Galaxy S21 Ultra: mai multe lucruri pe care ar trebui să le știți

461
Samsung Galaxy S21 Ultra mai multe lucruri
Sursa Foto: galaxyclub.nl

De la prezentarea noii serii Samsung Galaxy S21 de săptămâna trecută, s-au scris multe despre toate cele trei dispozitive. În mare aproape totul este cunoscut despre acestea. Sigur că vor mai apărea surprize după ce smartphone-urile vor fi în uz zilnic, vom mai descoperi unele lucruri. Când vom face recenzia acestor modele vom aprofunda toate detaliile despre ele. Acum vă prezentăm câteva lucruri pe care ar trebui să le știți despre Samsung Galaxy S21 Ultra.

Trebuie să amintim că suntem încântați de noile opțiuni de design ale Samsung. Designul inedit al camerelor și alegerea materialelor mate conferă dispozitivelor un aspect de foarte bună calitate. Dar, în cele din urmă, un telefon trebuie să facă mai mult decât să radieze frumusețe. La urma urmei, alte detalii sunt relevante în viața de zi cu zi. Astfel, enumerăm câteva proprietăți și caracteristici care merită, de asemenea, atenție.

Seria Samsung Galaxy S21 este certificată cu IP68

Pentru unii, certificarea IP68 este o bucată de tort, pentru alții un motiv pentru a o verifica pentru orice eventualitate. Deci, este seria Galaxy S21 impermeabilă? La fel ca în cazul multor alte modele Samsung de top, răspunsul este: da și nu.

Da, dispozitivele au o certificare IP68. Aceasta înseamnă că pot sta la o adâncime de 1,5 metri timp de o jumătate de oră fără a se îneca. Acest lucru a fost testat în apă curată. Rezistența la apă se poate dovedi diferită în apa curentă, în apa sărată de mare sau în alte lichide. Modelele din seria Galaxy S21 pot supraviețui cu ușurință la orice fel de ploaie, la căderea în apă și chiar pot fi spălate cu apă dacă se murdăresc. Dar numai cu apă!

Dacă stau perioade mai mari de timp în apă nu mai sunt acoperite de această certificare IP68. La fel este cazul cu produse petroliere, apă sărat, produse chimice sau de altă natură decât apa curată.

IP68 – Ingress Protection. În certificarea „IP68”„68″ indică nivelul de protecție. Numărul „6” înseamnă că dispozitivele sunt protejate complet împotriva oricărui tip de pătrundere a prafului. Numărul „8„ înseamnă că telefoanele sunt rezistente la apă timp de 30 de minute până la o adâncime 1,5 m.

Senzorul de amprente in-display este mult mai mare

O îmbunătățire secretă și discretă foarte bună în utilizarea zilnică este senzorul de amprentă la Galaxy S21. La fel ca la seria Galaxy S10 și Galaxy S20, acesta este situat sub ecran. Dar este mult mai mare în ​​noile dispozitive – cu 70% mai mare, pentru a fi mai precis. Este un senzor ultrasonic Qualcomm Sonic 3D.

Acesta nu este doar un plus frumos pe hârtie. Când vă gândiți de câte ori pe zi vă deblocați telefonul, înțelegeți că fiecare mică îmbunătățire din acest domeniu contează. Deoarece senzorul este mai mare, este mai puțin important cât de exact ați pus degetul pe el. În plus, senzorul mai mare colectează și mai multe date dacă degetul este așezat corect, ceea ce îl face mai rapid și mai precis.

Partajare de energie wireless cu PowerShare

Poate că deja ați folosit PowerShare pe modelele Samsung de top anterioare. Dar pentru mulți utilizatori Galaxy S21, Galaxy S21+ sau Samsung Galaxy S21 Ultra poate fi primul telefon cu Wireless PowerShare. Cu această funcție puteți încărca wireless, prin plasarea pe spate, diferite telefoane, căști wireless sau smartwatch-uri compatibile Qi. Puteți încărca un Galaxy Watch 3, un set Galaxy Buds Pro și chiar unele modele Apple.

Funcția poate încărca wireless toate modelele Galaxy Buds și cu multe alte dispozitive cu încărcare fără fir. Da, puteți încărca și un alt telefon cu acesta, dar funcția nu este foarte rapidă. Potrivit GalaxyClub, acest lucru îl face deosebit de potrivit pentru încărcarea gadgeturilor mici.

iLoveSamsung nu este un site afiliat Samsung, este un site al fanilor Samsung. Nu facem reclame și nu acceptăm reclame plătite pe site. Cele care apar sunt reclamele impuse de Google. Linkurile de pe site vă duc direct furnizor. Este posibil să primim un mic comision pentru achizițiile făcute folosind linkurile de pe site-ul nostru. Nimic nu se schimbă ca preț pentru tine.

Aveți grijă când introduceți cartela SIM!

Să trecem la un subiect cu un detaliu de design particular. Am mai scris despre acest lucru. Când începeți să utilizați noul dvs. Galaxy S21, S21+ sau Galaxy S21 Ultra, trebuie să introduceți o cartelă SIM. Tăvița pentru aceasta se află în marginea de jos. O deschideți introducând cheița din cutie în gaura pentru ejectarea tăviței SIM. Dar atenție! Introduceți cheița în gaura potrivită!

Există două orificii în marginea de jos. Unul în tăviță și unul așezat simetric lângă tăviță și sunt de dimensiuni egale. Această gaură de lângă tava SIM este pentru microfon. O alegere neinspirată a designerilor Samsung! Mai ales în cazul variantelor de negru / gri, marginea tăvii SIM nu este deloc vizibilă. Și dacă introduceți din greșeală cheița în gaura microfonului vor fi probleme. Pentru a preveni acest lucru Samsung a lipit și o folie pe dispozitiv în cutie, pentru avertizare. Chiar și așa mare atenție!

Dacă tot vorbim despre cartele SIM, putem clarifica ceva aici. La fel ca telefoanele Samsung anterioare, modelele Galaxy S21 sunt telefoane dual-sim. Puteți pune două cartele SIM fizice în tăviță. Dar nu puteți introduce o cartelă SIM și card de memorie!

În plus față de tava dual-sim, puteți folosi și un eSIM. Acest lucru poate fi activ în loc de – dar nu simultan cu – a doua cartelă SIM. Puteți utiliza eSIM în același timp cu prima cartelă SIM.

Galaxy S21 Ultra: obiectiv cu unghi larg cu focalizare automată

Dacă vă gândiți să cumpărați Galaxy S21 Ultra, probabil că faceți acest lucru și din cauza camerelor. Deși camerele cu „zoom dual” atrag multă atenție, camera cu unghi larg este de excepție. Este prima cameră Samsung cu unghi larg într-un telefon cu focalizare automată. Focalizare automată cu doi pixeli, mai precis, de tip rapid și fiabil. Trebuie să specificăm că Galaxy S21 și S21+ nu au auto-focus pentru obiectivul cu unghi larg. Deci, acesta este cu adevărat ceva de excepție pentru camera cu unghi larg aflată pe Samsung S21 Ultra.

Nu, Galaxy S21 Ultra cu S Pen nu este un Galaxy Note!

În perioada de până la prezentarea Galaxy S21 Ultra, au fost multe speculații în legătură cu stiloul S Pen însoțitor. Este pentru prima dată când Samsung face posibilă o experiența S Pen cu un dispozitiv din seria Galaxy S. Și într-adevăr, Samsung S21 Ultra are un adevărat digitizator Wacon pe afișaj. Dar înlocuiește S21 Ultra un Galaxy Note? Nu, nu este și nici nu înlocuiește un Galaxy Note.

S Pen poate fi depozitat doar într-o husă cumpărată separat. La fel și S Pen-ul trebuie cumpărat tot separat. Revenind la husa cu locaș pentru stylus, puteți scoate de acolo S Pen-ul, dar nu la fel de ușor ca din slotul unui Note. Acolo puteți „face clic” cu ușurință și iese gata încărcat. Mai mult, designul husei pentru S21 Ultra cu locaș pentru S Pen nu la fel de elegant ca, de exemplu pentru Galaxy Note 20 Ultra.

De parcă nu ar fi suficient, există și problema funcționalității. Spre deosebire de telefoanele Note recente, Galaxy S21 Ultra nu are o conexiune Bluetooth între S Pen și dispozitiv. Aceasta limitează considerabil funcționalitatea. Un Samsung S Pen Pro va urma mai târziu în acest an, rezolvând problemele acestui S Pen.

Mai trebuie să știți ceva  referitor la acest S Pen de pe Galaxy S21 Ultra. Puteți utiliza un S Pen de pe un telefon Galaxy Note anterior la Galaxy S21 Ultra. Digitalizatorul Wacom se poate descurca la fel ca și în cazul altor stylus-uri. Dar așa cum am spus: nu vă așteptați la 100% aceeași funcționalitate.

Dacă pre-comandați un Galaxy S21 înainte de 28 ianuarie, veți primi două cadouri cu noul dvs. telefon:

  • Galaxy S21 și S21+ vin cu un set de căști Galaxy Buds Live și un Galaxy SmartTag
  • Samsung Galaxy S21 Ultra vine cu noul Galaxy Buds Pro și un Galaxy SmartTag