Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge nu mai primesc actualizări de securitate

717
Sursa Foto: SamMobile.com

Samsung Galaxy S7 și Galaxy S7 Edge au fost lansate în 2016, cu sistemul de operare Android 6.0 Marshmallow. Samsung a lansat de-a lungul anilor două actualizări majore ale versiunii Android la aceste telefoane. Ambele telefoane au primit ultima actualizare majoră de software Android 8.0 în 2018. De atunci au continuat să primească patch-uri de securitate până luna trecută.

Acum, gigantul tech sud-coreean a eliminat Galaxy S7 și S7 Edge din lista sa de telefoane, care trebuie să primească patch-uri trimestriale de securitate. Ambele telefoane au primit patch-ul de securitate din martie 2020 luna trecută. Am scris atunci că ar putea fi ultima actualizare software de la Samsung.

Galaxy S7 și S7 Edge au primit patch-uri de securitate timp de patru ani

Samsung și-a îndeplinit promisiunile de patru ani de actualizări software pentru telefoanele sale emblematice. Galaxy S7 și S7 Edge atât au primit. Totuși, încă un membru al seriei S7, Galaxy S7 Active este eligibil pentru a primi patch-uri trimestriale de securitate, dar nu pentru mult timp. Google și OnePlus lansează actualizări și corecții de securitate pe telefoanele lor timp de trei ani.

Pe de altă parte, telefoanele-pilot Samsung, primesc două actualizări ale sistemului de operare Android și continuă să obțină patch-uri de securitate timp de patru ani de la data lansării, ceea ce este lăudabil. Este o situație foarte rară printre telefoanele cu sistemul de operare Android.

Android – termenul denumește un robot umanoid sau un organism sintetic conceput să se comporte și să arate ca un om. Cuvântul vine din greaca antică și înseamnă „formă de om”! Android – este și porecla lui Andy Rubin, părintele sistemul de operare Android.

Samsung ar putea totuși să mai lanseze patch-uri de securitate la Galaxy S7 și S7 Edge. Puteți vedea totul despre aceste două excelente smartphone-uri S7 în review-urile noastre din iLoveSamsung. Sunt situații când sunt descoperite vulnerabilitățile critice de securitate și atunci Samsung intervine cu un plasture pentru a rezolva problema. Dacă utilizați oricare dintre aceste excelente telefoane Galaxy S7, știți că Samsung a avut o grijă deosebită de acestea în privința actualizărilor de software.

Samsung Galaxy S7 Active, care a fost lansat în iunie 2016, este încă listat pe site-ul web Samsung pentru a primi actualizări de securitate trimestriale. Următorul patch de securitate ar putea fi ultima actualizare pe care o primește vreodată. Telefonul a primit ultima sa versiune de Android 8.0 Oreo în 2018.