Samsung Galaxy S8 și S8+ vor fi actualizate de acum doar trimestrial

648
Sursa Foto: galaxyclub.nl

Samsung nu va mai actualiza pe Galaxy S8 și Galaxy S8+ în fiecare lună de acum încolo ca până acum. Cele două smartphone-uri au apărut pe piață în urmă cu mai bine de trei ani și au fost și sunt încă foarte apreciate de utilizatori. De acum înainte cele două vor primi doar actualizări trimestriale de securitate.

Începând de ieri Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ nu mai sunt pe lista companiei pentru actualizări, listă ce cuprinde telefoanele care primesc corecții de securitate în fiecare lună. Acestea au fost mutate pe lista de telefoane și tablete care sunt actualizate la fiecare trei luni. Deci, primesc în continuare actualizări de firmware, dar nu la fel de des ca în ultimii trei ani.

Patch-uri de securitate pentru Galaxy S8 și S8+ doar trimestrial

Samsung nu a făcut nicio declarație oficială cu privire la cât timp va fi acceptat un telefon după perioada de trei ani. Dar avem un antecedent de acest fel, destul de recent. De exemplu, Galaxy S7 – care lansat în 2016 – a trecut și el la un program trimestrial anul trecut. Numai că, Galaxy S7 a continuat să primească în continuare actualizări de securitate lunare până la începutul acestui an. Deci până la aproape la patru ani de la lansare.

Samsung lansează două actualizări majore de software și patch-uri de securitate timp de trei ani. Apoi trimestrial patch-uri de securitate pentru telefoanele premium și numai dacă sunt probleme grave de securitate pe celelalte dispozitive. De mai multe ori fanii Samsung au cerut trecerea la trei actualizări majore de software și minimum patru ani de actualizări de securitate. Să fi fost cu Galaxy S7 un pas spre acest lucru? Nu putem răspunde la această întrebare. S-au poate va fi cu seria S8!

Actualizarea de securitate este un mic program prin care se face actualizarea altor programe. Prin acesta se rezolvă unele erori de funcționare ale programelor sau unele probleme de securitate informatică, vulnerabile în funcționarea telefonului.

Așadar, sperăm că Samsung Galaxy S8 și Galaxy S8+ vor mai primi actualizări lunare de securitate aproximativ un an. Uneori, Samsung lansează actualizări și după această perioadă, dar aceasta se bazează pur și simplu pe o combinație de factori. Iar cel mai important este numărul de dispozitive din acel model încă active pe piață.

Așteptările pe care le-am scris mai sus se bazează pur pe politica pe care compania sud-coreeană a urmat-o în ultimii ani. Desigur, Samsung își poate schimba politica privind aceste actualizări, pentru o perioadă mai lungă de sprijin pentru dispozitivele sale (telefoane/tablete/smartwatch-uri).