult beneficiază de...

Modelul Samsung Galaxy S22 va avea o baterie semnificativ mai mică

În ultimele timp am aflat ce fel de baterii va pune Samsung în Galaxy S22+ și Galaxy S22 Ultra. Numai despre bateria...

Android 12 și One UI 4.0 aduc noi funcții pe seria Samsung Galaxy S21

Săptămâna trecută Samsung a lansat programul beta pentru interfața One UI 4.0 bazată pe Android 12, pentru seria Galaxy S21. Viitorul software...

Tableta Galaxy Tab S7+ 5G primește patch-ul de securitate din septembrie

Cea mai recentă și cea mai mare tabletă high-end Samsung a primit un nou patch de securitate. Tableta Galaxy Tab S7+ 5G...

Samsung Galaxy A73 va primi o cameră de 108 megapixeli

Acum, cu cât ne apropiem de sfârșitul anului, apar tot mai multe detalii despre seria Galaxy A 2022. Am scris recent că...