Seria Galaxy S21 poate avea camere foto, între care și de 150MP și 64MP

780
Sursa Foto: androidheadlines.com

Până la lansarea seriei Galaxy S21 sau S30 – numele nu e sigur deocamdată – mai avem mult timp înainte. Acest lucru un împiedică apariția permanentă de informații despre următoarea serie premium Galaxy S. Potrivit unei noi scurgeri de informații seria Galaxy S21 poate avea camere foto de 150MP și 64MP. Aceasta nu este singura informație legată de departamentul foto care a apărut.

Aceste informații destul de timpurii despre seria Galaxy S21 provin de la AndroidHeadlines. Sursa citată de acest site susține că aceste informații nu au fost confirmate, dar Samsung are în vedere acele componente pentru departamentul foto. Din câte se pare gigantul tech încearcă să-și îmbunătățească și mai mult camerele cu Galaxy S21. Compania va renunța la autofocus-ul cu laser cu seria Galaxy S21.

Galaxy S21 posibil cu cinci camere la spate dintre care două de 150MP și 64MP

Conform informației, pe lângă senzorii de cameră de 150MP și 64MP, seria Galaxy S21 se zice că include și camere de 16 și 12 megapixeli. Credem că această cameră de 150 megapixeli va fi camera principală a smartphone-ului. Este posibil ca pe modelul mai mic să apară și actuala cameră de 108MP.

Camera de 64MP va fi un teleobiectiv dedicat, în timp ce o cameră de 16MP va fi una ultra-wide. O cameră de 12 megapixeli va fi inclusă pentru a gestiona fotografii macro. Sursa susține că o cameră ToF este de asemenea listată ca parte a configurației foto pe Galaxy S21. Se presupune că Samsung nu va include o astfel de cameră și în seria Galaxy Note 20.

Camera macro este folosită pentru a face fotografii de foarte aproape fără un echipament suplimentar. Dimensiunea subiectului fotografiat este mai mare decât dimensiunea sa reală și camera surprinde foarte multe detalii.

Se pare că sunt testate două versiuni ale modelului S21, una cu OIS (Optical Image Stabilization) pe senzorii principali și teleobiective, pe lângă camera selfie. Celălalt model are OIS pentru camera principală, camera telefoto și cea ultra-wide. Sperăm că compania se va conforma celui de-al doilea model, întrucât OIS ar trebui să fie inclus în întregul sistem. Dacă o cameră macro ajunge să fie inclusă în Galaxy S21, va fi primul flagship Samsung cu o astfel de cameră. Presupunând că Galaxy Note 20 nu va include o astfel de cameră în viitor, desigur.

Camerele Macro au fost până în prezent exclusiv pentru seria Galaxy A

Samsung a inclus camere macro pe telefoanele sale, dar au fost limitate la dispozitivele Galaxy A. Ei bine, politica companiei se va schimba în viitor începând cu seria Galaxy S21. Fotografiile macro au devenit foarte populare și tot mai multe companii îmbrățișează această tendință.

Această cameră macro de 12MP de pe S21 are senzor mult mai mare, cu mult mai mulți megapixeli față de cea de pe OnePlus 8. Camera de pe OnePlus 8 (2MP) nu excelează la fotografiile macro. Așadar, avem mari speranțe pentru camera respectivă, asta este sigur, dacă va ajunge să fie inclusă. Seria Samsung Galaxy S21 va fi lansată în primul trimestru din 2021.