Galaxy S21 FE: listarea pe Google Play Console confirmă specificații cheie

328
Galaxy S21 FE listarea pe Google Play Console confirma specificatii cheie
Sursa Foto: prin phonearena.com

Telefonul emblematic ieftin Galaxy S21 FE care ar trebui să vină cu mai multe din specificațiile fraților săi premium se apropie tot mai mult de lansare. Acum smartphone-ul a apărut pe Google Play Console. Listarea aici confirmă unele dintre specificațiile sale cheie. Majoritatea specificațiilor au fost deja dezvăluite și în mare știm la ce să ne așteptăm de la viitorul telefon. Dar listarea pe Google Play Console confirmă și alte zvonuri despre Samsung Galaxy S21 FE.

În primul rând procesorul lui Galaxy S21 FE este listat cu trei clustere de bază. Unul tactat la 2,8 GHz, trei la 2,4 GHz și patru la 1,8 GHz. Pe lângă acestea are și un GPU Adreno 660 tactat la 840 MHz. Acest lucru arată destul de clar că telefonul va fi alimentat de procesorul premium Qualcomm Snapdragon 888. Galaxy S21 FE a apărut anterior pe Geekbench purtând același procesor, deci nu este chiar o nouă scurgere, ci mai degrabă o confirmare a informațiilor anterioare.

Galaxy S21 FE nu va avea mufă de 3,5 mm pentru căști

Ca de obicei Samsung lansează telefoanele Galaxy cu un procesor Exynos în alte locații decât SUA și Coreea de Sud. Cu toate acestea, nu există informații care să confirme sau să infirme dacă Galaxy S21 FE va avea o variantă cu un cip Exynos 2100. Știm din unele informații anterioare că este posibil acest lucru.

Listarea pe Google Play Console prezintă o versiune entry-level de Samsung Galaxy S21 FE cu 6GB de memorie RAM. Conform PhoneArena, sigur vor exista și versiuni cu mai multă memorie RAM și stocare, la prețuri bineînțeles mai mari.

RAM – Random Access Memory. Este denumirea generică pentru orice tip de memorie de calculator care poate fi accesată aleator, oferind acces direct la orice locație sau adresă a ei, în orice ordine, chiar și la întâmplare.

Alte specificații Galaxy S21 FE care au apărut în listarea pe Google Play Console includ un afișaj Infinity-O FHD+. Listarea nu dezvăluie rata de reîmprospătare a ecranului, dar este de așteptat să fie o rată de reîmprospătare de 120Hz. Cel mai probabil, însă, îi va lipsi caracteristica de adaptare a ratei aflată pe seria Galaxy S21. Aceasta reduce rata de reîmprospătare în funcție de ce aveți pe ecran pentru a conserva durata de viață a bateriei.

Se pare că telefonul nu va avea mufa de căști de 3,5 mm îndrăgită de mulți, care lipsește și de pe alte telefoane high-end. Modulul foto spate, care curge frumos spre lateral, va avea trei camere, ca modelul Galaxy S21. În schimb, este de așteptat ca modelul Fan Edition să vină cu o cameră principală de 32MP, una ultra-largă de 12MP și una de 8MP.

Data lansării este momentan necunoscută

În prezent, lansarea sau anunțul lui Samsung Galaxy S21 FE este încă un mister. Zvonurile anterioare spuneau că îl vom vedea alături de Galaxy Z Fold 3. Totuși, acest lucru nu s-a întâmplat. Acum ne așteptăm ca telefonul să fie dezvăluit oficial cândva în toamnă, posibil în octombrie sau aproape de sfârșitul anului. Au fost mai multe zvonuri care plasau această lansare cândva în al patrulea trimestru al anului 2021. În plus, lansarea inițială va fi limitată doar la anumite piețe, cel mai probabil din cauza lipsei de cipuri.

Recent, Evan Blass a publicat câteva redări 3D în care vedem cum ar trebui să arate Galaxy S21 FE. Smartphone-ul arată foarte apropiat ca design de modelul mai mic al seriei S21, Samsung Galaxy S21. Diferența pe spate va fi că modulul camerelor foto nu va fi colorat diferit de capacul spate, se va potrivi cu spatele.

Telefonul S21 Fan Edition va avea un ecran cu diagonala de 6,4 inch (16,26 cm), iar o cameră selfie de 12MP va fi în orificiul situat central sus pe ecran. Fotografiile au arătat telefonul în culori alb, verde, gri, violet și albastru. Cu toate acestea, aceste culori și numele lor pot diferi de ceea ce Samsung va aduce pe acest flag-ship ieftin.