Galaxy S23 Ultra, primele zvonuri despre baterie și procesor

354
Samsung Galaxy S23 Ultra Geekbench
Sursa foto: hdblog.it

Galaxy Unpacked pe 10 august este aproape și locul unde Samsung își va dezvălui noile sale Galaxy Z Fold 4 și Galaxy Z Flip 4. Dar mai este încă mult până la lansarea flagship-urilor „tradiționale”, seria Galaxy S23. Aceasta va sosi abia la începutul anului viitor, ianuarie / februarie și va fi compusă din Galaxy S23, Galaxy S23+ și Galaxy S23 Ultra.

Momentan zvonurile despre următoarea serie top a gigantului coreean se concentrează mai ales pe camere (200MP) și procesor. Încă nu știm nimic despre design, iar conceptul din poza de deschidere a acestui articol este rezultatul imaginației pure. Dar acum, via site-ul italian HDBlog, avem o primă indiscreție despre baterie.

Sursa este una dintre cele de încredere când vine vorba de produsele Samsung și anume Ice Universe. Cunoscutul leaker a scris pe Weibo că Galaxy S23 Ultra va fi echipat cu o baterie de 5.000 mAh. Ce înseamnă? În esență, va avea aceeași capacitate nu numai cu predecesorului Galaxy S22 Ultra, ci și cu Galaxy S21 Ultra și chiar Galaxy S20 Ultra.

Galaxy S23 Ultra cu baterie de 5.000 mAh și cipset Snapdragon 8 Gen 2

Asta nu înseamnă, desigur, că Galaxy S23 Ultra nu poate prezenta în general o autonomie mai bună decât S22 Ultra. Decisivă, în acest sens, este ca întotdeauna eficiența energetică a procesorului, care ar putea fi unul nou. Și aici este a doua noutate care o aflăm despre Samsung Galaxy S23 Ultra. Qualcomm Snapdragon 8 Gen 2 va fi la bordul lui Galaxy S22 Ultra pe toate piețele. Nici aici nu este încă nimic sigur, dar indiciile încep să fie tot mai multe. În privința procesorului, urmare a rezultatelor slabe înregistrate de Exynos 2200, Samsung pare să meargă în această direcție cel puțin anul viitor cu seria Galaxy S22. Se pare că vom mai aștepta după Exynos 2300.

Qualcomm Incorporated este o companie americană fondată în 1985. Are sediul în San Diego, California, Statele Unite. Qualcomm are aproximativ 45.000 de angajați în toată lumea, ingineri, oameni de știință și strategi de afaceri.

Faptul că bateria rămâne aceeași, însă, nu exclude potențiala utilizare a noii tehnologii de „stivuire” dezvoltată de compania coreeană și care ar trebui să permită o capacitate mai mare a bateriilor de aceeași dimensiune.

Totuși, dacă ceea ce afirmă Ice Universe se dovedește adevărat, în loc să ne confruntăm cu o baterie de aceeași dimensiune ca Galaxy S22 Ultra de 5.000 mAh, dar cu o capacitate de 5.500 mAh, ar trebui să primim în schimb o baterie mai compactă, dar totuși, baterie capabilă să ofere 5.000 mAh. Alternativa este că, pur și simplu, soluția Samsung nu este încă matură și gata să aterizeze pe următoarele flagship-uri. Cum lansarea lui Galaxy S23 Ultra este le peste șase luni, informațiile despre noua serie S23 Samsung se vor intensifica după Galaxy Unpacked din 10 august.